FOTO-VIDEO: Feciori şi mândruţe din Cut şi Ansamblul „Iezerul” din Ighiu au adus magia Crăciunului la redacţia ziarului Unirea. Colinde acompaniate de acordeon şi saxofon

colindatori la ziarColinde tradiţionale româneşti, acompaniate de saxofon şi acordeon, au răsunat  vineri în redacţia ziarului Unirea. Un grup de feciori şi mândruţe din Cut şi Ansamblul „Iezerul” din Ighiu ne-au adus un strop din magia Crăciunului.

Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare şi cu zecile, aşa vin colindători de câteva zile la redacţie şi ne bucură sufletele cu glasurile lor duioase şi mesajul colindului sfânt.

ELIT

Vineri, ne-au călcat pragul junii păstrători de tradiţie din Cut cu mândruţele, „cei cu „colindatori la ziarul unirea01Butea feciorilor” (cunoscutul obicei vechi păstrat la Cut) însoţiţi de  viceprimarul Sorin Gheorghe Bâscă (coordonator) şi primarul comunei, Vasile Mutu. În costume tradiţionale vechi, de la ei din sat, cuşmă pe cap  şi nelipsitu-i brâu, feciorii au interpretat colindul „Irod, marele împărat!”, iar mândruţele, nici ele mai prejos în ce constă ţinuta, cu straie populare şi batic pe cap, au interpretat „Doi boieri bătrâni”.

Ansamblul „Iezerul” din Ighiu a trecut de asemenea pe la noi să ne colinde. Gătiţi de sărbătoare, la fel, în costume populare, tinerii ne-au încălzit inima cu colinde precum „Asta-i seara de Crăciun” sau „Ostaşii lumii colindă”. În periplul lor artistic, tinerii de la Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” din Ighiu au fost însoţiţi de prof. Ana Pop şi bibliotecara Angela Petruţ.

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...