Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Noul sediu al Companiei ”pema electrotehnic România”, de la Drâmbar, inaugurat într-un cadru festiv la împlinirea a 10 ani de activitate. Cum arată fabrica de cablaje

Publicat

în

inaugurare-sediu-pema-electrotehnic-romania17Dublă sărbătoare, vineri, pentru unul dintre investitorii importanți din economia județului Alba. Compania ”pema electrotehnic România” a marcat împlinirea a 10 ani de activitate prin inaugurarea noului sediu în cadrul noii unități de producție de la Drâmbar.

La momentul festiv, alături de conducerea companiei și alți invitați, au fost prezente oficialități locale și județene.

Evenimentul a început cu un discurs de ”bun venit”, după care Laura Moga, directorul general al pema electrotehnic srl făcut o prezentare a companiei, de la începuturi și până azi.

Elit - Gustul Desăvârșit

inaugurare-sediu-pema-electrotehnic-romania03”Aș vrea să încep prin a spune cine este de fapt Pema și ce facem noi… Pema face cabluri, dar nu face cabluri simple. Pema face o artă din cabluri. Noi suntem o altfel de firmă, un altfel de producător de cablaje(…) Suntem de peste 10 ani pe piață și avem o experiență de peste 40 de ani a grupului de firme din care facem parte. Ca și locații, avem sediul central  în Germania, unde se află firma mamă, avem un colaborator în Slovacia, iar începând din luna martie, două suprafețe de producție în România”, a spus managerul Laura Moga.

Potrivit acesteia, în 2002, managerii principali – Rolf Hahn și Rolf Mundinger au preluat compania pema electrotehnik gmbh, după ce au ocupat diferite poziții de management în companii internaționale, și, cu know-how-ul dobândit, au pus bazele unei dezvoltări continue a unui grup de firme construit în jurul companiei. Pe piața din România Pema și-a început activitatea în anul 2006, când cei doi  au decis ca pentru dezvoltarea și mărirea capacității de producție să deschidă o societate și în România. Astfel, în 2006, la Alba Iulia, s-a fondat compania pema electrotehnic România. În anul 2007, conducerea a fost preluată de Laura și Ioan Moga, în calitate de director general, respectiv director administrativ, doi manageri a căror experiență a stat la baza dezvoltării ulterioare a firmei. Ambii vorbitori de limba germană, au reușit să acopere toate domeniile importante ale companiei, iar în anul 2011, pentru că spațiul pe care îl dețineau era prea mic, s-au mutat pe raza comunei Ciugud, unde au inaugurat un nou spațiu de producție modern cu o suprafață de 2500 mp.

În continuă ascensiune și dezvoltând o și mai mare capacitate de procesare a comenzilor, trei ani mai târziu, în 2014, compania a început, tot la Drâmbar, construția unei noi unități de producție, cu o suprafață de 1600 mp, iar în primăvara anului 2016 și-a început activitatea de producție și în noua fabrică inaugurată oficial astăzi.

Laura Moga le-a vorbit celor prezenți, în cadrul prezentării, și despre cum a ajuns să preia frâiele firmei din România. ”Faptul că am ajuns să facem parte din echipa Pema a fost o întâmplare fericită, astfel că eu cred în destin. Făceam o vizită la bancă, domnul Rolf Hahn încerca să-și deschidă un cont la acea bancă și nu se descurca în limba română. Știind că eu vorbesc limba germană, consilierul băncii m-a chemat să-i ajut și de aici a pornit istoria”, a povestit aceasta.

După ce a fost prezentată istoria companiei, au urmat o serie de discursuri, a administratorului pema electrotehnik gmbh – Rolf Hahn, care a ținut să evidențieze buna colaborare cu cei care conduc firma din România, și a oficialităților prezente la eveniment care i-au felicitat și le-au mulțumit pentru că au ales județul Alba.

inaugurare-sediu-pema-electrotehnic-romania96”Astăzi sărbătorim 10 ani de activitate în România, dar și 10 ani de colaborare eficientă între familia Hahn și familia Moga, ceea ce nu este decât o poveste de succes. Atunci când vorbim despre Pema în România, vorbim de semnătura pe care a pus-o familia Moga(…) Al treilea punct pe care îl sărbătorim, și aș vrea să-l subliniez, este deschiderea celui de-al doilea sediu în România. Avem în prezent 4000 de metri pătrați suprafață de producție, ceea ce semnalizează buna colaborare dintre noi, cele două familii, deoarece am avut ocazia ca investiția să fie făcută de către cei din România ”, a spus Rolf Hahn.

”Doamna Moga, domnule Moga, valoroasă echipă Pema, La mulți ani! (…)Mă bucur că domnul Rolf Hahn a avut curaj și a avut încredere în noi, și nu vorbesc numai de România, vorbesc de județul Alba. Evoluția a fost extraordinară și mă bucur că am fost prezent aici, pe aceeași funcție, în acești 10 ani. Am participat și la bucuriile și evenimentele anterioare(…) Aseară am vrut să știu mai multe despre dumneavoastră și chiar m-am simțit mândru când am văzut că produsele acestei firme ajung  în țări care sunt reper pentru dezvoltarea industrială în lumea asta”, a declarat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

”La mulți ani Pema, la mulți ani familia Moga, la mulți ani echipei Pema! Este pentru noi o mândrie că avem astfel de oameni în comuna noastră, o mândrie că avem astfel de firme în comuna noastră.  Este pentru noi, dacă vreți, un parteneriat solid (…)”, a spus primarul comunei Ciugud, în cadrul discursului.

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman a afirmat că „Alba are un viitor cum puține județe îl vor avea în perioada următoare”. ”Anul viitor trebuie să se finalizeze autostrada Sebeș-Turda cu două coborâri,  una la dumneavoastră aici, puțin mai în spate, iar cealaltă la pârâul Iovului, iar tot ceea înseamnă puncte de coborâre și urcare pe autostradă, înseamnă magnet pentru tot ceea ce semnifică potențial de investiții în zona județului Alba(…) În ceea ce privește pregătirea profesională, noi am făcut niște pași. În urmă cu 3 ani de zile dădeam drumul la Școala profesională germană de la Alba Iulia, și vreau să vă spun că în acest an 65% din absolvenți lucrează în industria auto din județul Alba. (…) Vă doresc succes, aveți aproape de voi administrația locală și administrația județeană, trebuie să counicăm mai mult și cu siguranță lucrurile vor merge bine„ a declarat acesta.

inaugurare-sediu-pema-electrotehnic-romania26Evenimentul a continuat cu festivitatea de tăiere a panglicii noului sediu, pe sunete de fanfară, după care s-a făcut turul fabricii, în cadrul căruia cei prezenți au putut urmări întregul proces de fabricare a cablului.

Dotată cu tehnologie de ultimă generație, noua locatie cu o suprafață de 1600 mp are în componență birouri, spații de producție și spații de depozitare, vestiare, sală de mese, laborator de verificare a produselor și de personal specializat corespunzător fiecărui domeniu de activitate.

Fabrica de cablaje face parte din grupul de firme al Companiei ”pema electrotehnic România”, care reprezintă un etalon al calității și profesionalismului în domeniul ingineriei electrice, fiind un partener puternic și stabil atât pentru piața românească de profil, cât și pentru cea internațională, specializat în asamblarea de cablaje, panouri electrice și controlere destinate diverselor sectoare de activitate ca: automatizări, tehnică medicală, industria solară, mașini și utilaje industriale, vehicule feroviare, outsourcing etc.

Potrivit reprezentanților companiei, la baza relațiilor excepționale de afaceri cu partenerii cărora le sunt oferite soluții complete și personalizate, bazate pe calitate, promptitudine și know-how, stă o echipă experimentată și dinamică de profesioniști capabilă să răspundă cu succes oricărei provocări.

În prezent, pema electrotehnic România are peste 100 de angajați, pentru care, în cinstea celor 10 ani de activitate a firmei și cu ocazia inaugurării noului sediu, a organizat la finalul evenimentului de vineri o masă festivă la care aceștia au putut participat împreună cu familiile.

[nggallery id=2795]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Cum se băteau monedele de aur sau argint pe vremea romanilor, în vechiul oraș Apulum. Tânăr: „Valora în jur de cinci beri”

Publicat

în

Cum se băteau monedele de aur sau argint pe vremea romanilor, în vechiul oraș Apulum. Tânăr: „Valora în jur de cinci beri”

Ca parte a primei ediții a Festivalului Plutăritului de la Ciugud, eveniment ce are ca scop promovarea tradițiilor și valorile etnografice din Bazinul Râului Mureș, un atelier monetar care reconstituie modul în care se băteau monedele antice a fost amplasat de către organizatori, pentru a împărtăși curioșilor tainele acestei ocupații străvechi.

Un tânăr iubitor de istorie a recreat, pentru ziarulunirea.ro, pașii care alcătuiau bătutul unei monede de aur sau de argint.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Aici este un atelier de monetărie, unde facem monede de pe vremea romanilor. Avem un model, Dacia Capta. Pe atunci se folosea aur și argint, însă pentru această demonstrație luăm o pastilă de plumb.

Punem pastila în interiorul matriței, avem o ștanță, pe care o punem deasupra și batem apoi moneda cu ciocanul.

La vremea respectivă, ea valora în jur de 20 de lei din prezent. Nu este greu de prelucrat, pentru că plumbul este un material moale.”, a povestit tânărul.

La rândul său, Liviu Zgârciu, istoric la Muzeul Unirii din Alba Iulia, a vorbit despre importanța deosebită pe care portul l-a avut în comerțul cu sare din vremurile de mult apuse

„Suntem în preajma unuia dintre cele mai mari porturi de pe Mureș, portul orașului Apulum-Partoș, un oraș care s-a dezvoltat foarte mult în perioada antică, sarea fiind principala marfă de transport pe Mureș. Foarte multe depozite și mari depozite au fost construite în zona aceasta. Această tradiție, a plutăritului, a continuat și în Evul Mediu.”, a transmis istoricul, pentru ziarulunirea.ro

Duminică, Festivalul Plutăritului continuă cu demonstrații de rafting și plimbări cu caiacul pe râul Mureș, realizate de studenții și cadrele didactice de la Specializarea Educație Fizică și Sportivă din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Copiii vor participa la ateliere de artă și de confecționare a unor obiecte din materiale reciclate sau pe care le-au adunat din natură. Festivalul se va încheia cu Expoziție de artă fotografică – „Tradiții etnografice în zona Râului Mureș”, care va fi găzduită în perioada următoare în sediul Primăriei Ciugud.

Manifestările se vor desfășura în zona debarcaderului din satul Drâmbar (Comuna Ciugud), pe malul Râului Mureș (vis-a-vis de Zona Industrială Ciugud). Evenimentul este organizat de Primăria Comunei Ciugud, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Asociația Petro Aqua Petroșani.

„Festivalul Plutăritului” este organizat în cadrul proiectului „Valorificarea și promovarea identității locale specifică zonei bazinul Mureșului folosind tehnologii moderne”, finanțat prin Program Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime; Punerea în aplicare a strategiilor de dezvoltare – Proiecte sprijinite de FLAG Bazinul Mureșului pe Măsura 4 – Revitalizarea și valorificarea identității locale.

Duminică, 29 mai 2022

• 11:00​ Demonstrații de rafting și plimbări cu caiacul pe râul Mureș
Specializarea Educație Fizică și Sportivă din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia
• 12:00​ Ateliere pentru copii
*Atelier hand-made pentru realizarea de obiecte din materiale naturale, găsite în natură
*Atelier de artă
*Eco-atelierul: „Cum protejăm râul Mureș?”
• 14:00​ Expoziție de artă fotografică – „Tradiții etnografice în zona Râului Mureș” (sediul Primăriei Ciugud).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 28 – 29 mai 2022

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 28 – 29 mai 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 28 – 29 mai 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 28 – 29 mai 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”

Publicat

în

Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”

Unul dintre cele mai importante momente din istoria României s-a reconstituit azi la amiază, în prezența conducerii administrației publice din Câmpeni, cu ocazia promovării actului de la 15 octombrie 1922, când au fost încoronați la Alba Iulia, ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria.

Evenimentul organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, cu sprijinul primăriei, instituțiilor de cultură din Câmpeni și a Asociației Culturale „Historia Renascita” din Pitești, a captat interesul a sute de spectatori în „Piața Avram Iancu” din centrul orașului, printre care s-au regăsit în majoritate elevi și preșcolari, cât și locuitori ai zonei, reprezentanți ai administrației publice locale și chiar turiști.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin acest demers, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia promovează actul de la 15 octombrie 1922, când la Alba Iulia, au fost încoronați ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria, sub forma inedită, a reconstituirii istorice. Astfel, în perioada 26 mai – 29 mai, istorici și voluntari ai muzeului albaiulian, însoțiți de membrii Asociației Culturale „Historia Renascita” din Pitești, fac un tur prin câteva localități din Munții Apuseni pentru a ține o adevărată lecție de istorie vie, intitulată sugestiv „Povestea Încoronării”: ieri la ora 16:00 a fost la Abrud, mâine, 28 mai, la 11:30, va fi la Avram Iancu, iar duminică, 29 mai, la ora 13:00, la Albac.

În timpul reconstituirii, spectatorii i-au văzut pe regele Ferdinand și regina Maria, personalitățile prezente atunci la Alba Iulia, precum Mihail Pherekyde, președintele Adunării Deputaților, cel care a înmânat regelui coroana de oțel, Mihail Orleanu, președintele Senatului, generalul francez, Henri Mathias Berthelot sau ofițeri români care au purtat hlamidele regale.

În programul evenimentului s-a regăsit și expoziție stradală dedicată Încoronării, expusă lângă Muzeul și Biblioteca Orășenească „Avram Iancu” Câmpeni, iar la finalul reconstituirii s-a desfășurat o sesiune de fotografii cu personajele de acum 100 de ani.
Ovidiu CULDA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare