Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO – VIDEO| Masa populară de 1 Decembrie la Alba Iulia: 36.000 de porții de mâncare servite serbările Centenarului din Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii de pretutindeni au venit de 1 Decembrie în Orașul Marii Uniri, locul în care spiritul sărbătorii se simte mai bine ca oriunde. Aceștia au fost ospătați cu o masă populară la care au fost servite, gratuit, 36.000 de porții de mâncare. Surpriza pregătită de organizatori este că, în acest an, oamenii au putut alege unul dintre cele trei feluri de mâncare, distribuite în locuri distincte din Cetatea Alba Carolina.

Astfel, cei care au preferat bucătaria militară, respectiv fasolea cu ciolan, au putut primi o porție dacă au mers la locul special amenajat de la cazarma Unității Militare Batalionul 136 Geniu „Apulum” (în spatele scenei din Piața Cetății).

Cei care au dorit să guste din mâncarea ciobănească au trebuit să meargă până în Piața Toboșarului (pe latura de Nord din Șanțurile Cetății), unde au fost așteptați cu mămăligă cu brânză, cârnați și 4 oi la proțap.

Cei care au preferat bucătăria tradițională au fost serviți cu o porție de varză cu cârnați, în Piața Amfiteatru (pe latura de Sud).

În plus, în toate cele trei puncte, la fiecare porție de mâncare a fost distribuit și câte un pahar cu vin.

Toate produsele cu care s-a gătit au fost din sponsorizări: brânza de la Lactate Ibănesti, vinul de la Jidvei, oile de la Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine Alba, iar restul ingredientelor și caserolele de la Kaufland.

[nggallery id=6512]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea