Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO. Atelier de creație la Parohia Reformată din Alba Iulia: Coronițe de Advent confecționate de părinți și copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atelier de creație, în așteptarea celei mai frumoase sărbători din an, Crăciunul. Copilași împreună cu părinți, într-o atmosferă caldă, au confecționat coronițe de Advent la Parohia Reformată din Alba Iulia.

La Casa Parohială de la Biserica Reformată din Alba Iulia, părinții și copiii s-au adunat pentru a face coroana de Advent, care la reformați și catoli înseamnă patru săptămâni de așteptare a Nașterii Mântuitorului Isus Hristos.

YouTube video

Coronița este împodobită cu globuri care se găsesc și pe pomul de Crăciun, iar cele patru lumânări simbolizează câte o duminică înainte de noaptea de Ajunul Crăciunului, duminici în care se aprinde câte o lumânare, iar credincioșii se gândesc la sfânta noapte a Nașterii. Adventul începe cu patru saptamâni înainte de Crăciun, iar când se aprinde ultima lumânare este Crăciunul.

Cei prezenți au confecționat câte o coroniță pentru fiecare familie, dar și câte o coroană pentru persoanele care nu își pot permite: persoanele în vârstă sau cei bolnavi.

[nggallery id=7593]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea