FOTO/VIDEO| Știrea ta: Au reînceput lucrările la pasajul din cartierul Cetate. Investiție pentru siguranța pietonilor

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Au reînceput lucrările la pasajul din cartierul Cetate, în zona blocurilor M, unde s-a aflat un restaurant pe o suprafață de 293 de mp. Pasajul se dorește a fi amenajat și dat circulației pietonale, pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți să aștepte la semafor ca să treacă strada de pe Bulevardul Transilvaniei sau invers.

Pasajul va fi unul bine iluminat pentru a spori atractivitatea acestuia și siguranța pietonilor. De asemenea, proiectul prevede înființarea unor toalete publice, pentru bărbați și femei.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Pasajul din Cetate nu a fost o proprietate publică, acesta aparținând SC Commimpex Montana SRL Alba Iulia, astfel că s-a aprobat un ordin de expropriere a imobilului Pasaj subteran Bulevardul 1 Decembrie 1918, situat pe amplasamentul obiectivului.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

”În vederea achiziționării pasajului s-a întocmit, de către evaluator autorizat, raportul de specialitate al proprietății imobiliare prin care se stabilește valoarea de piață estimată la 641.110 lei, respectiv 137.710 euro. Prețul nu conține TVA”, se arată în proiect.

Răscumpărarea pasajului face parte din proiectul privind reabilitarea parcului Unirii, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

 

Adela SPĂTAR

Must de Jidvei