FOTO: Volei Alba Blaj, doi ani de la performanța fantastică din Champions League: medaliile de argint în grandioasa competiție continentală

În urmă cu doi ani, în 5 și 6 mai 2018, la București s-a disputat un eveniment de marcă, Final Four-ul Champions League la volei feminin, turneu în care Volei Alba Blaj a izbutit o performanță de senzație, calificarea în finala grandioasei competiții.

„Mica Romă” a luat cu asalt capitala României, sute de suporteri blăjeni, dar și din Alba fiind alături de fetele conduse de Darko Zakoc pentru a trăi momente unice, rezultând amintiri incredibile pentru cei implicați în activitatea „mândriei Albei” încă de la înființare, precum primarul Gheorghe Rotar sau președintele Sergiu Ștefănescu.

ELIT

În 2018, Volei Alba Blaj a realizat cea mai mare performanță din istoria voleiului feminin românesc intercluburi, după ce a disputat finala Ligii Campionilor, la turneul Final Four pe care l-a organizat, în perioada 5-6 mai la București. Echipa pregătită de Darko Zakoč a învins în semifinale Galatasaray Istanbul, scor 3-1, în cel mai important meci din istoria clubului, dar a cedat în finală în fața formației VakifBank Istanbul, scor 0-3.

Au fost clipe senzaționale oferite de Volei Alba Blaj, ce a intrat în finala unei competiții stelare, fenomenul Blaj ajungând la cel mai înalt nivel, o minune a sportului românesc, voleibalistele, printre care și Ramona Rus fiind primite acasă ca adevărate campioane.

Mihail David - 2020

În următorul an, Volei Alba Blaj a acces în a doua finală continentală consecutivă, Cupa CEV, iar pe plan intern gruparea din Ardeal a reușit, din 2018, să mai cucerească două titluri (2019 – event) și în acest sezon, încheiat din pricina pandemiei de COVID-19.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...