FOTO, VIDEO| Haină nouă pentru automotorul din Parcul Feroviar Teius. Mirel Vasile Hălălai: „Pentru a păstra vie ideea de CFR-ist în orașul nostru am edificat acest parc feroviar”

Automotorul din Parcul Feroviar al orașului Teiuș va primi, în urma intervenției unor mâini harnice și pricepute, o haina noua, primaria pregătește pentru punerea în funcțiune, exteriorul fântânilor arteziene, care fac deliciul doritorilor de liniște și aer curat.

„Am pornit de la ideea că orașul nostru fiind un oraș de feroviari merită să aibă ceva ce nu se regăseste în întreaga regiune din vecinătatea orașului Teiuș. Este o realitate că în acest oraș a existat aproape în fiecare casă, cel puțin un membru care a activat în cadrul căilor ferate.

ELIT

Tocmai pentru a păstra vie ideea de CFR-ist în orașul nostru am edificat acest parc feroviar, pe care l-am mobilat cu lucruri de care ne aducem aminte cu drag, pe cale de dispariție astăzi. Aici mă refer la locomotivele cu aburi, mândria orașului nostru, un automotor, o drezină, osii, burghie și un vagon din componența fostului tren regal.

La acest moment lucrăm pentru a pune în valoare automotorul, pe care patina timpului și-a pus amprenta. Cu ajutorul unor muncitori destoinici, dorim să-i redăm strălucirea de altădată, chiar dacă aceasta este stația terminus pentru obiectele noastre feroviare. Ambițiile noastre sunt mult mai mari, văd un parc feroviar cu alei, cu zone de relaxare, cu zone de spectacol, o zonă în care să ne simțim teiușeni”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...