Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO, VIDEO ȘTIREA TA: Împrejurimile Castelului de la Sâncrai, ”înnobilate” de mormane de gunoaie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Împrejurimile Castelului de la Sâncrai, bijuteria din centrul Transilvaniei, unde în urmă cu 200 de ani se ţineau baluri fastuoase, sunt în prezent îngropate în mormane de gunoaie.

Malurile Mureșului, de la poalele dealului unde se ridică în toată splendoarea lui edificiul impresionant, sunt ”înnobilate” cu mormane de gunoaie menajere. Lângă gardul castelului zac grămezi de resturi de construcții, cel mai probabil din timpul lucrărilor de restaurare.

Atmosfera boemă a balurilor fastuoase găzduite aici în urmă cu 200 de ani este înlocuită de peisajul dezolant creat de idolenţa, nepăsarea şi reaua voinţă a oamenilor care nu pun preț moștenirea culturală apreciată de mulţi români.

YouTube video

Situat la aproximativ 30 de kilometri de Alba Iulia, pe un mic deal de lângă malul Mureşului, castelul de poveste de la Sâncrai se prezintă după restaurare în toată splendoarea sa, ca în urmă cu 200 de ani, când a fost construit. Petrecerile fastuoase de altădată au fost înlocuite acum cu evenimente culturale moderne.

[nggallery id=7672]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea