Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CS Ocna Mureș – Chindia Târgoviște 1-0 (1-0)!!! În Cupa României, Uriașă surpriză furnizată de “Soda dragă”!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Soda dragă”  a furnizat o uriașă surpriză în Cupa României, învingând pe propriul teren pe Chindia Târgoviște, scor 1-0 (1-0), în prima etapă a grupei D. Ocnamureșenii au produs astfel primul eșec al lui Toni Petrea pe banca prim-divizionarei, câștigând totodată suma de 12.000 de euro (premiere FRF). Peste 1300 de spectatori, o tribună plină, au asistat la acest joc al cărui lovitură de start a fost dată de Augustin Drăguț, gloria sportivă a urbei. Chindia a aliniat un prim unsprezece în care nu s-a regăsit niciun titular din precedentul meci din Liga 1, cu CS Mioveni. Dâmbovițenii s-au jucat cu ocaziile în prima repriză, ratând pe rând Chamed (7, bară), Passaglia, Cooper și Grubac (42, dublă paradă M. Țăranu), dar au fost taxați de ex-uniristul Al. Giurgiu, cel mai bun de pe teren, ce a transformat un penalty (34, după faultul lui Dima asupra lui Ad. Coman). CS Ocna Mureș a avut și noroc la o nouă bară (Orozco, 86) și trăiește momente de vis, urmând examenele cu Universitatea Craiova (9 noiembrie) și Minaur Baia Mare (7 decembrie).

 

*1-0, MIN. 34: Al. GIURGIU transformă un penalty, șut puternic, în stânga, obținut de Ad. Coman în duel cu Dima, în laterala careului mare!

Actul secund începe cu o nouă ratare a oaspeților, Cherchez (49) a tras mult peste din 12 metri. Șut Boldor (57) de la 20 de metri, prins de portar. Al. Giurgiu (65) – șut violent, puțin alături. Boldor (73) – lovitură liberă de la 30 de metri, parată de M. Țăranu. Șut milimetric alături Cherchez (74), de la marginea careului. Grubac (79) a tras slab de la 14 metri, pe centru. O nouă bară a oaspeților, șut din cădere Orozco (86), în stâlpul stâng! Cherchez (88) nu poate relua, în careul mic!

Peste 1300 de spectatori, o tribună plină, asistă la acest joc al cărui lovitură de start a fost dată de Augustin Drăguț, gloria sportivă a urbei. Chindia aliniază un prim unsprezece în care nu se regăsește niciun titular din precedentul meci din Liga 1, cu CS Mioveni

În minutul 7, lovitură liberă de la 25 de metri, Chamed – șut în bară! Ocazie mare a oaspeților: șut Passaglia alături din 10 metri la pasa lui Mihaiu (24). Ocnamureșenii au deschis scorul, iar replica a venit de la Cooper (36) – cap din 6 metri, peste! Dublă paradă M. Țăranu (42) în fața lui Grubac, scăpat singur în 8 metri.

Pentru echipa din orașul salin confruntarea cu prim-divizionara din Dâmbovița reprezintă un bonus venit după parcursul extraordinar din competiția “KO”.

CS Ocna Mureș, una dintre cele două divizionare terțe prezente la acest nivel, între primele 24 de formații din țară, trăiește momente de vis, câștigându-și dreptul să dispute 3 întâlniri cu adversari din eșaloanele superioare, urmând examenele cu Universitatea Craiova (9 noiembrie) și Minaur Baia Mare (7 decembrie).

Echipe de start:

CS Ocna Mureș: M. Țăranu – Gorba, Cimpoieșu, Paleoca. D. Mic (57, Kiraly) – Guț (80, Cioargă), Al. Giurgiu/ cpt, Socaci, G. Goronea, Ceaca (80, D. Ghiță), Căt. Creț (18, Ad. Coman); rezerve Cadar, Bucșa, Al. Țăranu, Roman, Oprinca. Antrenor Dan Roman

Chindia: D. Moldovan – C. Dinu/ cpt (32, C. Avram), Boldor, Dima (37, Orozco), Al. Ioniță – Mihaiu (46, Akhmatov), Passaglia, Chamed (70, An. Șerban), Atanase – Cooper (46, Cherchez), Grubac; rezerve Eșanu, Jipa, Dumitrașcu, Vorobjovas. Antrenor Toni Petrea.

Arbitri M. Ardelean (Arad), R. Soponar (Baia Mare), G. Suciu (Câmpia Turzii); rezervă G. Roman (Timișoara) Observatori Fl. Marcu (Oradea), M. Ștefan (Orăștie)

Avertismente: Kiraly (72), Ceaca (80)

foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea