Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO. Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, la Alba Iulia: „Nu este vorba de putință, este o chestie de voință”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO-VIDEO. Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, la Alba Iulia: „Nu este vorba de putință, este o chestie de voință”

Aflat în vizită la Alba Iulia, pentru semnarea unor cotracte de investiții, în valoare de peste 40 de milioane de euro, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a menționat că se află la prima vizită de genul din țară.

„Au fost multe proiecte semnate în ultima perioadă, dar nu am mers în teritoriu, așa cum am procedat astăzi, la Alba Iulia” a menționat ministrul.

Întrebat despre problemele administrative legate de dezvoltarea infrastructurii pe care țara noastră le-a întâmpinat în ultimii 30 de ani, indiferent de partidul care a fost la guvernare, Ion Ștefan a replicat:

„La scară istorică, acești 30 de ani vor fi evidențiați cu un singur lucru: cu exodul a 5 milioane de români. În toate războaiele purtate de România, de la Ștefan cel Mare și până astăzi, România nu a pierdut 5 milioane de oameni.

Vreau să vă spun că, faptul că nu avem un kilometru de autostradă în Moldova (fiind singura euro-regiune din toată Europa, fără un km de autostrată), nu putem să-i vinovați pe moldoveni. Deciziile s-au luat cu totul și cu totul, în altă parte, deci, nu moldovenii sunte cei care au hotărât să construiască autostradă în Moldova! Ei au fost cei care și-au dorit, s-au manifestat, s-au exprimat, dar alții au hotărât…”

De asemena, ministrul Dezvoltării a explicat faptul că, problema nu ar consta în faptul că nu se poate, ci se leagă, mai degrabă, de voința de a realiza ceva, din banii de care țara noastră dispune, din cele 200 de miliarde de euro, reprezentând produsul intern brut pe care România îl are pe an.

„PIB-ul României este de peste 200 de miliarde de euro pe an. În 7 ani vorbim de aproximativ 1.500 de miliarde de euro. Oameni buni, chiar noi din 1.500 de miliarde de euro nu putem aloca pentru o perioadă de 5-7 ani câteva miliarde de euro să construim o autostradă să legeți Iașul de București?! Credeți că e o chestie de putiință? Nu. Este o chestie de voință.”

De asemenea, Ion Ștefan, a menționat faptul că este nevoie de Autostrada Moldova, oferind certitudinea că aceasta va fi construită, adaugând că primulministru, premierul și președintele s-au angajat în realizarea acestui proiect.

„Dacă începem de astăzi, într-o perioadă de 5-7 ani se poate circula pe Autostradă. Important e să construim în Moldova autostradă! Că vorbim de Iași-Tg.Mureș, că vorbim de Siret-Ploiești, important e să construim. Fără infrastructură, nu putem să vorbim despre dezvoltarea Moldovei. Trebuie să oferim o șansă Moldovei”, a ținut să sublinieze ministrul.

Intrebat de această isterie cauzată de coronavirus, dacă poate afecta procentajul PNL-ului, fiind partidul aflat, în prezent, la guvernare, Ion Ștefan a declarat:

„Nu cred că s-a făcut o măsurătoare în acest sens, dar nu văd nicio vină a Partidului Național Liberal. Din ceea ce cunosc eu astăzi, guvernul liberal al României este implicat total în rezolvarea acestei probleme, tratând cu maximă seriozitate acest fenomen, fiind un fenomen de amploare. Premierul este preocupat de acest subiect și îl tratează cu maximă seriozitate”.

Ion Ștefan a fost prezent astăzi în orașul Marii Uniri pentru a semna 6 contracte de finanțare a unor proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional, eveniment ce a avut loc la Muzeul Principia, unde au mai participat și viceprimarul cu atribuții de primar Paul Voicu, europarlamentarul Mircea Hava și directorul ADR Centru Simion Crețu.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | La Blaj va fi construită prima parcare supraetajată, în zona Gării: Va avea 6 nivele și 200 de locuri de parcare

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Blaj va fi construită prima parcare supraetajată, în zona Gării: Va avea 6 nivele și 200 de locuri de parcare Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea