FOTO- Video filmat live/ Accident teribil în Ungaria: 9 români au murit după ce microbuzul în care se aflau s-a izbit de un camion

Paul Voicu - Primar 2020

FOTO- Video filmat live de șofer/ Accident teribil în Ungaria: 9 români au murit după ce microbuzul în care se aflau s-a izbit de un camion

Accident foarte grav petrecut marți după-amiază pe o autostradă din Ungaria, în apropiere de localitatea Ceglédbercel, unde un microbuz cu numere de România s-a lovit de un camion. Din primele informații, 9 persoane, pasageri în microbuz și-au pierdut viața iar șoferul camionului a fost rănit.

ELIT

”Un microbuz înmatriculat în România a fost implicat, marţi, lângă Budapesta, într-un accident rutier în urma căruia şapte persoane au murit”, informează și un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Mihail David - 2020

Potrivit MAE, Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistență consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor.

Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară.

Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

R.Ghi.Pop 23 mai 2018 at 11:18

Am vizionat videoinregistrarea ce însoțeste reportajul si nu-mi revin din șoc… Domne cât de inconștient să fi să faci asta!!! Sa iei cu tine 8 vieți nevinovate!

Costelis 23 mai 2018 at 12:15

Mor nevinovați pt un imbecil…”live”…

Catalin A 23 mai 2018 at 14:52

Șoferul, un tigan din Târnăveni, facea live pe Facebook inainte de accident. In timp ce conducea, raspundea la mesajele de pe Facebook.
Pacat de pasageri.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...