Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Lansarea candidaților PSD Alba. Potor l-a criticat pe Hava: ”Alba Iulia, un oraș oarecare? De noaptea minții”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PSD Alba și-a lansat candidații pentru alegerile locale, joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, cu o zi înainte de începerea campaniei electorale. Discursurile social-democraților, inclusiv ale liderilor veniți de la centru – Mircea Dușa și Victor Negrescu –, au ținut aproximativ aceeași linie: mesaje de mobilizare a delegaților, critici la adresa administrației municipiului Alba Iulia și județene, respectiv laude la adresa Guvernului Ponta, despre care au spus că a reparat nedreptatea făcută de guvernarea Boc.   

Mircea Dusa01Candidatul PSD la Primăria municipiului Alba Iulia, Călin Potor, și-a început discursul prin a spune că social-democrații au hotărât să aibă, în campanie, un limbaj al decenței și al bunului simț însă nu poate să nu reacționeze cu privire la o frază din mesajul transmis de edilul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, care suna în felul următor ” Vă mulțumesc că am transformat Alba Iulia dintr-un oraș oarecare în Cealaltă Capitală”.

”Din cele patru fraze vă citez a treia în care spune: Vă mulțumesc că am transformat Alba Iulia dintr-un oraș oarecare în Cealaltă Capitală. De noaptea minții. Cum adică? Alba Iulia, un oraș oarecare? Da, dacă ține cont că descălecarea lui Mihai Viteazul a avut loc la Brusturi, județul Bihor, pe lângă Oradea, probabil că așa este. Dacă sala în care s-a semnat Unirea, în care delegații românilor au hotărât că România este întreagă și plină la Alba Iulia, probabil că acea unire s-a semnat în Bihor, la Brusturi, pe lângă Oradea, într-un sătuc. Este incredibil cum un om care asta crede despre orașul pe care-l păstorește de o grămadă de ani are tupeul și nesimțirea să ne spună ”aveți încredere în mine că eu sunt OK, iubesc Alba Iulia””, a spus Potor. Deputatul a precizat că în satul Brusturi s-a născut și a crescut Hava.

Acesta s-a arătat nemulțumit, apoi, că în presa locală că nu a văzut ”nici măcar o tentă de atenționare”, în urma acestui mesaj.

”Unde este câinele de pază al democrației? Nu am văzut nimic în presă nici măcar o tentă de atenționare vizavi de așa ceva”, a mai spus Potor.

Deputatul PSD de Alba a mai afirmat că social-democrații doresc să se prezinte în fața albaiulienilor cu fapte.

Social-democrații mizează pe sloganul #AlbaPuternică.

”Alba puternică nu este un simplu mesaj de campanie. Este un crez pe care noi îl avem. Acel crez că acest județ reprezintă o parte importantă din istoria României. Această parte importantă trebuie să fie respectată de ceilalți (…) În acești 20 de ani se pare că am avut în fruntea municipiului Alba Iulia un primar – Hava – un președinte de CJ Alba – Dumitrel – care nu au adus cinste acestui județ și municipiului Alba Iulia pe măsura valorii sale. În consecință, noi, cei din PSD, ne prezentăm la alegerile locale cu o echipă de oameni performanți și pregătiți”, a spus europarlamentarul PSD, Victor Negrescu.

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a arătat că, alături de candidații PSD, dorește să schimbe fața județului, criticându-l, din nou, pe Hava, că mai cere un mandat albaiulienilor, care ar fi al șaselea consecutiv.

”Îmi doresc o administrație în folosul cetățeanului, nu una în interes propriu sau de gașcă. De gașcă? Știm despre ce gașcă e vorba, gașca PDL vopsită mai nou în PNL. E aceeași gașcă cu care ne-am mai luptat și pe care dorim să o învingem. E extrem de mult ca după cinci mandate în care municipiul Alba Iulia, județul Alba, ar fi trebuit să arate altfel, să mai venim cu pretenție că mai vrem un mandat. Un mandat ca să ce? un mandat ca să continue proiectele nimănui și în folosul nimănui sau un mandat care să fie la fel de ineficient ca celelalte?”, a spus Dîrzu.

Victor Negrescu și Mircea Dușa coordonează, de la centru, campania electorală a PSD Alba.

”Campania aceasta e una mai deosebită având în vedere că electoratul s-a schimbat față de anii `90 și că mesajele pe care le folosim noi în campania electorală trebuie să se adreseze deopotrivă cetățenilor în vârstă cât și tinerilor (…) I-am îndemnat pe candidați să se adreseze și tinerilor și le-am precizat că promisiunile care se fac în campanie trebuie să fie obiective. Am încheiat spunându-le că trebuie să câștige alegerile din acest an”, a spus Mircea Dușa, care este secretarul Regional al PSD pe Regiunea 7 Centru.

PSD Alba are candidați de primari în 76 de unități administrativ-teritoriale, în celelalte două fiind susținuți un independent și un candidat din partea ALDE.

Citește și Mircea Dușa, la Alba Iulia: Dacă Victor Ponta dorește să devină președintele Camerei Deputaților îl vom susține

[nggallery id=2057]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea