FOTO, VIDEO ȘTIREA TA: Împrejurimile Castelului de la Sâncrai, ”înnobilate” de mormane de gunoaie

Împrejurimile Castelului de la Sâncrai, bijuteria din centrul Transilvaniei, unde în urmă cu 200 de ani se ţineau baluri fastuoase, sunt în prezent îngropate în mormane de gunoaie.

ELIT

Malurile Mureșului, de la poalele dealului unde se ridică în toată splendoarea lui edificiul impresionant, sunt ”înnobilate” cu mormane de gunoaie menajere. Lângă gardul castelului zac grămezi de resturi de construcții, cel mai probabil din timpul lucrărilor de restaurare.

Atmosfera boemă a balurilor fastuoase găzduite aici în urmă cu 200 de ani este înlocuită de peisajul dezolant creat de idolenţa, nepăsarea şi reaua voinţă a oamenilor care nu pun preț moștenirea culturală apreciată de mulţi români.

Situat la aproximativ 30 de kilometri de Alba Iulia, pe un mic deal de lângă malul Mureşului, castelul de poveste de la Sâncrai se prezintă după restaurare în toată splendoarea sa, ca în urmă cu 200 de ani, când a fost construit. Petrecerile fastuoase de altădată au fost înlocuite acum cu evenimente culturale moderne.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...