Rămâi conectat

Monden-Clubbing

FOTO-VIDEO Festivalul Alba Jazz: Cursuri de măiestrie de chitară clasică cu americanul Kenneth Meyer, în Spaţiile Ryma şi la Habitat

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul Festivalului Alba Jazz, desfăşurat în acest weekend la Alba Iulia, organizatorii au pregătit ateliere de chitară clasică în Cetatea Alba Carolina, unde elevii Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia dar şi alţi muzicieni iubitori de chitară, care doresc să-și aprofundeze cunoștințele din domeniu, vor avea ocazia de a lua lecţii de la Kenneth Meyer, un bun profesor de chitară din New York.

 “Încă din 2007, a fost demarat un proiect de festival de chitară clasică în Alba Iulia, ce implică și organizarea de masterclass-uri predate elevilor Liceului de Arte din Alba Iulia, altor elevi de specialitate din România și celor care doreau să-și aprofundeze cunoștințele din domeniu. Odată cu organizarea celei de-a II-a ediții a Festivalului Alba Jazz (care a înglobat chitara clasică), o să-i avem ca profesori pe celebrii Trio Zamfirescu și pe Kenneth Meyer – un foarte bun profesor de chitară din New York –, alături de care vom oferi cursuri gratuite elevilor care studiază chitara clasică. De asemenea, cursurile pot avea participanți pasivi”, au transmis organizatorii.

 Astăzi, în Spaţiile Ryma, de la ora 11.30, au avut loc primele ore de lecţii oferite de chitaristul american câtorva tineri iubitori de chitară, care au venit entuziasmaţi să-l cunoască şi să înveţe de la el.

 Aşa după cum a declarat în cadrul conferinţei de presă, Kenneth consideră că elevii care studiază muzică din Alba sunt foarte talentați şi intenționează să demareze un program prin care tineri din județul nostru să poată merge cu bursă la Siracuse University Setnor School of Music din New York pentru un stagiu de studiu.

 Kenneth Meyer va mai susţine cursuri de măiestrie de chitară clasică sâmbătă, de la ora 11.30, la club „Habitat” şi  duminică, de la  ora 11.30, în Spațiile Ryma.

Vă prezentăm mai jos video şi câteva imagini din atelierul de chitară clasică din Spaţiile Ryma:

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea