Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Haină nouă pentru automotorul din Parcul Feroviar Teius. Mirel Vasile Hălălai: „Pentru a păstra vie ideea de CFR-ist în orașul nostru am edificat acest parc feroviar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Automotorul din Parcul Feroviar al orașului Teiuș va primi, în urma intervenției unor mâini harnice și pricepute, o haina noua, primaria pregătește pentru punerea în funcțiune, exteriorul fântânilor arteziene, care fac deliciul doritorilor de liniște și aer curat.

„Am pornit de la ideea că orașul nostru fiind un oraș de feroviari merită să aibă ceva ce nu se regăseste în întreaga regiune din vecinătatea orașului Teiuș. Este o realitate că în acest oraș a existat aproape în fiecare casă, cel puțin un membru care a activat în cadrul căilor ferate.

Tocmai pentru a păstra vie ideea de CFR-ist în orașul nostru am edificat acest parc feroviar, pe care l-am mobilat cu lucruri de care ne aducem aminte cu drag, pe cale de dispariție astăzi. Aici mă refer la locomotivele cu aburi, mândria orașului nostru, un automotor, o drezină, osii, burghie și un vagon din componența fostului tren regal.

La acest moment lucrăm pentru a pune în valoare automotorul, pe care patina timpului și-a pus amprenta. Cu ajutorul unor muncitori destoinici, dorim să-i redăm strălucirea de altădată, chiar dacă aceasta este stația terminus pentru obiectele noastre feroviare. Ambițiile noastre sunt mult mai mari, văd un parc feroviar cu alei, cu zone de relaxare, cu zone de spectacol, o zonă în care să ne simțim teiușeni”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai.

[nggallery id=7936]


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| ACCIDENT rutier GRAV lângă Rimetea: O mașină a intrat într-un cap de pod. O femeie, dusă la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier GRAV lângă Rimetea: O mașină a intrat într-un cap de pod. O femeie, dusă la spital Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de astăzi,  7 decembrie 2023, lângă Rimetea. Potrivit IPJ Alba, pe DJ 107 M, pe raza localității Rimetea, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile după ce ar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare