Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO, VIDEO| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Lotul II al Autostrăzii Sebeș – Turda va fi deschis circulației cel târziu în luna decembrie a acestui an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lotul II al Autostrăzii Sebeș – Turda va fi deschis circulației până în luna decembrie a acestui an, întârzierile de pe acest tronson fiind deblocate de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. În timpul mandatului de ministru, colegul nostru s-a asigurat că antreprenorul își respectă graficele asumate, astfel încât anul acesta să circulăm pe întreaga autostradă Sebeș-Turda.

Am făcut, alături de colegii mei, o vizită pe șantierul autostrăzii, iar rezultatele sunt vizibile de la o zi la alta. Astfel, constructorii ne-au informat că săptămâna viitoare vor finaliza turnarea covorului asfaltic, iar în paralel se lucrează la montarea parapeților de drum și a gardurilor exterioare.

YouTube video

USR și fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, și-au asumat că tronsonul acesta de autostradă va fi terminat în 2021 și acum avem certitudinea că, cel târziu în decembrie, vom circula pe Lotul II al Autostrăzii Sebeș – Turda.

La Oiejdea, în zona alunecărilor de teren, se va da drumul circulației doar pe o singură bandă pe o lungime de 1 kilometru, pentru că mai este foarte mult de muncă la stabilizarea dealului care a produs problemele menționate. Însă, tot constructorii preconizează că, în 2022, va fi finalizată și această porțiune de 1 km și toată autostrada va fi operațională.

YouTube video

Autostrada Sebeș – Turda este unul dintre proiectele de infrastructură prioritare pentru România, iar finalizarea acesteia deschide calea unor noi investiții în localitățile traversate de autostradă. Aiud, Ocna Mureș, dar și comune precum Ciugud sunt zone tot mai căutate de investitori tocmai pentru că sunt pe traseul acestei autostrăzi.

Mă bucur că fostul ministru, Cătălin Drulă, a reușit să urgenteze un proiect care era tărăgănat de peste 7 ani din cauza incompetenței, birocrației și dezinteresului politic. Cu siguranță în următoarea perioadă vom vedea cum politrucii locali și naționali se vor înghesui să taie panglica la un proiect pe care, fără Cătălin Drulă, l-ar fi terminat în alți 7 ani de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea