Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Elicoptere și avioane de LUPTĂ au survolat Alba Iulia: Președintele țării vrea să cumpere avioane de ultimă generație, în contextul crizei Rusia-Ucraina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elicoptere și avioane de LUPTĂ au survolat Alba Iulia: Președintele țării vrea să cumpere avioane de ultimă generație, în contextul crizei Rusia-Ucraina

Mai multe avioane de luptă și elicoptere au survolat cerul de deasupra municipiului Alba Iulia în cursul zilei de astăzi, 9 februarie.

Așa cum se poate observa și în imaginile trimise de către un cititor ziarulunirea.ro, aparatele de zbor au fost filmate în timp ce se deplasau în mod ordonat peste orașul nostru, în formație.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercurea trecătu, la baza aeriană din Câmpia Turzii, că, în procesul de modernizare a Forțelor Aeriene, România are în vedere achiziționarea de avioane „de ultimă generație” F-35.

„În ceea ce ne privește, România este hotărâtă să-și dezvolte și să-și modernizeze în continuare capabilitățile militare, conform angajamentelor asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

În același timp, vom acorda și pe mai departe o atenție sporită creșterii capacității operaționale a tuturor structurilor militare, atât prin efort național, cât și în context multinațional. Continuarea eforturilor strategice ale României pentru garantarea integrității teritoriale și securitatea cetățenilor, precum și pentru acordarea de sprijin statelor aliate și partenere, în conformitate cu angajamentele internaționale asumate, constituie o prioritate a politicii externe și de securitate a țării noastre.

YouTube video

Totodată, creșterea rezilienței, atât la nivelul structurilor militare, cât și la nivelul instituțiilor publice și al societății în ansamblu reprezintă o direcție principală de acțiune subsumată implementării Strategiei Naționale de Apărare a Țării.

Armata României este o instituție fundamentală a statului, întotdeauna dedicată apărării independenței, integrității și suveranității naționale a României.

Valorile morale pe care se bazează forța combativă a acesteia – onoare, patrie și datorie – constituie fundamentul misiunii fiecărui militar. Forțelor Aeriene le revine un rol major în consolidarea capacității de apărare a țării noastre, fiind capabile să execute misiuni complexe de apărare a spațiului aerian al României, precum și să efectueze misiuni de transport aerian la mare distanță.

Noile tipuri de avioane intrate în dotarea Armatei, în special aeronavele F-16, permit executarea cu eficiență ridicată a tuturor misiunilor specifice. Procesul de modernizare a Forțelor Aeriene nu se va opri însă aici, avem în vedere să achiziționăm și avioane de ultimă generație, F-35”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a fost prezent miercuri într-o vizită la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, județul Cluj, unde au fost realizate investiții.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea