FOTO-VIDEO: Distracţie, joc şi voie bună în”capitala Apusenilor” la ,,Balul Moților” din Cîmpeni

Ieri după-amiază, orașul Cîmpeni a găzduit la sala de evenimente ,,Rivaly Regal” un eveniment mult-așteptat de locuitorii zonei și nu numai, organizat de filiala locală a Societății Cultural – Patriotice ,,Avram Iancu”, la care au participat peste 300 de foști sau actuali locuitori ai Apusenilor: ,,Balul Moților”.

Evenimentul organizat în premieră în ,,Capitala Țării Moților” a avut parte și de invitați de seamă din toată țara, care au venit să petreacă și să cunoască frumusețea zonei, tradițiile, obiceiurile, bucatele, cântece și dansurile zonei, cu această ocazie fiind organizată și o expoziție cu produse create de maeștrii populari moți: costume populare, cusături, țesături, împletituri, picturi, unelte și vase din lemn.

ELIT

Evenimentul coordonat de președintele filialei locale a societății – Ioan Viorel Sicoe și prezentat de profesoara Mirela Mocan, a debutat pe sunetele tulnicăreselor din Avram Iancu cu imnul Societății Cultural – Patriotice ,,Avram Iancu”, scurte discursuri având Ioan Călin Andreș – primarul orașului Câmpeni, Victor Bercea – președintele Societății Cultural – Patriotice ,,Avram Iancu”, deputatul Corneliu Olar din comuna Horea, președintele filialei din București a societății.

Balul a continuat cu cântec, joc și voie bună, mâncare și băutură oferite de ansamblul ,,Brădeana” din Sohodol, formația Andone din Abrud, ansamblul Casei de Cultură din Câmpeni, ansamblul ,,Cântul Sălciuan” din Sălciua, ,,Moții” din Horea, taragoștii Gheorghe Pașca, Tudor Ciprian Vârciu, precum și invitații de seamă ai petrecerii – Veta Biriș și Ciprian Pop. Un moment aparte a fost sosirea moților din județul Satu Mare într-un număr considerabil, care au umplut scena și au dansat în costume populare alături de ceilalți participanți.

Mihail David - 2020

,,Balul Moților” s-a continuat cu cântece și jocuri moțești sau ardelenești oferite de formația Andone până târziu în noapte, care au delectat pe moții sau invitați ai acestora, cei mai mulți dintre participanți fiind din județul nostru, Cluj Napoca și Satu Mare.

Mai multe informații despre ,,Balul Moților” puteți afla din ziarul ,,Unirea” de mâine.

Ovidiu CULDA

                                           

Salvează

Salvează

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Bistreanu 19 februarie 2017 at 17:04

Cine n-are nici un gand,la distractii nu se plang….Dar cat a costat de 1 persoana acest bal al muntilor ?

Mirica 19 februarie 2017 at 18:40

O sarbatoare monopolizata de psd, ati mai si platit ca fraierii 100 ron/pers sa-si faca ei campanie….

Sandu Costea 22 februarie 2017 at 18:15

Pt Mirica,
Regret enorm ca amesteci o manifestatie cu suflet romanesc, cu niste comentarii jegoase, politice. Balul nu are nici o legatura cu vreun partid politic.
Ar fi fost bine daca va documentati, minim, in legatura cu acest eveniment.
In rest numa’ de bine ….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...