Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Cum arată comuna Galda de Jos după viitura de luni dimineața. Localnic: ”Totul e sub apă, nu se poate recupera nimic”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zona comunei Galda de Jos a fost puternic afectată de viitura formată în cursul dimineţii. Mai multe locuinţe au fost inundate, apa ajungând şi pe mai multe străzi din localitate.

După ce duminică ploile torenţiale au afectat Alba Iulia şi Ciugud, luni, 20 iulie, o viitură a lovit comuna Galda de Jos. Viitura a lovit dimineaţa, în jurul orei 07:00. Oamenii spun ca în localitate nu a plouat foarte puternic, însă apele au venit dinspre amonte.

YouTube video

Cele mai afectate au fost locuinţele de lângă pârâul umflat. Apele au intrat în curţi şi chiar în case. Unele gospodării au fost inundate complet.

YouTube video

În apropierea unei case, în care funcţionează farmacia comunei, apa a rupt malul de pământ, riscând să ajungă aproape de aceasta.

A fost puternic afectată și zona cunoscută sub denumirea de Făgădaie, unde apa a inundat drumul și a îngreunat circulația rutieră. Șoferii care au trecut prin zonă spun că apa va ieși și pe DN1, dar și la Oiejdea.

YouTube video

De asemenea, drumul judeţean 107K din Alba a fost blocat luni dimineaţă de viitura formată pe Valea Gălzii, care a provocat inundaţii în satele componente ale comunei Galda de Jos. În zona Cheilor Gălzii, unde distanţa dintre versanţi este mică, apa a acoperit şoseaua.

YouTube video

Locuitorii satului Poiana Galdei sunt, astfel, blocaţi în amonte. De asemenea, cei care doresc să ajungă în această localitate nu o pot face.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea