Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Cu două seri înainte de ajunul Crăciunului, concert de colinde la Câmpeni susținut de interpreți talentați din Apuseni și artiști consacrați ai județului nostru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aseară, începând cu ora 18.00, la sala de evenimente ”Regal” din Câmpeni s-a desfășurat un concert de colinde organizat pentru locuitorii Apusenilor de Consiliul Județean Alba, această instituție fiind reprezentată de președintele Ion Dumitrel, vicepreședintele Florin Roman și consilierii județeni din zonă: Marcel Stan, Cristian Pașca, Virgil Narița, Gabriel Cîra-Grigorescu, Marin Cenușă.

concert colinde campeni033Alături de aceștia, în public s-au mai regăsit senatorul Alexandru Pereș, primarii localităților Zlatna, Bistra, Sohodol, Albac și numeroși membri ai administrațiilor publice locale din Apuseni. Alături de ceilalți spectatori, ei au aplaudat atât la urcare, cât și la coborârea de pe scenă pe artiștii care au dovedit cu toții că păstrează tradițiile de iarnă specifice creștinilor și au reușit să aducă în sufletele tuturor spiritul Crăciunului.

Evenimentul a fost prezentat de Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba, care a trimis pe scenă binecunoscutul său ansamblu folcloric dirijat de profesorul Alexandru Pal și soliștii Maria Filimon, Floricica Moga, Roxana Reche, Cătălin Hașa. Alți oaspeți de seamă care au mai venit de la Alba Iulia și au colindat pe scena improvizată de la ”Regal” au fost grupul ”Primavera” coordonat de Marinela Popa, Leontina Farcaș însoțită de copiii din Ansamblul ”Muguri de Tezaur”, iar sfârșitul spectacolului a revenit lui Nicolae Furdui Iancu și fiului său Tudor, care au fost acompaniați de formația ”Crai Nou”. Mai mult, la ultimele piese interpretate, publicul s-a ridicat în picioare și a cântat alături de aceștia versurile unor colinde populare cunoscute în Țara Moților. La final, Nicolae Furdui Iancu – un fiu al Apusenilor – a mulțumit organizatorilor pentru invitația la Câmpeni, a precizat că nu a mai cântat de mult timp aici, transmițând tuturor spectatorilor gândurile și urări sale de bine cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Pe lângă acești oaspeți de seamă, pe scenă au colindat la începutul spectacolului trei tineri talentați ce au reprezentat fiecare câte un oraș din Apuseni: Baia de Arieș, Abrud, Câmpeni, precum și două grupuri de artiști amatori de aici: grupul vocal ”Tradiții” al Liceului ”Horea, Cloșca și Crișan ” Abrud acompaniat de câțiva interpreți din zona Abrudului și coordonați cu toții de profesorul Mirela Danciu, precum și corul Bisericii Ortodoxe cu hramul ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Câmpeni – Vale dirijat de profesorul Gelu Muntea, care a mai prezentat locuitorilor din Câmpeni un recital de colinde în biserică, cu două seri înainte. (Z.U.)

Ovidiu Culda

[nggallery id=1469]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea