FOTO/ VIDEO/ Consilierul local Mircea Trifu a strâns semnături pentru o petiție pe care o va depune la primărie, privind situația pieței de legume din centru

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

”Producătorii locali trebuie stimulaţi prin orice mijloace, fiindcă vorbim de dezvoltare locală şi mai ales de sănătatea tuturor”, este opinia consilierului local independent Mircea Trifu care a fost prezent azi în piața de legume din centrul municipiului Alba Iulia, pentru a asculta nemulțumirile producătorilor agricoli și a strânge semnături pentru o petiție pe care o va depune la administrația locală.

ELIT

El dorește, în acest fel, să-i ajute pe oameni să poată desfășura un comer’ civilizat, lucru pe care nu-l pot face în prezent având în vedere situația în care se află piața de doi ani – ”condiții insalubre și inechitate la prezentarea produselor”, după cum se plâng producătorii.

”Acțiunea aceasta am făcut-o ca urmare a solicitării mai multor producători de la noi din municipiu, care de luni de zile, poate de peste un an de zile, de când există situația asta improprie, nu mai au practic acces cumpărătorii la tarabe…”, și-a explicat Mircea Trifu demersul (vezi VIDEO):

Consilierul local a strâns 30 de semnături pe care le va atașa petiției cu textul de mai jos:

”Subsemnaţii. în calitate de producători de produse agroalimentare, identificaţi în Anexa 1 la prezenta adresă, vă înaintăm spre soluţionare următoarele sesizări:

– Piaţa provizorie din centrul municipiului Alba lulia – soluţie temporară până la finalizarea celei vechi – se desfasoara intr-un mediu insalubru dezagreat atat de către cumpărători cât şi de către comercianţi/producători. Având în vedere că în această locaţie ne desfăşurăm activitatea încă din anul 2015, iar lucrările pentru noua piaţă nu par a se finaliza în curând, vă rugăm să aveţi în vedere o investiţie minimă necesară pentru a îmbunătăţi condiţiile în care se desfasoară comerţul cu mărfuri agroalimentare (condiţiile dc igienă asigurate în acest moment sunt precare. în funcţie de condiţiile meteo, produsele îşi pierd rapid din prospeţime, sau mai rau de atat în zilele ploioase, geroase, ctc, este imposibilă desfăşurarea activităţii comerciale. Pe perioada de iarnă, activitatea este foarte redusă pentru că nu se asigură condiţii normale de desfacere a produselor.

– Având în vedere că fiecărui comcrciant/producator i se percepe o taxă, în funcţie de suprafaţa pe care o solicită, se impune verificarea respectării suprafeţei ocupate având în vedere că marfa este expusă pe suprafaţa destinată rulării autovehiculelor. Mai mult de atât maşinile de aprovizionare a comercianţilor blochează una din benzile carosabilului pe perioada descărcării/încărcării mărfurilor destinate vânzării.

– Comercianţii care au ocupat locurile de către str. Piaţa Consiliul Europei îngrădesc accesul cumpărătorilor la produsele micilor producători din cartierele albaiuliene sau din satele învecinate. Nu exista un culoar de trecere spre centrul pieţei, decât pe la capetele rândului format de către acestea. În zilele de marţi, “zile de piaţă”, situaţia este cu atât mai problematică din cauza creşterii numărului atât dc vânzători cât şi dc cumpărători

– Totodată solicităm refacerea culoarului pietonal dintre tarabe care în momentul de faţă descurajază cumpărătorul să studieze oferta tuturor comercianților/producătorilor. Situaţia în cauză defavorizează conicrciantii/producatorii care se află într-o zonă ncpietruîtă şi inundabilă. Este necesar ca albaiulienii să poată face distincţie între produsele de la comercianţi şi cele de la producător, să poată alege produsele pe care le cumpără, nu să fie descurajat să viziteze toate tarabele”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

CIUFU 14 noiembrie 2017 at 20:00

BAI TRIFULE CINE VREA SA CUMPERE OCOLESTE SI TOT AJUNGE LA CEILALTI.
SITUATIA PARCA E DE UN AN SI JUMATATE, TREBUIA SA FIE GATA IN MAI 2015, DACA CAUTI IN ARHIVA ZIARULUI UNIRE GASESTI DETALIILE SI GASESTI SI MOTIVUL NE FINALIZARII LUCRARILOR.
PE RESTUL RINDURILOR DE MESE ESTE SPATIU DE TRECERE?
DE CE NU AU FOST INCHIRIATE MESE DIN RINDURILE 2,3 SI4 DE LA STRADA PENTRU COMERCIANTI?
CINE VREA CUMPARA,AI CEVA CU CEI CARE PLATESC BANI GREI PRIMARIEI SI MAI PLATESC SI TAXE SI IMPOZITE.

HH 14 noiembrie 2017 at 22:01

NU SE POATE NUMI PROVIZORIU CEVA CARE IN MARTIE VA IMPLINII 3 ( TREI) ANI !!! ACEA „SATRA ORDINARA” NU INDEPLINESTE, SI NU A INDEPLINIT DE LA INFIINTARE NICI UN FEL DE NORME DE IGIENA, DE SIGURANTA , ESTETICE …. INSA PRIMARIA , CARE NU FACE NIMIC PENTRU DESFASURAREA CAT DE CAT CIVILIZATA A DESFACERII MARFURILOR DE CATRE ACEI PRODUCATORI SI BISNITARI ISI PERMITE SA COLECTEZE TAXE !!! TUPEU SMART !

ABC 15 noiembrie 2017 at 11:13

Toti cei care locuim in zona am vazut sobolanii care misuna seara printre tarabele asa-zisei piete… E jale! Azi-maine ne vor intra in casa, in cautare de caldura!!!

cetatean 16 noiembrie 2017 at 10:08

Rusine autoritatilor locale! E un focar de mizerie si infectie in mijlocul unui oras care se crede Smart City!

Comentariile sunt oprite