Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Constructorul a ajuns la 400 de muncitori și continuă angajările. Mobilizare puternică la nodul rutier de la Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Constructorul lotului I al Autostrăzii Sebeș-Turda, Impresa Pizzarotti, a ajuns la 400 de muncitori și continuă angajările pentru a avea, în această vară, 500 de oameni pe șantier. Mobilizare foarte bună este în apropierea nodului rutier de la Sebeș, la jumătatea Lancrămului, pe ”Calea Vacii”.

Numărul muncitorilor mobilizați zilnic în șantier a ajuns la 400, iar în scurt timp se dorește angajarea a încă 100 de oameni, potrivit directorul adjunct al firmei Impresa Pizzarotti, Eusebio Caretta.

Citește și:  FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Situația casei de la Oarda, de pe traseu, care ține în loc lucrările, aproape rezolvată

În apropierea nodului rutier de la Sebeș, la supratraversarea de la jumătatea Lancrămului, în locul numit Calea Vacii, vineri, erau mobilizate utilaje, mai multe ca niciodată. Printre altele erau numai puțin de trei cife care așteptau la rând să toarne beton.

YouTube video

Citește și: FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Au început lucrări de asfaltare în apropierea viitorului nod rutier Alba Iulia Sud

În zona sensului giratoriu de Lancrăm, deja începe să ”răsară” din pământ viitoarea structură din beton a supratraversării pe care DN o va face în această zonă, iar la podul peste râul Sebeș s-a adus fierul pentru a se putea turna placa de suprabetonare.

YouTube video

În zona Valea Orzii au început lucrările la cea de-a doua culee, pe dreapta văii, sensul de mers înspre Oarda de Sus, iar pe stânga văii, constructorul se pregătea pentru demolarea casei aflate pe traseul autostrăzii, punând stâlpi pentru a monta panouri fonice.

De asemenea, se lucra la terasamente la Limba, în apropiere de viitorul pod peste Mureș.

YouTube video

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda: Loturile 3 şi 4 se vor deschide traficului în următoarea perioadă. CNAIR plătește 7 milioane euro pentru primele două tronsoane din 2018

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Lotul 1 are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia. Proiectul prevede două noduri rutiere Alba Iulia Sud la km 8 şi Alba Iulia Nord la km 16 plus legătura cu autostrada A1, cea mai complexă lucrare. De lucrări se ocupă Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL.

[nggallery id=5797]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea