Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, calificată în sferturile Cupei CEV după 3-0 cu VK Prostejov | Galatasaray Istanbul, viitorul oponent al trupei din „Mica Romă”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a învins și în retur, în Cehia, pe VK Prostejov, scor 3-0 (27-25, 25-19, 25-18), în optimile Cupei CEV și cu dublă victorie (3-0, în tur, la Sibiu) s-a calificat în etapa următoare, unde va întâlni pe Galatasaray Istanbul.

Va fi o reeditare la un nivel înalt a semifinalei din Final Four-ul Champions League, un meci în care echipa din „Mica Romă” a furnizat o imensă surpriză, o victorie cu 3-1, cea mai importantă performanță a clubului, calificarea în ultimul act al competiției supreme, Volei Alba Blaj devenind vicecampioană europeană.

În returul de astăzi, Galatasaray a învins cu 3-1 (25-18, 24-26, 25-15, 25-15) pe Yenisei Krasnoyarsk. În tur, echipa din Rusia s-a impus, pe teren propriu, cu 3-2, iar returul se dispută tot în această seară. Dubla din sferturile de finală este prevăzută în 4-6 februarie – deplasare, respectiv în 12 februarie acasă (marți, la ora 17.00) – în Sala “Transilvania” din Sibiu.

Emoții în primul examen al anului, în Cehia, a fost numai în primul set, în care gazdele au condus cu 24-22 și 25-24, fiind la o minge de adjudecarea parțialului, celelalte două fiind dominate net de vizitatoare, ale căror cele mai bune jucătoare au fost Ninkovic (16 p) – MVP-ul întâlnirii, Newcombe – 13 p și Karakasheva – 12 p.

*Zakoc: „Cine învinge în sferturi se poate gândi la finală”

Eu m-am așteptat să fie meciul mai strâns, pentru că am avut două absențe din echipa de bază – Ioana Baciu a rămas acasă pentru a-și rezolva anumite probleme, iar Ana Lazarević nu s-a simțit bine în ziua meciului. Primul set a fost decisiv, am revenit de la 22-24 și după aceea am controlat partida. Urmează meciurile cu Galatasaray Istanbul, sunt sigur că cei de acolo caută revanșa față de ce s-a întâmplat anul trecut, dar noi o să fim pregătiți, vor fi jocuri importante, de mare nivel și cine se va impune se poate gândi la finala Cupei CEV”, a spus antrenorul Darko Zakoc.

Eliminată în toamnă din Champions League, după coșmarul de la Stuttgart, echipa din “Mica Romă” vizează un parcurs cât mai lung în Cupa CEV, dorindu-se chiar disputarea finalei.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova (două puncte)  – Nađa Ninković (16 p), Sonja Newcombe (13 p), Katerina Zhidkova (două p), Mariya Karakasheva (12 p), Nneka Onyejekwe (cpt.) 9 p – Marina Vujović (libero); au mai jucat: Ramona Rus (7 p), Maja Aleksić (două p), Aleksandra Ćirović – Viktoriya Delros (libero).

*În sferturi, Galatasaray Istanbul

Volei Alba Blaj a mai fost calificată în faza sferturilor de finală ale celei de-a doua competiții continentale, în 2016, din postura de debutantă în Champions League (locul trei în grupă), fiind eliminată de Schweriner SC din Cupa CEV. Dacă Sorina Miclăuș nu are drept de joc în cupele europene (a evoluat cu fosta sa echipă, Agroland Timișoara), în schimb o altă nou venită, libero-ul Viktoria Delros a fost la dispoziția antrenorului Darko Zakoc.

Sursa: Volei Alba Blaj, facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea