Rămâi conectat

Actualitate

FOTO- Video filmat live/ Accident teribil în Ungaria: 9 români au murit după ce microbuzul în care se aflau s-a izbit de un camion

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO- Video filmat live de șofer/ Accident teribil în Ungaria: 9 români au murit după ce microbuzul în care se aflau s-a izbit de un camion

Accident foarte grav petrecut marți după-amiază pe o autostradă din Ungaria, în apropiere de localitatea Ceglédbercel, unde un microbuz cu numere de România s-a lovit de un camion. Din primele informații, 9 persoane, pasageri în microbuz și-au pierdut viața iar șoferul camionului a fost rănit.

https://youtu.be/euESLlCUjsA

”Un microbuz înmatriculat în România a fost implicat, marţi, lângă Budapesta, într-un accident rutier în urma căruia şapte persoane au murit”, informează și un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistență consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor.

Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară.

Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea