Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Vinerea-Cugir: Parada portului popular la Festivalul de Dansuri şi Tradiţii Populare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultima zi şi cea mai bogată a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea a debutat sâmbătă, pe durata unei ore cu Parada portului Popular, evenimentul desfăşurându-se pe traseul Căminul Cultural- Monumentul eroilor din localitate.

  Parada Portului popular, manifestare mult aşteptată, a luat startul la ora 11.30, fiind urmărită cu mare interes de localnicii din Vinerea şi nu doar de ei. Aşezaţi în faţa Bisericii ,,Sfântul Nicolae” cei aproximativ 200 de admiratori au avut ocazia să urmărească o veritabilă desfăşurare a formaţiilor de dansatori şi a ansamblurilor  folclorice, să le admire portul popular, măiestria dansurilor şi a strigăturilor.

Aplaudate la scena deschisă au trecut prin faţa spectatorilor 10 formaţii de dansatori şi anume: Ansamblul Purtată Avrigului”, Ansamblul Izvoraşul Almasan- Almaşul Mare, Ansamblul Germisara- Geoagiu, Ansamblurile Evriton din Drama -Grecia şi Eftimos din Braşov, Taraful din Soporul de Camp-Cluj, Ansamblul ,,Wasserburg” din Germania, Ansamblul din Săpânţa -Maramureş, Ansamblul Câmpul Painii-Vinerea şi Ansamblul „Mărţşsorul”- Cluj-Napoca.

Cum era de aşteptat de la eveniment n-au lipsit nici politicienii, primarul Cugirului Adrian Teban -gazda evenimentului,( îmbrăcat într-un frumos costum popular), preşedintele organizaţiei Cugir a PSD-ing. Mircea Trifan (director general la Fabrica de Arme Cugir), viceprimarul Cugirului Horia Rotche, deputatul Dan Simedru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba – Florin Roman, consilierul judeţean Nicuşor Mihai, preşedintele organizaţiei pensionarilor din Cugir, Laurenţiu Duma, Aurel Voicu – preşedintele Asociaţiei PRO Cugir.

A onorat manifestarea dl. Michael Kolbl, primarul din Wasserburg, localitate germană cu care oraşul Cugir se înfrăţeşte de mai mulţi ani şi care împreună cu o delegaţie este prezent în fiecare an atât la festivalul ,,Toamna Cugireană” cât şi la serbările din Vinerea.

La momentul când transmitem prezentul material pe platoul din Poiană cu Goruni-Vinerea are loc un program cultural artistic care se va desfăşura până în jurul orei 23.00. (C. P.)

[nggallery id=115]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea