Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO. Echipa de robotică a Colegiului HCC din Alba Iulia a ajuns în SUA la Campionatul Mondial, după 8.000 de km de zbor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a ajuns, marți, în Statele Unite ale Americii, după un zbor de 8.000 de kilometri, în 10 ore, dintre care jumătate peste Oceanul Atlantic, a scris, profesorul Sebastian Onac pe Facebook.

”Am ajuns în America! București – Amsterdam – Detroit: 8000 km într-un zbor de 10 ore, din care 5 peste Oceanul Atlantic.

Echipa de robotică XEO HCC Alba Iulia reprezinta România la Campionatul Mondial FIRST USA din Detroit (22-29.04.2018) !!

Elevii claselor de matematică-informatică HCC:
Alex Drăguș – driver
Mermezan Mihai – coach
Corpodean Darius – driver
David Bogan – mechanic
Cioancă Răzvan – mechanic
Denisa Florea – 3D modelling
Alexandra Jurca – 3d modelling
Şofrac Robert – programator
Claudiu Neamțu – programator
Pop Cristian – programator
Ionuț Hada – programator
Ghişa Alexandru – assembly
Alex Leterna – grafician
Mădălina Rusan – PR
Maria Antonella Serafino – PR
Roxana Popeiu – Notebook editor

Profesori mentori:
Carmen Palcu, prof. info. Grad I HCC
Laura Mureșan, prof. info. Grad I HCC
Sebastian Onac, prof. info. Grad I HCC”, a scris Onac.

Un roboţel coordonat prin telefon, capabil se execute mai multe sarcini, inclusiv să ridice obiecte, a fost construit de elevi ai Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, care au câştigat marele premiu la concursul FIRST Tech Challenge Romania.

Roboţelul este coordonat cu ajutorul unui telefon mobil. Creierul acestuia este un alt telefon mobil şi poate fi ghidat de la distanţă prin intermediul unei reţele de Wi-Fi.

Acesta are formă dreptunghiulară şi circulă pe roţi, iar în partea din faţă i-au fost montate ”mânuţe” cu ajutorul cărora poate ridica obiecte de mici dimensiuni.

Elevii au câştigat marele premiu al concursul FIRST Tech Challenge Romania pentru modul în care au proiectat, construit şi programat roboţelul.

Echipa XEO a Colegiului din Alba Iulia cuprinde elevi ai claselor a 9-a, a 10-a şi a 11-a tocmai pentru asigurarea continuităţii proiectului şi predării ştafetei între generaţii. Alegerea coechipierilor şi a modalităţilor şi metodelor de evaluare pentru intrarea în echipă se face exclusiv de către membrii echipei de elevi, fără intervenţia profesorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea echipajului medical la locul producerii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea