Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Noul sediu al Companiei ”pema electrotehnic România”, de la Drâmbar, inaugurat într-un cadru festiv la împlinirea a 10 ani de activitate. Cum arată fabrica de cablaje

Alexandra Mates

Publicat

în

inaugurare-sediu-pema-electrotehnic-romania17Dublă sărbătoare, vineri, pentru unul dintre investitorii importanți din economia județului Alba. Compania ”pema electrotehnic România” a marcat împlinirea a 10 ani de activitate prin inaugurarea noului sediu în cadrul noii unități de producție de la Drâmbar.

La momentul festiv, alături de conducerea companiei și alți invitați, au fost prezente oficialități locale și județene.

Evenimentul a început cu un discurs de ”bun venit”, după care Laura Moga, directorul general al pema electrotehnic srl făcut o prezentare a companiei, de la începuturi și până azi.

inaugurare-sediu-pema-electrotehnic-romania03”Aș vrea să încep prin a spune cine este de fapt Pema și ce facem noi… Pema face cabluri, dar nu face cabluri simple. Pema face o artă din cabluri. Noi suntem o altfel de firmă, un altfel de producător de cablaje(…) Suntem de peste 10 ani pe piață și avem o experiență de peste 40 de ani a grupului de firme din care facem parte. Ca și locații, avem sediul central  în Germania, unde se află firma mamă, avem un colaborator în Slovacia, iar începând din luna martie, două suprafețe de producție în România”, a spus managerul Laura Moga.

Potrivit acesteia, în 2002, managerii principali – Rolf Hahn și Rolf Mundinger au preluat compania pema electrotehnik gmbh, după ce au ocupat diferite poziții de management în companii internaționale, și, cu know-how-ul dobândit, au pus bazele unei dezvoltări continue a unui grup de firme construit în jurul companiei. Pe piața din România Pema și-a început activitatea în anul 2006, când cei doi  au decis ca pentru dezvoltarea și mărirea capacității de producție să deschidă o societate și în România. Astfel, în 2006, la Alba Iulia, s-a fondat compania pema electrotehnic România. În anul 2007, conducerea a fost preluată de Laura și Ioan Moga, în calitate de director general, respectiv director administrativ, doi manageri a căror experiență a stat la baza dezvoltării ulterioare a firmei. Ambii vorbitori de limba germană, au reușit să acopere toate domeniile importante ale companiei, iar în anul 2011, pentru că spațiul pe care îl dețineau era prea mic, s-au mutat pe raza comunei Ciugud, unde au inaugurat un nou spațiu de producție modern cu o suprafață de 2500 mp.

În continuă ascensiune și dezvoltând o și mai mare capacitate de procesare a comenzilor, trei ani mai târziu, în 2014, compania a început, tot la Drâmbar, construția unei noi unități de producție, cu o suprafață de 1600 mp, iar în primăvara anului 2016 și-a început activitatea de producție și în noua fabrică inaugurată oficial astăzi.

Laura Moga le-a vorbit celor prezenți, în cadrul prezentării, și despre cum a ajuns să preia frâiele firmei din România. ”Faptul că am ajuns să facem parte din echipa Pema a fost o întâmplare fericită, astfel că eu cred în destin. Făceam o vizită la bancă, domnul Rolf Hahn încerca să-și deschidă un cont la acea bancă și nu se descurca în limba română. Știind că eu vorbesc limba germană, consilierul băncii m-a chemat să-i ajut și de aici a pornit istoria”, a povestit aceasta.

După ce a fost prezentată istoria companiei, au urmat o serie de discursuri, a administratorului pema electrotehnik gmbh – Rolf Hahn, care a ținut să evidențieze buna colaborare cu cei care conduc firma din România, și a oficialităților prezente la eveniment care i-au felicitat și le-au mulțumit pentru că au ales județul Alba.

inaugurare-sediu-pema-electrotehnic-romania96”Astăzi sărbătorim 10 ani de activitate în România, dar și 10 ani de colaborare eficientă între familia Hahn și familia Moga, ceea ce nu este decât o poveste de succes. Atunci când vorbim despre Pema în România, vorbim de semnătura pe care a pus-o familia Moga(…) Al treilea punct pe care îl sărbătorim, și aș vrea să-l subliniez, este deschiderea celui de-al doilea sediu în România. Avem în prezent 4000 de metri pătrați suprafață de producție, ceea ce semnalizează buna colaborare dintre noi, cele două familii, deoarece am avut ocazia ca investiția să fie făcută de către cei din România ”, a spus Rolf Hahn.

”Doamna Moga, domnule Moga, valoroasă echipă Pema, La mulți ani! (…)Mă bucur că domnul Rolf Hahn a avut curaj și a avut încredere în noi, și nu vorbesc numai de România, vorbesc de județul Alba. Evoluția a fost extraordinară și mă bucur că am fost prezent aici, pe aceeași funcție, în acești 10 ani. Am participat și la bucuriile și evenimentele anterioare(…) Aseară am vrut să știu mai multe despre dumneavoastră și chiar m-am simțit mândru când am văzut că produsele acestei firme ajung  în țări care sunt reper pentru dezvoltarea industrială în lumea asta”, a declarat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

”La mulți ani Pema, la mulți ani familia Moga, la mulți ani echipei Pema! Este pentru noi o mândrie că avem astfel de oameni în comuna noastră, o mândrie că avem astfel de firme în comuna noastră.  Este pentru noi, dacă vreți, un parteneriat solid (…)”, a spus primarul comunei Ciugud, în cadrul discursului.

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman a afirmat că „Alba are un viitor cum puține județe îl vor avea în perioada următoare”. ”Anul viitor trebuie să se finalizeze autostrada Sebeș-Turda cu două coborâri,  una la dumneavoastră aici, puțin mai în spate, iar cealaltă la pârâul Iovului, iar tot ceea înseamnă puncte de coborâre și urcare pe autostradă, înseamnă magnet pentru tot ceea ce semnifică potențial de investiții în zona județului Alba(…) În ceea ce privește pregătirea profesională, noi am făcut niște pași. În urmă cu 3 ani de zile dădeam drumul la Școala profesională germană de la Alba Iulia, și vreau să vă spun că în acest an 65% din absolvenți lucrează în industria auto din județul Alba. (…) Vă doresc succes, aveți aproape de voi administrația locală și administrația județeană, trebuie să counicăm mai mult și cu siguranță lucrurile vor merge bine„ a declarat acesta.

inaugurare-sediu-pema-electrotehnic-romania26Evenimentul a continuat cu festivitatea de tăiere a panglicii noului sediu, pe sunete de fanfară, după care s-a făcut turul fabricii, în cadrul căruia cei prezenți au putut urmări întregul proces de fabricare a cablului.

Dotată cu tehnologie de ultimă generație, noua locatie cu o suprafață de 1600 mp are în componență birouri, spații de producție și spații de depozitare, vestiare, sală de mese, laborator de verificare a produselor și de personal specializat corespunzător fiecărui domeniu de activitate.

Fabrica de cablaje face parte din grupul de firme al Companiei ”pema electrotehnic România”, care reprezintă un etalon al calității și profesionalismului în domeniul ingineriei electrice, fiind un partener puternic și stabil atât pentru piața românească de profil, cât și pentru cea internațională, specializat în asamblarea de cablaje, panouri electrice și controlere destinate diverselor sectoare de activitate ca: automatizări, tehnică medicală, industria solară, mașini și utilaje industriale, vehicule feroviare, outsourcing etc.

Potrivit reprezentanților companiei, la baza relațiilor excepționale de afaceri cu partenerii cărora le sunt oferite soluții complete și personalizate, bazate pe calitate, promptitudine și know-how, stă o echipă experimentată și dinamică de profesioniști capabilă să răspundă cu succes oricărei provocări.

În prezent, pema electrotehnic România are peste 100 de angajați, pentru care, în cinstea celor 10 ani de activitate a firmei și cu ocazia inaugurării noului sediu, a organizat la finalul evenimentului de vineri o masă festivă la care aceștia au putut participat împreună cu familiile.

[nggallery id=2795]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea