FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul I: ”Balet aerian” spectaculos la podul peste râul Mureș. Grindă ridicată de două macarale, preluată și montată de lansator

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Viitorul pod peste râul Mureș de pe Autostrada Sebeș-Turda, lotul I, (de la Limba) nu este foarte departe de momentul în ca re va avea toate grinzile puse – aceasta fiind una dintre principalele lucrări de structură de pe drumul de mare viteză.

Antreprenorul general al lotului, Impresa Pizzarotti, a realizat, joi dimineața, o operațiune spectaculoasă: o grindă fiind ridicată de două macarale, preluată și montată de lansator. Operațiunea a fost dificilă din cauza faptului ca deschiderea era aproape de râu, urmatoare deschidere fiind chiar deasupra apei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Citește și:  VIDEO/ Autostrada Sebeș–Turda, la finalul lunii septembrie 2018: podul peste râul Mureș, la ”ora macaralelor”

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În ultima lună, în special începând cu a doua jumătate a lunii septembrie, antreprenorul de pe lotul I, a crescut mobilizarea mai ales în zona viitorului pod peste râul Mureș. Începând cu 20 septembrie, au fost aduse două macarale mari, de la cunoscuta firmă Deme Macarale, lucrările de ridicare și montare a grinzilor progresând considerabil

Video| ridicare grinzi cu macarale si lansare cu lansatorul, varianta completă:

În dimineața zilei de joi, mai aveau de ridicat și montat grinzi pe o deschidere și două jumătăți de deschideri, deasupra apei, pe sensul de mers spre Sebeș.

Aceste deschideri aparent ar fi dat bătăi de cap antreprenorului, multă lume întrebându-se cum vor fi ridicate și montate grinzile atât timp cât accesul macaralelor nu era posibil, iar ghidajele pentru lansator nu mai puteau fi montate pe sensul de mers spre Sebeș întrucât o porțiune era suprabetonată. Pizzarotti, una dintre cele mai puternice firme de construcții din lume, avea soluția.

Începând de miercuri, cu ajutorul macaralelor, după ce în prealabil fuseseră mutate ghidajele, a început mutarea lansatorului, de pe sensul de mers Sebeș-Alba Iulia, pe sensul de mers Alba Iulia – Sebeș.

Video| ridicare grinzi cu macarale si lansare cu lansatorul, varianta scurtă:

În această dimineață s-a terminat mutarea lansatorului pe sensul de mers Alba Iulia – Sebeș, iar ulterior a început un adevărat ”balet aerian” spectaculos. Cele două macarale mari, de la Deme Macarale, au preluat una dintre grinzile aduse cu un camion și au ridicat-o pe o deschidere liberă. Ulterior lansatorul a fost deplasat deasupra acestei grinzi, a ridicat-o, a dus-o spre una din cele două deschideri și a lansat-o pe sensul de mers Alba Iulia-Sebeș, iar apoi a fost coborâtă și montată.

Întreaga operațiune a durat aproape două ore, aceasta fiind prima grindă ridicată și montată în acest mod.

Citește și: VIDEO / Autostrada Sebeș-Turda, lotul lui Sântu’ Așteaptă, la finalul lunii septembrie 2018, lucrări în ”pas” de melc

În total pe cele două deschideri pe calea de mers Alba Iulia – Sebeș trebuie montate zece grinzi, adică încă nouă, iar probabil celelalte de zece grinzi, pe deschiderea care e complet liberă, vor fi ridicate și montate la final numai cu macaralele de la Deme.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

yaki 4 octombrie 2018 at 20:47

Spectaculos!

Sper ca o sa avem filmari tot asa pina la terminarea lot 1 si 2. Bravo!

Alex 5 octombrie 2018 at 1:03

Acest pod deține și recoldul pentru cele mai multe pile in albie! Cred ca trebuia specificat.

Comentariile sunt oprite