FOTO, Volei Alba Blaj – Dinamo 3-0 | Sărbătoare în „Mica Romă”, echipa lui Darko Zakoc a celebrat al treilea titlu consecutiv

Volei Alba Blaj a încheiat „en fanfare”, cu o victorie, 3-0 (25-8, 25-9, 25-16), cu Dinamo Bucureşti, în Sala „Timotei Cipariu”, partida de final a stagiunii ce a însemnat pentru formaţia din „Mica Romă” câştigarea celui de-al treilea titlul consecutiv.

„Campionii, campionii” s-a scandat îndelung la finele partidei în care Volei Alba Blaj și-a adăugat al treilea titlu consecutiv în panoplie, ultimele secvențe fiind trăite în picioare de fanii blăjeni.

INFORMARE COVID-19

La ultima reprezentație internă, Adina Salaoru și compania au fost primite ca adevărate campioane de publicul blăjean, „ole”-urile însoțind prezentarea fetelor de aur. Simplă formalitate s-a dovedit acest joc, unul în care Volei Alba Blaj s-a impus în stil de adevărată campioană, oferind o reprezentație de gală.

Iar acest meci a fost o copie la scară „micro” a modului cum s-a desfășurat întregul sezon, cu Volei Alba Blaj de neoprit, jocul fiind tranșat în nicio o oră.

Partida în sine nu a avut nicio importanţă, în condiţiile în care „regina” voleiului feminin devenise campioană cu trei etape înaintea încheierii Diviziei A1. Duminică, la Piatra Neamţ, Volei Alba Blaj are oportunitatea să realizeze eventul, în finala Cupei României, cu Ştiinţa Bacău, de la ora 14.00.

*Umilință pentru Dinamo

Descătușate, campioanele au predat o lecție de volei echipei conduse de Branko Gajic, fostul antrenor al Blajului înaintea venirii lui Darko. A fost practic cel mai dispropriționat duel între cele două echipe, cu Volei Alba Blaj ce a condus în permanență, la diferențe categorice. Primul punc al vizitatoarelor a fost la 0-7 în setul inagural, jocul curgând năvalnic în favoarea Blajului. Antrenamentul cu public a însemnat o joacă de-a șorecele și pisica, cu o dominație categorică și spectacol oferit în stil de mare echipă de Volei Alba Blaj ce și-a umilit efectiv oponentele.

Hegemonia fostei şi actualei campioane s-a materializat într-un parcurs impecabil, cu 34 de victorii repurtate din 37 de partide susţinute pe trei fronturi interne, Divizia A1, Cupa României şi Supercupa României. Pe locurile următoare ale podiumului s-au situat CSM București (la 17 puncte distanță) și CSM Tîrgoviște (a pierdut 1-3 la Lugoj)

Performanţa realizată de echipa condusă de Darko Zakoc este una remarcabilă, formaţia blăjeană dominând categoric întrecerea feminină. Întâlnirea ce a tras cortina peste ediţia 2016-2017 a fost un moment de sărbătoare pentru fanii din micuţa localitate, în condiţiile în care, la final, Federaţia Română de Volei a acordat echipei blăjene trofeul câştigătoarei Diviziei A1 şi medaliile de campioni ai României.

Volei Alba Blaj: Ana Grbac – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Rebecka Lazic, Dubravka Djuric, Marina Vujovic (libero); au mai jucat Lisa Kramer; Ana Maria Berdilă, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe: Ana Antonijevic.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...