Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Trubadurii încep să-și facă apariția la Alba Iulia. Atmosfera medievală din Cetate, animată duminică de un cântăreț de stradă

Alexandra Mates

Publicat

în

Sunete de fluier și acorduri relaxante, care pur și simplu te ”răpeau” din mijlocul grijilor, au răsunat, duminică, în Cetatea Alba Iulia.

Un ”cântăreț de stradă”, amplasat în apropierea Muzeului Unirii, a bucurat trecătorii cu muzica lui ce invadase aleea pietonală Mihai Viteazul, iar pe unii, care au și recompensat prestația lui, chiar i-a făcut să se oprească timp de câteva melodii.

Dacă în orașele celebre ale lumii, dar și în marile orașe ale României a devenit o obișnuință să vezi o mulțime de cântăreţi, dansatori, mimi, actori, caricaturişti sau pictori, performând pe străzi, la Alba Iulia putem spune că este un început, sperăm, ce va avea continuitate.

Astfel de reprezentații stradale completează perfect atmosfera medievală și animă Cetatea, reușind să te rupă de alergături, de  stres, de tot ce îți poate ține mintea și timpul ocupat într-o zi normală.

În acest sens, facem și o propunere administrației locale să invite diverși artiști, sau elevi de la Liceul de Arte ”Regina Maria”, și să le ofere posibilitatea să presteze diferite activități în aer liber. În urma unei selecții, primăria ar putea acorda aprobare celor care s-ar încadra, să performeze în Cetate, fără a li se percepe taxe.

[nggallery id=3572]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor Pe tânăra Cristina Ioana Pașca, din Gârda de Sus, comună din inima Munților Apuseni, am cunoscut-o încă de când era elevă pe băncile Colegiului Economic „Dionisie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea