FOTO: Vis îndrăzneţ în 2016 pentru albaiulianca Miriam Bulgaru: prezenţa la Roland Garros, pe tabloul principal al junioarelor!

Talentata tenismenă albaiuliană Miriam Bulgaru (legitimată la Olimpia Bucureşti) are un deziderat îndrăzneţ în 2016, calificarea pe tabloul principal al celebrului turneu de tenis Roland Garros, Openul Franţei (22 mai-5 iunie), unul dintre cele 4 de Grand Slam!Miriam Bulgaru tenis Alba Iulia 3

Pentru aceasta, Miriam trebuie să strângă 250 de puncte din participările la următoarele 7 turnee din această primăvară. Dacă va reuşi acest lucru, jucătoarea ce va împlini 18 ani în octombrie ar bifa şi o premieră de senzaţie pentru tenisul din Alba. Miriam se antrenează acasă, la Baza Sportivă “Tenis Pro Lincă”, sub comanda antrenorului Gabriel Lincă, din staff mai făcând parte managerul Florin Filimon, Lucian Niculescu – preparator fizic şi Mircea Socaciu – sparring partner.

ELIT

Primul turneu va fi în Croaţia, la Umag, de gradul întâi, la Under 18, începând din 6 martie, urmat de alte trei turnee în Spania (două de gradul 2 şi unul de gradul întâi) apoi Bulgaria şi ultimul turneu care contează, la Mediaş . “Pentru Roland Garros trebuie să obţin rezultate cât mai bune, respectiv să adun 250 de puncte. Să prind două finale, să câştig un turneu şi ar fi perfect pentru a juca la Openul Franţei. Am avut o iarnă în care am lucrat foarte mult şi sper să iasă bine”, a explicat talentata jucătoare

În 2015, Miriam a avut un an prolific, materializat prin patru titluri de vicecampioană naţională, la categoria 18 ani – dublu, senioare – simplu, senioare – dublu şi dublu mixt – categoria 18 ani. Albaiulianca se poziţionează pe locul 37 în ierarhia senioarelor alcătuită de Federaţia Română de Tenis în acest sezon competiţional (a doua junioară în clasament), în condiţiile în care a realizat aceste rezultate notabile din postura unei competitoare de vârstă mai mică).

Dan HENEGAR

2 Comentarii

Horea 26 februarie 2016 at 11:07

La fel ne mândream si cu Gicu Grozavu cand avea in jur de 18 ani. Că ajunge la o echipa mare din tara, la naţionala, ba la o echipa de renume a Euopei. Si iaca, acum creste porumbei si gainuşe pe undeva prin Rusia.

Asta nu inseamna ca Miriam nu poate ajunge cineva. Numai ca, pe la 18 ani, actualele VEDETE ale tenisului mondial faceau deja senzatie.

Andrei 26 februarie 2016 at 12:28

Sa nu amestecam totusi ramurile sportive!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...