Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO / VIDEO UPDATE : Zeci de gospodării afectate de inundații la Șona. Pompierii militari mobilizați pentru evacuarea apelor. Drumul Șona – Sânmiclăuș blocat. Polițiștii din cadrul IPJ Alba se află la fața locului pentru gestionarea situației

Mondoc Adriana

Publicat

în

Apele unui pârâu din  localitatea Șona s-au revărsat, duminică, în urma ploilor torențiale care au căzut. Puhoiul a ajuns pe șosea, iar de aici a intrat în casele oamenilor. Au fost mobilizați pompierii militari și civili pentru înlăturarea efectelor produse.

În 8 gospodării apa a ajuns în casele oamenilor, iar alte 15 sunt afectate mai puțin, fiind inundate doar curțile.

”Pompierii militari și cei din cadrul SVSU sunt în teren și intervin în sprijinul populației pentru evacuarea apei din gospodării. Se intervine cu un buldo, trei autospeciale și patru motopompe”, potrivit Alinei Marescu, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Apa a ajuns pe șosea după ce pe pârâul din localitate s-a produs o viitură, în urma precipitațiilor abundente din ultimele ore. Drumul comunal este acoperit de ape.

Județul Alba este sub avertizare cod portocaliu de ploi puternice până marți.

 

UPDATE: În comuna Șona, pe DJ 107 la km 64+500 m, la ieșirea din Șona către Sânmiclăuș, traficul rutier este blocat pe o distanta de 1 km. Potrivit IPJ Alba, la fata locului au fost direcționate forțe pentru gestionarea situației, astfel că  astfel ca în prezent se află 13 polițiști în zonă. Se circulă pe rute ocolitoare.

Cauza este revarsarea canalelor de colectare a apelor pluviale.

UPDATE 1: În prezent, polițiștii din cadrul IPJ Alba se află în comuna Șona pentru dirijarea circulației pe rute ocolitoare.

UPDATE 2: La Șona, pompierii militari sunt în teren și intervin pentru evacuarea apei din gospodării.

 

[nggallery id=5907]

[nggallery id=5908]

https://youtu.be/MF41r7ZtdhU

https://youtu.be/v_F4nsvwHAM


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea