Rămâi conectat

Actualitate

FOTO-VIDEO: „Magul” Ştefan Hruşcă le-a vestit albaiulienilor apropierea Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, printr-un minunat concert de colinde

Alexandra Mates

Publicat

în

Ştefan Hruşcă a venit din nou şi a colindat la Alba Iulia. Joi seara, Casa de Cultură  a Sindicatelor a fost arhiplină de iubitori de toate vârstele ai colindului românesc veniţi pentru a-l asculta pe marele cantautor.  Sosit în România tocmai din Canada, de la Toronto, acolo unde locuieşte în prezent,  aşa cum obişnuieşte să o facă în fiecare an, Ştefan Hruşcă se află într-un turneu prin ţară, de circa o lună de zile (decembrie), pentru a lăuda şi cânta românilor în colinde româneşti Naşterea Mântuitorului  nostru Iisus Hristos.

Dascălul de colinde, cum a fost supranumit,  i-a emoţionat şi le-a încălzit sufletele celor prezenţi, copii şi vârstnici, cu minunatele sale colinde şi cântece de Crăciun, care după cum am observat erau binecunoscute şi fredonate de public alături de el, dintre care amintim: „Sfântă-i seara de Crăciun”, „Colindăm,Doamne”, „Deschide uşa creştine”, „Rugă pentru părinţi”,  „Veniţi la Alba Iulia, în Ardeal”,” Flori de măr”, „Florile dalbe”, „Linu-i lin” şi altele.

Emoţia şi bucuria reîntâlnirii cu Ştefan Hruşcă a fost dublată  anul acesta de lansarea noului album de colinde – „La mijlocu’ cerului”. Albumul s-a născut din dorinţa artistului de a împărţi cu publicul tot ce e bun şi adevărat în cântecul românesc. Albumul „La mijlocu’ cerului” este, totodată, invitaţia lui Ştefan Hruşcă de a ne preţui valorile şi tradiţiile autentice.

 „Concertul de Crăciun nu este un concert oarecare. Este o legătură sufletească şi spirituală care se naşte prin colind între mine şi public, deoarece colindul este un cântec de stare, pe care nu poţi să-l cânţi oriunde, oricând şi oricum. Eu nu doar cânt, eu simt fiecare colind”, a declarat Ştefan Hruşcă.

YouTube video

YouTube video

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea