FOTO / VIDEO UPDATE : Zeci de gospodării afectate de inundații la Șona. Pompierii militari mobilizați pentru evacuarea apelor. Drumul Șona – Sânmiclăuș blocat. Polițiștii din cadrul IPJ Alba se află la fața locului pentru gestionarea situației

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Apele unui pârâu din  localitatea Șona s-au revărsat, duminică, în urma ploilor torențiale care au căzut. Puhoiul a ajuns pe șosea, iar de aici a intrat în casele oamenilor. Au fost mobilizați pompierii militari și civili pentru înlăturarea efectelor produse.

În 8 gospodării apa a ajuns în casele oamenilor, iar alte 15 sunt afectate mai puțin, fiind inundate doar curțile.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

”Pompierii militari și cei din cadrul SVSU sunt în teren și intervin în sprijinul populației pentru evacuarea apei din gospodării. Se intervine cu un buldo, trei autospeciale și patru motopompe”, potrivit Alinei Marescu, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Apa a ajuns pe șosea după ce pe pârâul din localitate s-a produs o viitură, în urma precipitațiilor abundente din ultimele ore. Drumul comunal este acoperit de ape.

Județul Alba este sub avertizare cod portocaliu de ploi puternice până marți.

 

UPDATE: În comuna Șona, pe DJ 107 la km 64+500 m, la ieșirea din Șona către Sânmiclăuș, traficul rutier este blocat pe o distanta de 1 km. Potrivit IPJ Alba, la fata locului au fost direcționate forțe pentru gestionarea situației, astfel că  astfel ca în prezent se află 13 polițiști în zonă. Se circulă pe rute ocolitoare.

Cauza este revarsarea canalelor de colectare a apelor pluviale.

UPDATE 1: În prezent, polițiștii din cadrul IPJ Alba se află în comuna Șona pentru dirijarea circulației pe rute ocolitoare.

UPDATE 2: La Șona, pompierii militari sunt în teren și intervin pentru evacuarea apei din gospodării.