FOTO, VIDEO: Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: Într-o singură lună, progres mai mare decât tot anul trecut!

Pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: Într-o singură lună, progres mai mare decât tot anul trecut!

Lunar, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) realizează grafice cu stadiul lucrărilor de pe șantierele mari ale țării. Nici Autostrada A10 Sebeș-Turda nu putea lipsi de pe această listă, motiv pentru care, în ultimele date prezentate de companie, în luna august, pe lotul 2 între Alba Iulia și Aiud, stadiul de execuție al șantierului a ajuns la 57,21%. Raportat la luna precedentă, când s-a consemnat un progres de 51,84%, se poate observa un adevărat „salt” de 6 procente, pe un lot care mult timp a părut a fi abandonat.

Lucrările la terasamente efecutate de o firmă subcontractantă de pe lotul 2 din Autostrada A10 Sebeș-Turda, între Alba Iulia și Aiud au ajutat la creșterea procentului de realizare a lucrărilor de pe șaniterul șoselei de mare viteză.

Fiind un tronson care străbate lunca râului Mureș, au fost necesare o serie de lucrări de montare a unor tuburi și podețe care să prevină eventuale acumulări de ape în cazul unor precipitații abundente. Din filmarea efectuată de ziarulunirea.ro în data de 5 septembrie se poate observa progresul la terasamentele din zona Oiejdea, partea de jos a orașului Teiuș, după Beldiu dar și la Sâncrai. În aceste zone s-a mutat firma Marcu Company, cea care a avut activitate și pe lotul 1.

Din păcate, structurile cele mai importante de pe acest lot de autostradă, cum ar fi cele două poduri peste râul Mureș, nodul rutier Teiuș dar și multele supratraversări de drumuri județene și locale, sunt într-un stadiu nesatisfăcător de realizare.

În zona podului peste râul Mureș de la Rădești, muncitorii de la firma Retter sudează grinzile metalice, așteptând ca cei de la Aktor să realizeze peninsula pentru macaralele de mare tonaj de la Deme, operațiune care este planificată spre finalul acestei luni, când se dorește ca grinzile să fie ridicate pe poziții.

Pe lotul 2 din Autostrada A10 Sebeș-Turda, grecii de la Aktor, momentan, nu duc lipsă de prestatori, dar subfinanțarea este cronică. Practic, se lucrează de la o cisternă de motorină la alta, activitățile realizându-se în salturi. În orice moment, din cauza finanțării precare, prestatorii ar putea pleca de pe lot, revigorarea timidă a lucrărilor de pe acest segment depinzând doar de un fir de … bani.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...