FOTO/ VIDEO: Lipsa de organizare a transportului le-a stricat ziua! Zeci de turiști veniți la Alba Iulia, de 1 Decembrie, au așteptat ore întregi autobuzele care trebuiau să-i ducă la mașinile parcate la intrările din oraș

Paul Voicu - Primar 2020

O zi minutată de 1 Decembrie cu evenimente organizate impecabil, în care oamenii au sărbătorit Centenarul Marii Uniri, s-a încheiat prost pentru zeci de persoane venite din alte localități, care au fost obligate să-și lase mașinile în parcările amenajate la intrările în oraș. La finalul sărbătorii, aceștia s-au trezit că, ori trebuie să aștepte ore întregi în frig autobuzele care trebuiau să-i transporte la locurile de parcare, ori pleacă spre acestea pe jos, ca acum 100 de ani.

”Stau oamenii și așteaptă autobuzele. Suntem mintiți pe față de autorități în privința stațiilor. Nu vine nici un autobuz!”, ne-a scris un domn care dorea să ajungă la parcare. Ulterior, acesta ne-a mai scris:

ELIT

”Într-un târziu s-au mobilizat autoritățile. Felicitări Poliției și Jandarmeriei pentru ajutorul dat oamenilor. Au fost transportați oameni cu microbuze ale jandarmeriei și cu antemeegatoare ale Poliției. Oricum nota 4 pentru organizarea celor de la Primarie! Nu s-au pregatit deloc pentru ce urma dupa Centenar”.

Iritați de timpul lung de așteptare în frig, în unele locuri oamenii chiar au ieșit în drum și au blocat o parte din stradă.

Mihail David - 2020

Sunt din Râmnicu Vâlcea. Am venit la cea mai frumoasă sărbătoare a românilor. A fost totul foarte bine până la plecare. La plecare, autoritățile din Alba Iulia nu au știut să gestoneze situația. Nu avem cu ce ajunge unde am parcat mașinile. Avem mașinile parcate la 6-7 km de aici, nu ne-au lăsat să intrăm cu mașinile în Cetate.

Așteptăm de trei ore, nu ne-a spus nimeni, nimic și le-a interzis celor de la taxiuri să ne ducă acolo. Ne-au făcut să ne pară rău! Noi venim aici în fiecare an, de 10 ani, de la sute de kilometri, dar niciodată nu am fost în situația aceasta. Nu o să mai venim aici!”, ne-a spus o doamnă.

Explicația oficială este că autobuzele care au transportat o parte dintre oameni s-au blocat în traficul de la ieșirea din oraș, care a crescut spre seară, când toată lumea voia să plece, și din această cauză au fost întârzieri mari în preluarea celorlalți călători.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

cetatean 1 decembrie 2018 at 23:37

Hava, Hava… tot guvernul ti-a scapat pielea si cu transportul oamenilor pe care i-ati mintit si prostit ca-i duceti cu autobuzele si au ajuns sa fie transportai de politie si jandarmerie (pe care au au mai si huiduit-o pedelistii vostrii) acolo unde i-ati obligat sa-si lase masinile. Sa iti fie rusine atat tie cat si alora responsabili ca ati stricat un Centenar PERFECT ! Ar trebui ca cine ne-a facut de ras orasul sa fie dat afara !

Babinho 2 decembrie 2018 at 0:15

Acela care s-a plans ca a lasat masina la 6-7 km……tipic oltenesc….baga in ele…..la 6-7 km ajungi din Alba I in Sard…..parcarile amenajate erau in oras…..greu cu mersul pe jos…..eventual puteau lua un taxi….sper sa stea acs data viitoare…sa aiba de ce sa se mai plângă.

Dorina Pena 2 decembrie 2018 at 16:10

Ai fost acolo?
Eu da. Cu un copil de 9 ani, stat trei ore in frig. Am vrut să plecăm pe jos , dar timpul indicat de Google Earth era de 1 ora 37 minute- parcare fabrica de bere Albacher.
Să fim cinstiti…

DUCU 2 decembrie 2018 at 6:48

ORGANIZARE A LA HAVA

Ella 2 decembrie 2018 at 10:49

Daaa felicitări jandarmeriei si politiei care trecea pe lângă grupurile de oameni plecati pe jos cu copii in brate fără ajutorul lor nu parcurgem 7 km pe jos prin frig bravoooo Hava impecabil totul

Costel 2 decembrie 2018 at 11:48

Organizarea tipică a lui Hava …

xx 2 decembrie 2018 at 15:42

Trist. Am asteptat sarbatoarea cu orasul murdar, trotuare pline de frunze si deseuri, prost iluminat si cu lucrari facute in graba in zona parcului (vedem la primavara cat de calitative).In interiorul cetatii oamenii au fost civilizati si au lasat gunoiul pe cosuri si langa cosuri , pentru ca cei din administratie nu s-au gandit ca la un asemenea eveniment trebuie sa suplimenteze locurile de depozitare a gunoiului sau sa-l ridice.

HH 2 decembrie 2018 at 21:13

HAVA A FOST PREOCUPAT MAI MULT DE BAIA DE MULTIME PE CARE SI-A DORIT-O JOHANNIS, PREOCUPAT DOAR DE REALEGERE. IN REST PRIMARIA NU A CHELTUIT MAI NIMIC 95 % DIN LUCRARI AU FOST FINANTATE DE LA BUGETUL CENTRAL SI AL INISTERELOR, DAR hAVA S-A POZAT PESTE TOT ! TIPIC PEDELIST !

Cetateanul Turmentat 3 decembrie 2018 at 8:45

Toata lumea stie sa comenteze …. Imi pare rau pentru oamenii care au avut de asteptat, dar cine o scris articolul trebuia sa fie obiectiv. De ce nu mentioneaza si ca iesirile din oras erau blocate ? Ca autobuzele erau pline si nu o existant nici un autobuz care sa stea o secunda sa astepte ? De ce nu mentioneaza ca daca toata lumea intra cu masinile in oras ar fi fost blocat tot orasul ? II usor sa te plangi si sa comentezi cand nu te ocupi de organizare si nu faci nimica. Intre patru pereti la caldura ii usor sa strigi ce nu iti place. Daca tot comentati de ce nu v-ati oferit voluntari sa ajutati ? 6 oameni au comentat aici … si sunt sigur ca sunt multi ca voi, aveti masini de ce nu ati dus voi oamenii la parcarile amenajate ? (glumesc desigur, sunt sigur ca nu vreti sa va implicati doar sa comentati).

Doru 3 decembrie 2018 at 13:26

Rusine ” organizatorilor ” ! Practic a fost o campanie electorala pedelista !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...