Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Militarul Claudiu Vasile Popa, căzut în luptă în Afganistan, comemorat de Ziua Veteranilor la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Militarul Claudiu Vasile Popa, care și-a pierdut viața în Afganistan în anul 2013, a fost comemorat, vineri, de Ziua Veteranilor, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, unde este înmormântat.

comemorare-claudiu-vasile-popa46La mormântul militarului Claudiu Vasile Popa s-a organizat un ceremonial militar și religios, care a început cu o slujbă de pomenire a eroului căzut în Afganistan, iar apoi elevi ai Colegiului Militar ”Mihai Viteazul”, reprezentanții autorităților locale, instituțiilor deconcentrate și partidelor politice au depus coroane și flori.

La evenimentul comemorativ au participat circa 100 de persoane, între care familia eroului, dar și militari, foști colegi ai acestuia.

Născut în 11 februarie 1985, Claudiu Vasile Popa a decedat în 22 septembrie 2013 în urma exploziei unui dispozitiv improvizat, acesta fiind membru al Grupului naval de forțe pentru operații speciale și executa o misiune de luptă în estul Afganistanului.

Sublocotenentul Vasile Popa a absolvit Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”, promoția 2004, îndeplinind dorința tatălui său pe care l-a pierdut mult mai devreme. Claudiu a fost un adevărat camarad, un foarte bun profesionist, dovadă fiind determinarea și implicarea în a se instrui și forma mereu.

Profesionismul și motivația de a urca treaptă cu treaptă spre cariera militară l-au determinat să aleagă o a doua misiune în Teatrul de Operații din Afganistan, unde a îndeplinit atribuții de instructor militar pentru grupul format din români, americani și afgani. Din păcate aceasta a fost ultima.

El a fost decorat post mortem cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler în însemn de război pentru militari, iar din partea SUA cu Bronze Medal.

[nggallery id=2957]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea