FOTO – VIDEO| Masa populară de 1 Decembrie la Alba Iulia: 36.000 de porții de mâncare servite serbările Centenarului din Cetatea Alba Carolina

Românii de pretutindeni au venit de 1 Decembrie în Orașul Marii Uniri, locul în care spiritul sărbătorii se simte mai bine ca oriunde. Aceștia au fost ospătați cu o masă populară la care au fost servite, gratuit, 36.000 de porții de mâncare. Surpriza pregătită de organizatori este că, în acest an, oamenii au putut alege unul dintre cele trei feluri de mâncare, distribuite în locuri distincte din Cetatea Alba Carolina.

Astfel, cei care au preferat bucătaria militară, respectiv fasolea cu ciolan, au putut primi o porție dacă au mers la locul special amenajat de la cazarma Unității Militare Batalionul 136 Geniu „Apulum” (în spatele scenei din Piața Cetății).

Cei care au dorit să guste din mâncarea ciobănească au trebuit să meargă până în Piața Toboșarului (pe latura de Nord din Șanțurile Cetății), unde au fost așteptați cu mămăligă cu brânză, cârnați și 4 oi la proțap.

Cei care au preferat bucătăria tradițională au fost serviți cu o porție de varză cu cârnați, în Piața Amfiteatru (pe latura de Sud).

În plus, în toate cele trei puncte, la fiecare porție de mâncare a fost distribuit și câte un pahar cu vin.

Toate produsele cu care s-a gătit au fost din sponsorizări: brânza de la Lactate Ibănesti, vinul de la Jidvei, oile de la Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine Alba, iar restul ingredientelor și caserolele de la Kaufland.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...