Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Povestea emoționantă a lui Oscar, un cățel ce a fost găsit de familia sa, după 2 ani, cu ajutorul unei postări făcute de un consilier local din Alba Iulia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO VIDEO| Povestea emoționantă a lui Oscar, un cățel ce a fost găsit de familia sa, după 2 ani, cu ajutorul unei postări făcute de un consilier local din Alba Iulia

O postare făcută de Dana Nanu, consilier local din Alba Iulia, pe o rețea de socializare, privind situația Adăpostului de câini din localitate, a avut un impact surprinzător. În urma acestei postări, o familie a recunoscut într-o poză cățelul pierdut acum 2 ani și 3 luni, pe nume Oscar.

Oscar, un cățel de talie mare în vârstă de 5 ani, a fost găsit pe câmp de familia R. din Alba Iulia și adoptat de aceștia de la o vârstă fragedă. Acum 2 ani și 3 luni, Oscar a fugit de acasă, declanșând o căutare intensivă din partea familiei, inclusiv la Adăpostul de câini din zonă. Cu toate acestea, la acea vreme, cățelul nu a fost găsit.

În ianuarie 2022, Oscar a fost adus în Adăpostul de câini din Alba Iulia, însă nu se știe exact de unde provenea. Dana Nanu a realizat câteva fotografii la adăpost, printre cele aproximativ 120 de animale găzduite acolo.

Doamna R a văzut postarea Danei Nanu pe o rețea de socializare,postare în care l-a recunoscut pe Oscar, cățelul lor pierdut și căutat timp de peste 2 ani. Aceasta a contactat-o pe consilieră, pentru a-i da vestea bună. În urma contactului emoționant, familia a fost astăzi reîntregită.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba, testat pozitiv la Cannabis, pe autostrada A1 Deva – Sebeș: S-a ales cu amendă penală de aproape 5.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Alba, testat pozitiv la Cannabis, pe autostrada A1 Deva – Sebeș: S-a ales cu amendă penală de aproape 5.000 de lei

Un bărbat a fost oprit de către polițiștii din Alba, pe autostrada A1 Deva – Sebeș, unde în urma unui control de rutină a fost depistat pozitiv la Cannabis.

În data de 22.04.2023, în jurul orei 15:34, inculpatul a fost depistat în trafic de către organele de poliţie în timp ce conducea autoturismul marca Toyota, pe autostrada A1 Deva – Sebeș, în zona km. 316.

La testarea efectuată cu aparatul Drager-Drugtest s-a pus în evidenţă o valoare pozitivă pentru CANNABIS (THC).

Din proprie iniţiativă, inculpatul a predat organelor de poliţie un borcan din sticlă cu capac în care se află o substanţă vegetală şi o cutie de carton care conţinea 2 filtre de ţigarete utilizate.

Ulterior, inculpatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Din raportul de constatare rezultă că probele ridicate de la inculpat sunt constituite din 7 grame de cannabis şi din 2 filtre de ţigaretă pe care s-a pus în evidenţă tetrahidrocannabinol, substanţă psihotropă biosintetizată de planta de cannabis.

Cu ocazia audierii din data de 20.07.2023, inculpatul a recunoscut comiterea infracţiunii.

În faţa instanţei, acesta a invocat ca şi motiv al consumului de droguri faptul că a fost diagnosticat cu hepatită B+D – trecând printr-o stare de stres – şi că a consumat o cantitate de doar 3 grame de cannabis.

De asemenea, conform declaraţiei date în faţa instanţei, inculpatul a deţinut cannabis în vederea consumului propriu pe o durată de o lună de zile.

„Condamnă pe inculpat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4800 lei (reprezentând 120 zile – amendă penală cu o valoare a zilei – amendă de 40 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 alin. 1 Cod penal în conformitate cu care neexecutarea cu rea-credinţă a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, atrage ca şi consecinţă înlocuirea numărului zilelor-amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

În baza art. 16 alin. 1 şi art. 17 din Legea 143/2000, dispune confiscarea de la inculpat a cantităţii de 6,7 grame de cannabis, în vederea distrugerii, cu păstrarea de contraprobe.

În baza art. 274 alin. 2 C.p.p obligă inculpatul la plata sumei de 930 lei cu titlu de cheltuieli judiciare (din care suma de 680 lei reprezintă cheltuieli judiciare din faza de urmărire penală)”, se arată în hotărârea Tribunalului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare