Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO VIDEO| Programul prin care copiii din Alba își dezvoltă abilitățile inginerești și mecanice prin joacă: Ce este Young Engineers

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Programul prin care copiii din Alba își dezvoltă abilitățile inginerești și mecanice prin joacă: Ce este Young Engineers

Într-un interviu exclusiv acordat pentru ziarulunirea.ro, reprezentanții programului Young Engineers au dezvăluit culisele acestei inițiative educaționale remarcabile.

Young Engineers, un program acreditat de Uniunea Europeană și Harvard School of Education, își propune să dezvolte abilitățile inginerești și mecanice ale copiilor prin construirea modelelor motorizate din blocuri constructive.

Citește și: Săptămâna altfel, petrecută la ISU Alba, de către mai multi elevi din județ! Cei mici au făcut cunoștință cu salvatorii

Întrebați cum a luat naștere această mișcare, reprezentanții Young Engineers au împărtășit că, asemenea multor părinți, căutau o activitate care să stimuleze pozitiv copiii lor, fără a recurge la utilizarea excesivă a ecranelor. Descoperind programul Young Engineers în alte orașe, au fost impresionați de potențialul său educativ și au decis să îl aducă și în Alba Iulia.

Prima activitate organizată în Alba Iulia a fost un atelier de construcții în timpul sărbătorilor de Paște, unde copiii au avut ocazia să creeze o mașină de pictat ouă și un iepuraș mecanizat. Reacția entuziastă a micilor ingineri în devenire i-a motivat pe organizatori să continue și să dezvolte proiectul. Astfel, au început colaborările cu două școli din Alba Iulia, Școala Generală Vasile Goldiș (Nr. 1) și Școala Generală Avram Iancu (Nr. 3).

Mai recent, au demarat parteneriate și cu Școala Generală Mihai Eminescu (Nr. 7) și Școala Generală Ion Agarbiceanu (Nr. 6).

Întrebați despre evoluția francizei în Alba Iulia, reprezentanții au subliniat că de la acel atelier inițial au înregistrat o creștere semnificativă.

În privința viitorului francizei, reprezentanții au exprimat dorința de a oferi această activitate unui număr cât mai mare de copii din județul lor și dincolo de acesta. Viziunea este una amplă, având ca obiectiv principal extinderea accesului la educația inginerească și mecanică în rândul copiilor. Young Engineers nu doar construiește modele motorizate, ci și deschide porți către o lume fascinantă a cunoașterii, unde concepte precum forța centrifugă și inerția devin parte integrantă a aventurii educative.

Young Engineers nu doar pregătește viitorii ingineri, ci contribuie și la dezvoltarea abilităților cognitive și creativității copiilor, oferindu-le o experiență educațională memorabilă și provocatoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

8 decembrie: English 4 Kids, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. „Travelling: Means of Transport”, tema ultimei întâlniri din an

Ziarul Unirea

Publicat

în

8 decembrie: English 4 Kids, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. „Travelling: Means of Transport”, tema ultimei întâlniri din an „Travelling: Means of Transport” este tema pe care organizatorii proiectului 3.10 English 4 Kids – Clubul de engleză o propun pentru activitatea ce se va desfășura în luna decembrie, la ultima întâlnire a clubului din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare