Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Exercițiu ISU, pe strada Livezii din Alba Iulia. Pompierii au simulat intervenția în cazul unui ACCIDENT soldat cu mai multe victime și o poluare accidentală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 26 octombrie 2017, pe strada Livezii din Alba Iulia a avut loc un exercițiu ISU cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea situațiilor de urgență în cazul unui accident pe timpul transportului de substanțe periculoase.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, s-a prevăzut gestionarea unei situaţii de urgenţă, astfel: la sediul unei societăți comerciale din municipiul Alba Iulia, un operator economic din industria alimentară a executat revizia tehnică a instalațiilor frigorifice și completarea rezervoarelor cu agent frigorific (amoniac). Transportul amoniacului a fost realizat de către o firmă autorizată ADR, cu ajutorul unei cisterne de 5 tone. La terminarea activității și părăsirea incintei operatorului economic, se produce un accident rutier în care sunt implicate două autoturisme și autocisterna care transporta amoniac. În urma accidentului, au rezultat scurgeri semnificative de amoniac și patru victime din care, trei încarcerate în cele două autoturisme și șoferul autocisternei.

Exerciţiul şi-a atins scopurile de verificare a concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante, precum şi de realizare a unei informări complexe a populaţiei, privind modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă.

La exerciţiu au participat prefectul județului Alba Dănuț Emil Hălălai  şi reprezentanţi ai instituţilor implicaţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de acest tip de risc.

Aceştia au apreciat modul în care s-a organizat şi desfăşurat exerciţiul și de colaborarea bună între toate forţele participante.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență,  la exercițiu au participat următoarele forțe:

–  Instituția Prefectului Județul Alba;

  • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba;
  • Comitetul Local pentru Situații de Urgență și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Alba Iulia;
  • Serviciul Județean de Ambulanță Alba;
  • Inspectoratul de Poliție al Județului Alba;
  • Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba;
  • Poliția Locală Alba Iulia;
  • Garda de Mediu – Comisariatul Județean Alba.

[nggallery id=4758]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea