Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

FOTO, VIDEO| Eveniment online de Ziua Copilului, organizat de Grădinita nr. 9 din Alba Iulia: ”Toți copilașii sunt talentați, frumoși și iubiți indiferent în ce colț al țării copilăresc!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Copilului este o sărbătoare în care și cei mici dar și cei mari pot sărbătorii copilăria. În acest an, noi, cadrele didactice suntem departe de copilași trupeste, însă sufletul și gândul se îndreaptă spre ei și am inițiat acest eveniment, cu care să subliniem faptul că toți copilașii sunt talentați, frumoși și iubiți indiferent în ce colț al țării copilăresc!

Vă transmitem să aveți parte de multă sănătate, fericire și înțelepciune! La mulți ani!

Felicitări și mulțumiri celor care au participat la evenimentul nostru și ne bucurăm împreună în această zi importantă, Grădinita cu p.p.nr.9 din Alba Iulia – organizatoarea evenimentului!

Elit - Gustul Desăvârșit

Au participat:

Grădinița cu p.p. nr.11, Alba Iulia – Grupa Voiniceii-îndrumați de ed. Larisa Jurca
Grădinița cu p.n. Oarda de Jos – copilașii îndrumați de Ed.Codruța Cârlea
Grădiniță cu p.p.nr.13, Alba Iulia
Preșcolarii îndrumați de Ed.Krizbai-Negru Irina; Cordea Ecaterina, Stoicescu Maria, Nae Ana, Oltean Andreea, Rosca Lucia
Grădiniță Dumbrava Minunată, Alba Iulia
Ed. Elisabeta Bota, Aura Popa, Crizantema Claudia, Jitaru Ioana Anca, Barjica Adriana Aurica, Comăneci Ana Letitia

Toma Ana-Maria de la Gradinita cu p.p.nr.16
Ivett, clasa a III-a de la Liceul Romano Catolic, Alba Iulia -îndrumare de Prof. Szőllősi Emma
Grădinița cu p.p.”Primii Pași ” , Aiud
Ed. Macavei Adela, Ludușan Mădălina, Filimon Angela, Hârceagă Ioana
Onet Marcela de la G.P.N. Alba
Gabriela Dodan din Bârlad
Prof.Frusina Chiriac de la Grădiniță cu p.p.nr.11, Brăila
Gradinița cu p.p.” Lumea Copiilor”-Blaj, copilașii îndrumați de Ed.Suciu Ana, Mărginesc-Hálás Ildikó
Grădiniță cu p.n.Ciumbrud -îndrumați de Ed.Tövisi Sarolta
Oprean Maria – cu copilașii de la Grădinița cu p.n. Cut
Ed.Nicoleta Hustiuc Gabriela și micuții talentați de la G.P.N. Vinerea- Cugir
„Fluturașii” de la G.p.p.nr.7 Sebeș, îndrumați de Zgâia- Costea Ximena și Fiica Maria
Tudor Limbaj – ” Micul Patriot” de la Liceul German din Sebeș
Gradinita cu p.n.nr.2 , Ocna Mureș cu ed. Czizmadia Loredana
Gradinita cu p.p.nr.6 Ocna Mureș- copilașii îndrumați de Ed. Barbu Cosmina și Horváth Smerenia
Grădinița ” Floare Soarelui” de la Hunedoara, îndrumați de Ed. Luminita Elena
Gradinita cu p.p. nr.32, Ploiești, îndrumați de Ed.Gheorghe Mădălina și Cristea Luiza
Neghiu Georgina

Gradinița organizatoare G.p.p.nr.9 din Alba Iulia cu dir. Ludusan Maria și ed. Briciu Ana-maria, Bogdan Mariana, Bujor Claudia, Bututoi Diana Maria, Maris Geta Maria, Hondola Liana Dorina, Potinteu Cristina și Nagy Edina, va multumesc pentru participare si va doresc La mulți ani si o copilarie fericită! Sa fiţi sănătoşi şi mereu cu zâmbetul pe buze. Să vă bucuraţi şi să creşteţi frumos. La mulţi ani!

„Minunată cum o știm, toți am vrea în ea să fim,
Cât ne mai simțim copii în ea ne regăsim.
Neîncetat o vom iubi, neapărat o vom găsi,
Cu povești și jucării ne-așteaptă zi de zi.

Lumea copiilor ne ia pe toți în zbor!
Rază de soare, parfum de floare-i
Lumea copiilor!”

Felicitări pentru participare!!!

Dar să nu uităm nici de părinții copilașilor, care au fost (și sunt încă) copii! Vă mulțumim pentru colaborare! Să vă bucurați de copiii voștri sănătoşi!

[nggallery id=7927]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

12 august| Venisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

12 august| Venisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Vineri, 12 august 2022, de la ora 16.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în deschiderea celei de a IX-a ediție a Festivalului Roman Apulum. Traianus Optimus Princeps, va fi vernisată expoziția De la artefactul istoric la reenactmentul istoric.

Expoziția dorește să ilustreze o mică parte din sursele documentare care stau la baza desfășurării spectacolelor de reconstituire istorică antică. Cu această ocazie vor fi expuse o serie de piese originale care au aparținut armatei romane, descoperite pe teritoriul județului Alba, aflate în patrimoniul muzeului albaiulian. Alături de ele vor fi prezentate și replici științifice efectuate după acestea, urmând tehnologii antice de prelucrare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, se încearcă realizarea unei relații directe între obiectele de recuzită folosite în reprezentațiile de reenactment antic și artefactele arheologice. Scopul fiind acela de a exemplifica modul în care spectacol de reenactment antic este susținută de către sursele istorice (relatările autorilor antici, sursele iconografice sau obiectele provenite din cadrul unor descoperiri arheologice).

Toate aceste analogii, puse în practică pertinent din perspectivă istorică fac ca reenectmentul să depășească limitele unei abordări minimaliste dedicate publicului larg și să se îndrepte către o parte importantă a cercetării istorice și înțelegerii epocii antice, o modalitate de abordare definită sub numele de „arheologie experimentală”.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Familiile cu venituri reduse din Sebeș pot benificia de branșarea gratuită la rețeaua de apă și canalizare. Documente necesare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Familiile cu venituri reduse din Sebeș pot benificia de branșarea gratuită la rețeaua de apă și canalizare. Documente necesare

Primăria Municipiului Sebeș vă informează că prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se va finanța programul Prima Conectare la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare cu titlu gratuit famililor cu venituri reduse.

În acest sens, familiile cu venituri reduse (sub 2550 lei net/membru de familie) care dețin în proprietate o gospodărie nebranșată/neracordată la sistemul public de alimentare cu apa/canal, să se prezinte cu dovada proprietății și adeverință de venit la sediul Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, situat în cartierul Aleea Lac, nr. 12, Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Telefon contact: 0258/730611 sau 0258/731007


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Copiii care frecventează atelierele de vară din Valea Lungă și Șugag au învățat de la polițiștii din Alba despre siguranța acasă, în mediul on-line, în vacanță sau la locul de joacă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Copiii care frecventează atelierele de vară din Valea Lungă și Șugag au învățat de la polițiștii din Alba despre siguranța acasă, în mediul on-line, în vacanță sau la locul de joacă

Marți, 9 august și miercuri, 10 august 2022, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, au desfășurat activități informativ – preventive adresate copiilor care frecventează atelierele de vară ale Asociației Ovidiu Ro, din localitățile Valea Lungă și Șugag.

Cei mici au avut ocazia ca, prin jocuri și demonstrații practice, să afle despre situațiile de risc în care se pot afla în diferite momente, dar și despre soluțiile pentru gestionarea acestora, tematica abordată fiind despre siguranța acasă, în mediul on-line, în vacanță, la locul de joacă.

Copiilor le-au fost reamintite regulile de circulație rutieră și le-au fost oferite, pe înțelesul lor, sfaturi utile pentru a nu deveni victime ale accidentelor.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea