Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Noul MALL din Alba Iulia: S-a început mutarea liniilor aeriene de energie electrică din zona viitorului complex comercial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liniile aeriene de energie electrică din zona noului complex comercial din municipiul Alba Iulia au început să fie mutate, în anticiparea ridicării viitorului Mall.

Transelectrica SA urmează să realizeze o deviere a liniilor aeriene de energie electrică pe ruta Mintia – Alba Iulia – Șugag și Cluj Florești – Alba Iulia – Gâlceag, operațiune necesară pentru continuarea lucrărilor la noul mall, aflat în construcție.

Primăria municipiului Alba Iulia a emis în beneficiul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” S.A. autorizația de construire nr. 843/20.12.2021, având ca obiect executarea lucrărilor privind devierea LEA 220kV zona Ampoi Alba-Iulia (Deviere LEA 220kV d.c. Mintia – Alba-Iulia / Alba-Iulia – Șugag, LEA 220 kV Cluj Florești – Alba Iulia / Alba Iulia – Gâlceag pentru construire centru comercial) și demolare stâlpi.

Devierea liniilor electrice, în baza autorizației de construire nr. 843/20.12.2021, are loc în vederea eliberării amplasamentului și realizării condițiilor de coexistență pentru construirea unui centru comercial, conform autorizației de construire nr. 101/18.02.2022 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia în beneficiul PK Topaz S.R.L.

YouTube video

Dezvoltarea centrului comercial și devierea liniilor electrice este oportună având în vedere faptul că va duce la implementarea unui traseu al liniilor electrice mai apropiat de râul Ampoi, restrângând culoarul de protecție în raport cu proprietățile private aflate în zona centrului comercial, ceea ce va permite folosirea fără restricții a unor suprafețe care în prezent nu pot fi folosite sau au întrebuințări limitate.

De asemenea, se vor desființa amenajările din cadrul Bazei Sportive Ampoi 2 care sunt amplasate în culoarul de protecție al LEA 220kV, ceea ce va duce la îmbunătățirea gradului de siguranță a rețelei de transport.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea