Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Ministrul Transporturilor, vizită neanunțată pe Autostrada Sebeș-Turda: Mobilizarea ar putea fi mult mai bună pe loturile 1 și 2. Am găsit prea puțini oameni. Loturile 3 si 4 sunt în grafic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda sunt în grafic și vor fi date în folosință la finele acestui an, scrie ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe pagina sa de Facebook, acesta arătându-se nemulțumit, însă, de mobilizarea de pe loturile 1 și 2, care „ar putea fi mult mai bună”.

Potrivit șefului de la Transporturi, care a efectuat joi o vizită inopinată pe Autostrada Sebeș-Turda, pe șantierele loturilor 1 și 2 ale autostrăzii erau prea puțini oameni, lipsind chiar și angajații DRDP Cluj.

”O noua zi, noi provocari! Astazi, impreuna cu seful de la CNAIR, Stefan Ionita, am inspectat stadiul executiei la Autostrada Sebes-Turda. Chiar daca lucrurile au evoluat fata de situatia pe care am gasit-o in aprilie, sunt convins ca mobilizarea ar putea fi mult mai buna pe Tronsoanele 1 si 2. Am gasit prea putini oameni pe santier, desi vremea este buna pentru constructii. Culmea este ca, de pe teren nu lipseau doar muncitorii ci si angajatii DRDP Cluj. Cu siguranta, un astfel de incident, nu se va mai repeta. Am cerut angajatilor de la Transporturi, care asigura supravegherea lucrarilor pe teren, sa fie mereu la datorie, pe santiere!
Ma bucur ca lucrarile pe Loturile 3 si 4 ale Autostrazii sunt in grafic, iar constructorii ne-au asigurat ca vor fi date in folosinta la finele acestui an.
Autostrada Sebes-Turda se regaseste in Programul de Guvernare PSD si este vitala pentru asigurarea leagaturii dintre Coridorul IV Pan-European si Autostrada Transilvania”, a scris ministrul Transporturilor.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi. 

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finanțate din fondul de coeziune, 85%, și bugetul de stat – 15%. 

[nggallery id=4347]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea