Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Lucrările la piaţa lui ”Sfântul Așteaptă”, din centrul municipiului Alba Iulia au ”îngheţat”, în ton cu vremea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zilele trecute, pe frigul de pe lume, la obiectivul de interes public din centrul Albei Iulia, respectiv piața agroalimentară, lucrau de zor doi muncitori, cel puțin atâția erau la vedere, deși la căldurică nu prea aveau unde să se ascundă. După ce ne-am scandalizat în mai multe rânduri față de ritmul de melc al executantului acestui monument de beton și ne-am dat cu presupusul în legătură cu termenul de finalizare, cel oficial fiind de multă vreme depășit, iată că nici alegerile parlamentare nu au reușit minunea.

piata-centru-alba-iulia15Lucrările de modernizare la piața agroalimentară din centrul orașului Alba Iulia au început în luna aprilie 2015 și la cum se arată treaba, nu vor fi gata nici în acest an. Inițial era vorba că în 12 luni e gata, apoi că mai au nevoie de timp până în mai, penalități (infime) curgând încă din luna aprilie, și uite așa au reușit performanța să-i aducă la sapă de lemn pe comercianții din zonă.

Unii și-au închis de tot afacerea, alții au albit în așteptarea inaugurării monumentului ce le face, de aproape doi ani, doar umbră. Nemulțumiți sunt și cei mutați în piața volantă, sătui de praful înghițit vara și mocirla din zilele de toamnă, la fel albaiulienii care au început să-și cam ia gândul de la o altă ambianță.

”Dintr-o imensă constelație de reușite, de lucrări majore derulate în ultimii ani, nu putem spune decât că piața din centru este partea de neconceput, eșecul greu de anticipat…E încă un șantier viu, dar, din păcate, extrem de lent. Nu ne consolează nici penalitățile care curg, ne întristează că în ciuda previziunilor, constructorul dezamăgește. Mai are de executat doar partea de mobilier turnat și mici completări la clădirea principală. Din nefericire, în acest moment nu se mai poate rezilia contractul, pentru că nimeni nu și-ar mai asuma garanția”, declară și reprezentanții administrației locale.

Una peste alta, eu nu mai fac niciun pronostic, când va fi de tăiat panglica vă voi anunța negreșit. (D.M.S.)

[nggallery id=3190]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea