Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO| Marș impresionant al motocicliștilor în Alba: Peste 300 de persoane au participat la acțiunea de prevenire a accidentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO, VIDEO| Marș impresionant al motocicliștilor în Alba: Peste 300 de persoane au participat la acțiunea de prevenire a accidentelor

Peste 300 de motocicliști au participat sâmbătă, 14 mai, la mașul de conștientizare asupra prezenței motocicliștilor în trafic.

Scopul campaniei este de reducere a numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi participanţii la trafic din această categorie.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Încercăm să facem o acțiune de conștientizare a motocicliștilor în trafic. Vor exista 3 etape, prima este Aiud-Alba, apoi Alba-Cugir și în final Cugir-Sebeș. Ne așteptam la o prezență de aproximativ 150 de persoane, însă se pare că sunt peste 300. Mulțumim polițiștilor de la Serviciul Rutier, polițiștilor locali din cele patru orașe și bineînțeles jandarmilor”, a spus Cristian Docolina, unul dintre organizatori.

„Pe raza județului Alba are loc o activitate care are ca scop conștientizarea motocicliștilor în trafic. Totodată am desfășurat și o activitate de prevenție prin care le-am adus la cunoștință cauzele generatoare de accidente în care motocicliștii sunt implicați, respectiv viteza, depășirile neregulamentare și neasigurarea la condițiile de mers. În Alba procentul de accidente în care sunt implicați motocicliștii este undeva la 10-15%”, a declarat inspectorul Florea Claudiu, ofițer specialist în cadrul Serviciului Rutier Alba.

„Pe lângă lecția privind siguranța în trafic, motocicliștii ne-au oferit și o lecție în ceea ce privește curățenia, lăsând locul în urma lor la fel de curat cum l-au găsit”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Evenimentul este organizat de Apulum Bikers, Lupii Sigidavei Cugir, Aiud Bikers, Alba Riders și Sebeș cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și nu în ultimul rând primăriilor din orașele Alba Iulia, Aiud, Sebeș și Cugir.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Policlinica din Ocna Mureș va fi renovată: Licitație în SEAP pentru servicii de proiectare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Policlinica din Ocna Mureș va fi renovată: Licitație în SEAP pentru servicii de proiectare

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul intitulat „Renovarea energetică a Policlinicii din orașul Ocna Mureș”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 191.524,85 lei, fără TVA.

Realizarea lucrărilor de intervenție au drept scop creșterea performanței energetice a clădirii, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localităților.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul specific:

• Îmbunătățirea condițiilor de confort interior;
• Reducerea consumurilor energetice;
• Reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră;
• Reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie;
• Eficienți zarea modalității de organizare prin crearea de condiții optime;
• Creșterea gradului de implicare a populației, conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie. în conformitate cu Strategia Europeană 2020.
• Asigurarea contribuției la îndeplinirea indicatorului de utilizare eficientă a resurselor de energie, de gestionare inteligentă a energici și a inlocuirii energiei din surse neregenerabile cu energie din surse regenerabile.

Lucrările de intervenție

• Izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată;
• Izolarea termică a fațadei – parte opacă, prin termoizolarea pereților exteriori, cu o grosime a termoizolației de 20 cm;
• Izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel la acoperișul tip șarpantă cu o grosime a termoizolației de 30 cm;
• Izolarea termică a planșeului peste subsol:
• Se propune izolarea termică a planșeului peste subsol prin termoizolarea acestuia cu sisteme termoizolante, cu o grosime a termoizolației de 10 cm.
• Soluții de ventilare naturală prin introducerea grilelor pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă;
• Reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate;
• înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED, dotate cu senzori de mișcare/prezență;
• Puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice, precum și a tubulaturii încastrată pentru cablurile electrice, pentru a permite instalarea, într-o etapă ulterioară, a punctelor de reîncărcare pentru vehicule electrice;
• Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei: sisteme descentralizate de alimentare cu energie din surse de energie regenerabilă , instalații cu captatoare solare termice, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de seră etc;
• Repararea/refacerea instalației de distribuție a agentului termic între punctul de racord și planșeul peste subsol/canal termic, inclusiv izolarea termică a acesteia, în scopul reducerii pierderilor termice și de agent termic/apă caldă, precum și montarea robinetelor cu cap termostatic la radiatoare și a robinetelor de presiune diferențială la baza coloanelor de încălzire în scopul creșterii eficienței sistemului de încălzire prin autoreglarea termohidraulică a rețelei;
• înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare;
• înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru încălzire;
• înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru apă caldă de consum;
• înlocuirea centralei termice proprii, în scopul creșterii randamentului și al reducerii emisiilor echivalent CO2;
• Montarea sistemelor/echipamentelor de ventilare mecanică cu recuperare a căldurii – unități individuale cu comandă locală.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ACCIDENT pe DN75, la Albac: Un bărbat din Călan a pierdut controlul asupra motocicletei și a intrat într-un cap de pod

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un accident a avut loc sâmbătă, 23 septembrie, pe DN75, la Albac. Un bărbat din Călan a pierdut controlul asupra motocicletei și a intrat într-un cap de pod.

La data de 23 septembrie 2023, în jurul orei 14.10, un bărbat de 31 de ani, din Călan, județul Hunedoara, în timp ce circula cu o motocicletă pe DN 75, pe raza localității Albac, a pierdut controlul asupra acesteia și a intrat în coliziune cu un cap de pod.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ACCIDENT pe DN 67 C, la Laz: Un motociclist din Vaslui, rănit după ce a intrat în coliziune cu parapetul de beton

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un ACCIDENT a avut loc vineri, 22 septembrie, în jurul orei 13.00, pe DN 67 C, la Laz. Un motociclist din Vaslui a fost rănit după ce a intrat în coliziune cu parapetul de beton.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

La data de 22.09.2023, în jurul orei 13.00, un tânăr de 26 de ani, din județul Valsului, în timp ce conducea o motocicletă pe DN 67 C, pe raza localității Laz, a pierdut controlul asupra acesteia și a intrat în coliziune cu parapetul din beton.

În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare