FOTO Vinerea-Cugir: Parada portului popular la Festivalul de Dansuri şi Tradiţii Populare

Ultima zi şi cea mai bogată a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea a debutat sâmbătă, pe durata unei ore cu Parada portului Popular, evenimentul desfăşurându-se pe traseul Căminul Cultural- Monumentul eroilor din localitate.

  Parada Portului popular, manifestare mult aşteptată, a luat startul la ora 11.30, fiind urmărită cu mare interes de localnicii din Vinerea şi nu doar de ei. Aşezaţi în faţa Bisericii ,,Sfântul Nicolae” cei aproximativ 200 de admiratori au avut ocazia să urmărească o veritabilă desfăşurare a formaţiilor de dansatori şi a ansamblurilor  folclorice, să le admire portul popular, măiestria dansurilor şi a strigăturilor.

ELIT

Aplaudate la scena deschisă au trecut prin faţa spectatorilor 10 formaţii de dansatori şi anume: Ansamblul Purtată Avrigului”, Ansamblul Izvoraşul Almasan- Almaşul Mare, Ansamblul Germisara- Geoagiu, Ansamblurile Evriton din Drama -Grecia şi Eftimos din Braşov, Taraful din Soporul de Camp-Cluj, Ansamblul ,,Wasserburg” din Germania, Ansamblul din Săpânţa -Maramureş, Ansamblul Câmpul Painii-Vinerea şi Ansamblul „Mărţşsorul”- Cluj-Napoca.

Cum era de aşteptat de la eveniment n-au lipsit nici politicienii, primarul Cugirului Adrian Teban -gazda evenimentului,( îmbrăcat într-un frumos costum popular), preşedintele organizaţiei Cugir a PSD-ing. Mircea Trifan (director general la Fabrica de Arme Cugir), viceprimarul Cugirului Horia Rotche, deputatul Dan Simedru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba – Florin Roman, consilierul judeţean Nicuşor Mihai, preşedintele organizaţiei pensionarilor din Cugir, Laurenţiu Duma, Aurel Voicu – preşedintele Asociaţiei PRO Cugir.

Mihail David - 2020

A onorat manifestarea dl. Michael Kolbl, primarul din Wasserburg, localitate germană cu care oraşul Cugir se înfrăţeşte de mai mulţi ani şi care împreună cu o delegaţie este prezent în fiecare an atât la festivalul ,,Toamna Cugireană” cât şi la serbările din Vinerea.

La momentul când transmitem prezentul material pe platoul din Poiană cu Goruni-Vinerea are loc un program cultural artistic care se va desfăşura până în jurul orei 23.00. (C. P.)

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...