FOTO, VIDEO| Cum arată comuna Galda de Jos după viitura de luni dimineața. Localnic: ”Totul e sub apă, nu se poate recupera nimic”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Zona comunei Galda de Jos a fost puternic afectată de viitura formată în cursul dimineţii. Mai multe locuinţe au fost inundate, apa ajungând şi pe mai multe străzi din localitate.

ELIT

După ce duminică ploile torenţiale au afectat Alba Iulia şi Ciugud, luni, 20 iulie, o viitură a lovit comuna Galda de Jos. Viitura a lovit dimineaţa, în jurul orei 07:00. Oamenii spun ca în localitate nu a plouat foarte puternic, însă apele au venit dinspre amonte.

Cele mai afectate au fost locuinţele de lângă pârâul umflat. Apele au intrat în curţi şi chiar în case. Unele gospodării au fost inundate complet.

În apropierea unei case, în care funcţionează farmacia comunei, apa a rupt malul de pământ, riscând să ajungă aproape de aceasta.

A fost puternic afectată și zona cunoscută sub denumirea de Făgădaie, unde apa a inundat drumul și a îngreunat circulația rutieră. Șoferii care au trecut prin zonă spun că apa va ieși și pe DN1, dar și la Oiejdea.

De asemenea, drumul judeţean 107K din Alba a fost blocat luni dimineaţă de viitura formată pe Valea Gălzii, care a provocat inundaţii în satele componente ale comunei Galda de Jos. În zona Cheilor Gălzii, unde distanţa dintre versanţi este mică, apa a acoperit şoseaua.

Locuitorii satului Poiana Galdei sunt, astfel, blocaţi în amonte. De asemenea, cei care doresc să ajungă în această localitate nu o pot face.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419