Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Circa 70 de persoane protestează la Alba Iulia față de modificările aduse codurilor penale. Ironii la adresa premierului: ”Hehe, orice om îi este frică de penali”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circa 70 de persoane protestează, miercuri seara, la Alba Iulia, faţă de modificările aduse codurilor penale. Un bărbat ține în mâini o pancartă pe care este scris ”Hehe, orice om îi este frică de penali”, făcând aluzie la o greșeală de exprimare a premierului Viorica Dăncilă.

Protestatarii s-au adunat în Piața Iuliu Maniu din Alba Iulia, în fața Prefecturii, nemulțumiți de modificările aduse la codurile penale, care consideră că sunt în favoarea guvernanților.

Oamenii scandează lozinci precum ”Hoții, Hoții”, ”DNA, să vină să vă ia”, ”Justiție, nu corupție”, Dragnea, nu uita, țara asta nu e a ta”, ”PSD, ciuma roșie” și au pancarte cu mesaje precum ”Când nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie #văvedem”. ”Decât conduși de hoți, mai bine în stradă toți”, ”Monstruoasa coaliție PSD-ALDE-UDMR”. Un bărbat ține în mâini o pancartă cu mesajul ”Hehe, orice om îi este frică de penali”, ironizând-o astfel pe Viorica Dăncilă care a spus, în urmă cu o lună, ”Orice om îi este frică de o plângere penală”.

Întrebat de ce a ales să protesteze, un tânăr a spus că este nemulțumit, în principal, de modificările aduse la codurile penale.

”Ne nemulțumesc modificările codurilor penale, sunt multe lucruri făcute în favoarea lor, decizia CCR – ordinul pe care l-a dat președintelui pentru revocarea șefei DNA – cu care nu sunt de acord, pentru că vor revocarea pentru a-și duce planul la bun sfârșit, să scape Dragnea și Tăriceanu de dosare. Din câte am înțeles vor să-l suspende pe președinte, să treacă legile Justiției, cu care nu sunt de acord”, a spus acesta.

La protest participă tineri și vârstnici, iar o parte dintre protestatari și-au adus și copiii.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea