FOTO, VIDEO| Momente emoționante în Apuseni. Familia, prietenii și foștii colegi l-au comemorat pe eroul Paul Pop-Osz-Puk, pilotul militar prăbușit cu MIG-ul pe Curcubata Mică

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Tragedia din inima Apusenilor de acum 28 de ani este prea puțin cunoscută, dar a îndurerat apropiații, iar colegii pilotului încă povestesc cu lacrimi în ochi despre evenimentul în care Paul Pop- Osz-Puk și-a pierdut viața.

ELIT

În memoria pilotului militar care a sfârşit cu avionul MiG prăbușit în 31 iulie 1990 în timpul unui exercițiu aviatic, au avut loc momente comemorative pe Curcubata Mică, locul unde cu 28 de ani în urmă a avut loc cumplitul accident. Cu lumânări aprinse în mâini, toți cei prezenți s-au rugat pentru sufletul celui căzut la datorie.

Familia, prieteni și foști colegi s-au întâlnit vineri, în centrul comunei Arieșeni de unde au plecat spre Curcubata Mică pentru a aduce un pios omagiu lui Paul Osz-Puk și pentru a sfinți crucea de la mormântul din Apuseni.

Pe plaiurile strămoșești ale lui Avram Iancu, își doarme somnul de veci cel ce a fost Paul Pop-Osz-Puk, pilot militar din Escadrila a II-a Regimentul 93 Aviație Vânătoare Giarmata – Timișoara.

În urmă cu 28 de ani, în fatidica zi de 31 iulie 1990, din văzduhurile cerului (12.000 m), om și metal s-au contopit pe veci cu pământul Apusenilor.

Colegi care în ziua tragediei au zburat alături de Puk sau doar au participat la căutările de după accident, au făcut eforturi considerabile și au amenajat la mormântul eroului o cruce, un loc de pelerinaj la ceea ce ei consideră adevăratul loc de veci al pilotului.

Au fost momente emoționante, s-au depus coroane de flori și a avut loc o slujbă de pomenire. La ceremonia din Catedrala Apusenilor au participat, vădit emoționați și cu lacrimi în ochi, soția pilotului și fiul acestora, fratele celui trecut în veșnicie, dar și colegi veniți din toată țara.

Mircea Grava, cel care a făcut posibil evenimentul, ne-a declarat că a ținut foarte mult ca acest erou să nu fie uitat și să poată fi comemorat așa cum se cuvine.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419