Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: CS Ocna Mureș, victorie bombă cu Chindia Târgoviște, în Cupa României! Roman: “Cel mai frumos moment al meu ca antrenor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

“Soda dragă” a detonat bomba primelor jocuri din cadrul grupelor Cupei României, învingând în fața unei asisțente entuziaste, peste 1300 de spectatori, pe Chindia Târgoviște, scor 1-0 (1-0).

Iar dacă după primul său eșec pe banca dâmbovițenilor, antrenorul Toni Petrea a refuzat să acorde vreo declarație, în schimb portarul albaiulian Dinu Moldovan a fost tranșant: “Îi felicit pe adversari, o victorie mare pentru ei și le doresc să continue tot așa. Pentru noi era important să continuăm cu victorii, pentru că victoriile aduc victorii, însă a fost o rușine foarte mare pentru noi. Așa a fost să fie, ca Alex Giurgiu, fostul meu coleg de la Unirea, să bată penalty-ul”, a precizat Dinu Moldovan pentru FRF.tv

Căpitanul gazdelor, ex-uniristul Alexandru Giurgiu, a fost unul dintre cei mai buni echipieri al ocnamureșenilor și l-a învins din punctul cu var în minutul 34 pe fostul său coleg, gol decisiv pentru un rezultat istoric al grupării din Ocna Mureș, prima victorie într-un meci oficial împotriva unei formații de pe prima scenă.

 

Ne bucurăm enorm pentru victorie, este o surpriză imensă și pentru noi! Am jucat cu plăcere contra unei echipe din elită care a câștigat ultimele 4 meciuri. Le mulțumim suporterilor pentru susținere și îi așteptăm în număr și mai mare la următorul duel din cupă, dar și în campionat”, a precizat Alexandru Giurgiu.

Citește și: FOTO: CS Ocna Mureș – Chindia Târgoviște 1-0 (1-0)!!! În Cupa României, Uriașă surpriză furnizată de “Soda dragă”!!!

*Dan Roman: “Atitudinea a făcut diferența”

Băieții au respectat ce le-am cerut din punct de vedere tactic, iar atitudinea a făcut diferența, De altfel, acest lucru ne-a ajutat pe noi, întrucât la dispute cu adversari din eșaloanele inferioare, cei din Liga 1 vin, așa cum se spune, <<pe vârfuri>>. Trăiesc cel mai frumos moment al carierei de antrenor, eu sunt obișnuit cu presiunea, mă bucur și ne dorim să continuăm pe acest drum. Nu cred că jucătorii ar mai fi avut nevoie de motivare suplimentară, când joci contra unei echipe din Liga 1”, a spus Dan Roman.

 

Un alt jucător remarcat a fost portarul gazdelor, Manuel Țăranu (18 ani, împrumutat de la “U” Cluj). “Ne așteptam să fim în grupele Cupei ținând cont de grupul de aici și valoarea antrenorului. Acest meci înseamnă foarte mult, că m-am descurcat în pofida vârstei, îmi dă un impuls mare moral”, a transmis tânărul portar.

Soda Ocna Mureș a mai jucat contra a două echipe din elită în urmă cu peste 50 de ani: în optimile Cupei României, la Rm. Vâlcea, în 1966, cu Steaua București (0-2) și în „16”-imi de finală, la Ocna Mureș, 0-2 cu UTA Arad, în 1969!


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia și ACS Karate Forever Alba Iulia, rezultate excelente la Campionatul Național de Karate TSI, în Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Recent, în Sala de Sport a Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia s-a disputat Campionatul Național de Karate TSI, sub partonajul lui Shihan Frank Anderson 10 dan (presedinte/ fondator TSI).

La competiția organizată de ACS Karate Forever Alba Iulia (presedinte Alina Băluță 4 dan, Simion Băluță 8 dan instructor șef TSI) au luat startul 360 de sportivi din întreaga țară, în probele de kata individual, kumite individual, kihon, kata echipe și kumite echipe. La deschiderea oficială și premierea celor mai mici concurenți (categoria -6 ani) a fost prezent și Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia (căruia cei implicați îi mulțumesc pentru susținere).

Rezultate:

*CSM Unirea Alba Iulia (director Radu Mircea Urcan, antrenor Simion Băluță):

Miruna Țîr – medalie de aur la kata și medalie de aur la kumite; Jessica Țîr – medalie de argint la kata, medalie de aur la kumite, medalie de aur la kate echipe și medalie de argint la kumite echipe; Mădălina Miclea – argint la kata, argint la kumite, aur la kata echipe, argint la kumite echipe; Andra Oarfa – argint la kata, argint la echipe, aur kata echipe, argint kumite echipe; Iulia Ciucă – aur kata și aur kata echipe; Marian Pavel – aur kata și bronz kumite; Ariana Sută – aur kata și argint kumite; Eliza Lebădă – bronz kata și argint kumite;

*ACS Karate Forever Alba Iulia (președinte Alina Băluță):

Eric Odveremean: medalie de aur  la kata și medalie de aur la kumite; Sonia Rad: aur la kata și aur la kata echipe; Laurențiu Ienciu – aur la kata și argint la kumite; Andrei Bogdan: bronz la kata și aur kumite; Gabriel Baciu – aur la kata și argint la kumite; Elisea Stoica: aur kata, argint kumite și aur kata echipe; Andreea Pașca: aur kata și bronz kumite; Ana David: aur kihon; Evelina Roșian: aur kihon; Ayan Culda: aur kihon; Diana Rus; aur kata, Andrei Gliga: aur kata; Natalia Șufană: aur kata; Bogdan Petruța: bronz kata și aur kumite; Filip Oțel: aur kihon; Bianca Ungureanu: aur kata și argint kumite; Nicolae Bălșan – bronz kata și argint kumite; Sonia Baying: argint kihon; Denis Costinaș: argint kihon; Miruna Baying: argint kata și argint kumite; Cătălin David: argint kata și argint kumite; Gebrierl Ienciu: argint kata și argint kumite; Vlad Chedveș: argint kata și argint kumite; Casian Șufană: bronz kata și argint kumite; Maria Șufană: argint kata; Daria Glodean: argint kata și argint kumite; David Costinaș: bronz kihon; Erica Glodean: bronz kata și bronz kumite; Dragoș Danciu: bronz kihon; Andreea Dascălu: bronz kata; Sebastian Stoienică: bronz kata și bronz kumite; April Dachin: bronz kata; Petra Braniște: bronz kata; Bogdan Ileană: bronz kumite; Ema Bărnuțiu: bronz kumite; Daria Mihu: bronz kihon.

“Mulțumim pentru sustinere primăriei municipiului Alba Iulia, SC Cora SRL prin Cosmin Stanciu și Colegiului Național «Horea, Cloșca și Crișan», director Valeriu Cerbu”, au transmis Simion și Alina Băluță.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare