Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Fenomen SPECTACULOS pe cerul din Alba Iulia: Curcubeu superb, la început de iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Fenomen SPECTACULOS pe cerul din Alba Iulia: Curcubeu superb, la început de iarnă

Albaiulienii care au privit pe geam sâmbătă seara au avut surpriza de a vedea un curcubeu superb pe cerul din Alba Iulia. Momentul a fost unul inedit pentru că acest fenomen este destul de rar în această perioadă a anului.

A plouat constant în timpul zilei de astăzi, iar apoi a ieșit puțin soarele, provocând spectaculosul fenomen, care îți taie respirația.

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă.

De cele mai multe ori curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont. Curcubeul secundar diferă de primul prin aceea că în interiorul picăturii de apă lumina suferă două reflexii interne.

Analog, ordinele superioare se obțin printr-un număr sporit de reflexii interne, ceea ce explică în parte intensitatea lor scăzută.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Locatarii de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia au chemat pompierii în ajutorul lor: Un burlan risca să se prăbușească în stradă, de pe un bloc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locatarii de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia au chemat pompierii în ajutorul lor: Un burlan risca să se prăbușească în stradă, de pe un bloc O intervenție de urgență a avut loc în această seară pe Bulevardul Transilvaniei, unde pompierii au reușit să prevină o situație potențial periculoasă. Un burlan de pe un bloc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare