Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul I: ”Balet aerian” spectaculos la podul peste râul Mureș. Grindă ridicată de două macarale, preluată și montată de lansator

Publicat

în

Viitorul pod peste râul Mureș de pe Autostrada Sebeș-Turda, lotul I, (de la Limba) nu este foarte departe de momentul în care va avea toate grinzile puse – aceasta fiind una dintre principalele lucrări de structură de pe drumul de mare viteză.

Antreprenorul general al lotului, Impresa Pizzarotti, a realizat, joi dimineața, o operațiune spectaculoasă: o grindă fiind ridicată de două macarale, preluată și montată de lansator. Operațiunea a fost dificilă din cauza faptului ca deschiderea era aproape de râu, urmatoare deschidere fiind chiar deasupra apei.

Citește și:  VIDEO/ Autostrada Sebeș–Turda, la finalul lunii septembrie 2018: podul peste râul Mureș, la ”ora macaralelor”

Electrica Furnizare Discount

În ultima lună, în special începând cu a doua jumătate a lunii septembrie, antreprenorul de pe lotul I, a crescut mobilizarea mai ales în zona viitorului pod peste râul Mureș. Începând cu 20 septembrie, au fost aduse două macarale mari, de la cunoscuta firmă Deme Macarale, lucrările de ridicare și montare a grinzilor progresând considerabil

Video| ridicare grinzi cu macarale si lansare cu lansatorul, varianta completă:

În dimineața zilei de joi, mai aveau de ridicat și montat grinzi pe o deschidere și două jumătăți de deschideri, deasupra apei, pe sensul de mers spre Sebeș.

Aceste deschideri aparent ar fi dat bătăi de cap antreprenorului, multă lume întrebându-se cum vor fi ridicate și montate grinzile atât timp cât accesul macaralelor nu era posibil, iar ghidajele pentru lansator nu mai puteau fi montate pe sensul de mers spre Sebeș întrucât o porțiune era suprabetonată. Pizzarotti, una dintre cele mai puternice firme de construcții din lume, avea soluția.

Începând de miercuri, cu ajutorul macaralelor, după ce în prealabil fuseseră mutate ghidajele, a început mutarea lansatorului, de pe sensul de mers Sebeș-Alba Iulia, pe sensul de mers Alba Iulia – Sebeș.

Video| ridicare grinzi cu macarale si lansare cu lansatorul, varianta scurtă:

În această dimineață s-a terminat mutarea lansatorului pe sensul de mers Alba Iulia – Sebeș, iar ulterior a început un adevărat ”balet aerian” spectaculos. Cele două macarale mari, de la Deme Macarale, au preluat una dintre grinzile aduse cu un camion și au ridicat-o pe o deschidere liberă. Ulterior lansatorul a fost deplasat deasupra acestei grinzi, a ridicat-o, a dus-o spre una din cele două deschideri și a lansat-o pe sensul de mers Alba Iulia-Sebeș, iar apoi a fost coborâtă și montată.

Întreaga operațiune a durat aproape două ore, aceasta fiind prima grindă ridicată și montată în acest mod.

Citește și: VIDEO / Autostrada Sebeș-Turda, lotul lui Sântu’ Așteaptă, la finalul lunii septembrie 2018, lucrări în ”pas” de melc

În total pe cele două deschideri pe calea de mers Alba Iulia – Sebeș trebuie montate zece grinzi, adică încă nouă, iar probabil celelalte de zece grinzi, pe deschiderea care e complet liberă, vor fi ridicate și montate la final numai cu macaralele de la Deme.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Publicat

în

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Într-o lume muzicală marcată de dominația comercialului și a mediocrității, „Sărbătoarea muzicii” devine o pledoarie minunată pentru un week-end lipsit de constrângerile ritmurilor care ne inundă auzul de pe toate frecvențele radiourilor.

Concertul SymPhoenix – un proiect muzical marca Phoenix, acompaniază Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Oltenia, dirijor: Bogdan Vodă – de sâmbătă seară a fost un real succes: piesa „Fată verde” nu o să îmbătrânească niciodată și continuă să le dea fiori ascultătorilor, mai ales atunci când este audiată LIVE.

Electrica Furnizare Discount

Alături de Nicu Covaci, care are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol, noua trupă Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc, mergând pe aceeași linie, cu un aer mai degrabă războinic. Noii membri ai formației au abordat numeroase sub-genuri ale rock-ului, traseul stilistic al trupei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajungând la etno – rock.

Citește și: VIDEO| Bucuria din ochi l-a dat de gol pe primarul Pleșa: e mega fan Phoenix! Ce spune acesta despre trupa consacrată

Phoenix s-a întâlnit cu publicul din Alba Iulia în cadrul unui spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia, dirijor Bogdan Vodă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, antreprenorul grec Aktor a turnat primul strat de asfalt. Astăzi, chiar dacă e sâmbătă se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda.  Acesta va fi utilizat pentru dechiderea circulației cu retricții și limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren.

Electrica Furnizare Discount

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat, fiind, de departe punctul din șantier cu cea mai bună mobilizare.

La nodul rutier Teiuș, în zona pasajului rutier peste calea ferată, s-a ajuns la nivel cu umpluturile, iar în partea dinspre Turda se toarnă plăcile de racordare.

Potrivit afirmațiilor fostului ministru Drulă, făcute la postul B1: ”cineva trebuie să fie foarte-foarte rău intenționat”… pentru ca să nu se deschidă circulația rutieră pe acest lot în acest an!

Citește mai mult

Ştirea zilei

ȘTIREA TA| Prevenția și protecția sunt un lux pe o rută de transport în comun din ALBA: „Nici șoferul nu poartă mască”

Publicat

în

ȘTIREA TA| Prevenția și protecția sunt un lux pe o rută de transport în comun din ALBA: „Nici șoferul nu poartă mască”

Potrivit informațiilor transmise de către un cititor redacției ZiarulUnirea.ro pe ruta Alba Iulia – Cugir, județul Alba, în mijlocul de transport în comun, prevenția și protecția sunt un lux, ori o întâmplare.

„Ieri am mers pe această rută și am rămas efectiv îngrozit. Mai mult de jumătate din călători nu purtau deloc mască. Dar ce să ne mai mirăm dacă nici ȘOFERUL nu purta mască de protecție! Ce exemplu dă la ceilalți călători, dacă însăși șoferul nu poartă mască?

Pe de altă parte, era foarte mare înghesuială și plin de oameni în autobuz, bineînțeles, fără mască. Stăteau chiar și câte 3-4 unul lângă altul, fără mască. Un om stătea foarte aproape de mine și nu purta mască, „îmi sufla în gură” , cum s-ar spune.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA| Pe o rută de transport în comun din ALBA, în valul patru, se circulă pe sistemul „conserva cu sardine”

Bineînțeles că am făcut o sesizare și către compania de transport, dar aceștia nu au răspuns în nici o manieră.

Dacă nu se iau măsuri concrete și sigure pentru prevenirea COVID-19 și controale intense în mijloacele de transport, cum am vrea să scăpăm de această pandemie? Ne mai mirăm de cazurile de COVID-19, când în mijloacele de transport oamenii stau ,,relaxați și fără mască de protecție”. Cel mai jignitor lucru, este că însăși șoferul nu poartă mască.

Fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare