Rămâi conectat

Actualitate

FOTO VIDEO| Cum poluezi relaxat un curs de apă din ALBA: Un moț, filmat cum aruncă deșeuri cu roaba, într-un râu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum poluezi relaxat un curs de apă din ALBA: Un moț, filmat cum aruncă deșeuri cu roaba, într-un râu

Un bărbat a fost filmat în cursul zilei de astăzi, 24 ianuarie, în timp ce transporta mai multe deșeuri cu roaba, pe care le-a aruncat ulterior într-un râu.

Incidentul a fost filmat de către un trecător, care a postat imaginile în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Moț din Albac. Atât de simplu. Educație primită la biserică. Ne distrugem țara singuri nu este nevoie sa vina alții. Urmăriți până la capăt să vedeți cât de împăcat este cu fapta sa.”, au fost cuvintele folosite de bărbat, pentru imaginile postate pe rețelele de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Pensii 2023: Unul din patru pensionari români trăiește lunar cu indemnizația minimă

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Pensii 2023: Unul din patru pensionari români trăiește lunar cu indemnizația minimă

Mai mult de un milion de pensionari români, majoritatea din București, Suceava și Dolj, primesc indemnizație socială pentru că drepturile bănești care le revin sunt situate sub pensia minimă de 1.125 de lei, potrivit datelor publicate de către Casa Națională de Pensii Publice pentru luna ianuarie a anului 2023.

Citește și: Recalculare PENSII 2023: Noua formula de calcul a pensiilor din România! Cum se va aplica

Astfel, unu din patru pensionari români trăiește lunar cu pensia minimă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform CNPP, din cei 4.601.852 de pensionari aflați în ianuarie în evidența statului, numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost de 1.145.867, cu 616 persoane mai multe comparativ cu luna anterioară.

Dintre aceştia, 1.029.805 erau pensionari din sistemul public, iar 116.062 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

Citește și: Impozitare pensii 2023: Românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei se vor bucura de o majorare a venitului lunar

În cazul pensionarilor din sistemul public, valoarea medie a indemnizaţiei suportate de la bugetul de stat a fost de 423 de lei.

Cele mai mari valori au fost înregistrate în judeţele Bistriţa-Năsăud (de 489 lei), Maramureş (487 lei), Cluj (469 lei) şi Vrancea (469).

Cei mai mulţi beneficiari ai acestei indemnizaţii erau în Bucureşti – respectiv 48.384 şi în judeţele Suceava (41.815 pensionari) şi Dolj (37.597).

Citește și: Noutăți Pensii 2023. Toate modificările din legea pensiilor care afectează pensiile de la 1 ianuarie 2023

În ceea ce priveşte pensionarii agricultori, indemnizaţia socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 303 de lei, valoarea cea mai mare fiind înregistrată în judeţele Ilfov (434 lei) şi Gorj (393 lei) şi în sectorul 1 din Bucureşti (379 lei). Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de beneficiari din rândul pensionarilor agricultori se înregistra în judeţele Iaşi (7.973 persoane), urmat de Botoşani (7.567) şi Dolj (7.517).

Beneficiarii sistemului public de pensii, ale căror venituri din pensii şi indemnizaţii, cumulate, se situează sub valoarea de 1.125 de lei, încasează lunar această valoare, denumită „Indemnizaţie socială pentru pensionari”, conform prevederilor Legii nr. 196/2009, cu modificările şi completările ulterioare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Pasiunea rar întâlnită a celui mai bogat om din Cluj. Milionarul deține cea mai mare colecție privată de LEGO din lume

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Pasiunea rar întâlnită a celui mai bogat om din Cluj. Milionarul deține cea mai mare colecție privată de LEGO din lume

În urmă cu aproximativ 20 de ani, Ștefan Vuza a început să colecționeze LEGO și spune că este, la momentul actual, posesorul celei mai mari colecții private din lume cu piese ale cunoscutului producător de jocuri din Danemarca, conform Ziua de Cluj.

Omul de afaceri a dezvăluit, pe profilul său de Linkedin, că a început să achiziționeze piese Lego acum 19 ani, iar în timp a ajuns să dețină o colecție impresionantă.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Ca antreprenor, când nu găseam soluții la problemele mele curente, mă retrăgeam în sălile de LEGO și construiam, de multe ori fără hartă. LEGO te ajută exponențial în creativitate, este foarte bun pentru gândirea pe mai multe planuri simultane și pentru mine a reprezentat «odihnă activă»!”, a scris Ștefan Vuza pe Linkedin.

Ștefan Vuza, care era, în urmă cu doi ani, cel mai mare deținători de acțiuni de la Bursa de Valori București, a făcut publice fotografii în care se observă 4 tematici din cele 12 ale colecției: City Lego, Star Wars Lego, Creator Lego și Technic Lego.

„Colecția completă este compusă din încă 8 teme cu 4.520 de modele, la care am lucrat personal 95% și care se desfășoară pe o suprafață de 3.200 de metri pătrați”, a explicat omul de afaceri.

Postarea sa a stârnit curiozitatea oamenilor, iar sute de persoane s-au grăbit să îi pună întrebări despre colecție. Una dintre întrebări s-a referit la posibilitatea de a vizita impresionanta colecție LEGO, dar Ștefan Vuza a răspus că „momentan este o colecție privată” și nu poate fi vizitată.

Vuza: „Trei Mall-uri se „bat” pe ideea mea”

Răzpunzând la întrebarea dacă este o idee bună să transforme întreaga colecție „într-un mic muzeu”, omul de afaceri a dezvăluit că a lucrat la un concept inovativ care presupune închirierea unui spațiu într-un mall din București pentru a expune colecția pe 5.000 de metri păstrați. În jurul acesteia vor exista 20 de camere în care „fiecare copil sau adult vor putea re-construi după ce vor lua din expoziție ceea ce îi place (casă, mașină, castel etc). Apoi, odată ce re-construcția va fi finalizată, o va reașeza în City pentru ca la vizita următoare să preia un alt joc… până le finalizează pe toate…. Îi va trebui 5 ani la un program de 7 jocuri pe săptămână!”, a explicat Ștefan Vuza.

Cei care vor să se joace cu piesele LEGO ale milionarului vor trebui să plătească.

„Accesul la expoziție va fi gratis, dar în camerele de re-construcție nu, pentru că trebuie plătită totuși chiria. Însă am calculat că, pentru a face (demonta și remonta) o cutie de LEGO, ar costa între 3 și 7 lei, ceea ce este un preț foarte atractiv în comparație cu cel al unei cutii noi”, a explicat omul de afaceri.

Acesta spune că trei mall-uri se „bat” pe ideea sa.

„Închei prin a preciza ca acest concept are la bază emoția atinsă, pe când proprietatea, care trebuie de această dată să fie împărțită cu alți jucători, este abia pe locul 4 în scorul preferințelor și, deci, avem sustenabilitate. Doar compania Lego va suferi un pic, pentru ca nu va mai vinde cutii, însă am și aici un concept ce rămâne discret. Iar acum se bat trei mall-uri pe ideea mea. Vă țin la curent!”, a scris Vuza pe contul său de Linkedin.

Vuza, omul de afaceri cu trei masterate și un doctorat, pasionat de LEGO

Ștefan Vuza s-a născut la Iași, dar s-a lansat în afaceri la Cluj. Din 2018, ocupă funcția de președinte al Chimcomplex, o companie producătoare de produse chimice. În urmă cu 28 de ani, Ștefan și-a înființat propria companie, SCR GRUP, din care fac parte la ora actuală Sinterom SA Cluj-Napoca, AISA Invest SA Cluj-Napoca, A6 Impex SA Dej, Uzuc SA Ploiești, Iasitex SA Iași, Caromet SA Caransebeș, Contactoare SA Buzău, Inav SA București și Nova Textile Bumbac SA Pitești.

Omul de afaceri are trei masterate, dintre care unul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, și un doctorat în economie la aceeași universitate. Iubitor de drumeții pe munte, pasiunile lui cele mai mari rămân Lego-ul și economia.

În anul 2021, Ștefan Vuza ocupa locul întâi în clasamentul celor mai mari 100 deținători de acțiuni de la bursa de la București.

LEGO, cel mai mare producător de jucării din lume

Lego A/S este o companie daneză de producție de jucării cu sediul în Billund, Danemarca, fondată în 1932. Compania produce jucării de marcă LEGO, alcătuite în principal din cărămizi de plastic interconectate. Grupul LEGO a construit de asemenea și parcuri de distracții, cunoscute ca Legoland, și operează numeroase magazine de retail. Compania a fost fondată pe 10 august 1932 de Ole Kirk Christiansen, iar numele LEGO este derivat din cuvintele daneze „leg godt”, care înseamnă „joacă bine”, potrivit Wikipedia. Lego este cel mai mare producător de jucării din lume, cu venituri de 8,2 miliarde de dolari în 2021, conform Statista.

Sursa: zcj.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Imagini cu un lup care se hrănește cu o ciută, surprinse de rangerii din Parcul Natural Apuseni, cu ajutorul camerelor de monitorizare

BONTEA Alexandru

Publicat

în

VIDEO| Imagini cu un lup care se hrănește cu o ciută, surprinse de rangerii din Parcul Natural Apuseni, cu ajutorul camerelor de monitorizare

Un lup a fost surprins de către camerele de monitorizare din Parcul Natural Apuseni, în timp ce se hrănea cu o ciută.

„În imaginile de față puteți observa un exemplar de lup în timp ce se hrănește cu o ciută identificată în teren de catre rangerii noștrii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Lupii pot rezista nemâncați și o săptămâna, dar când ajung la pradă își încarcă stomacul cu o cantitate mare de carne, chiar 10-15 kg, rupând și înghițând hrana fără să o mestece”, au transmis reprezentanții Parcului Natural Apuseni, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea