FOTO, VIDEO. Atelier de creație la Parohia Reformată din Alba Iulia: Coronițe de Advent confecționate de părinți și copii

Atelier de creație, în așteptarea celei mai frumoase sărbători din an, Crăciunul. Copilași împreună cu părinți, într-o atmosferă caldă, au confecționat coronițe de Advent la Parohia Reformată din Alba Iulia.

ELIT

La Casa Parohială de la Biserica Reformată din Alba Iulia, părinții și copiii s-au adunat pentru a face coroana de Advent, care la reformați și catoli înseamnă patru săptămâni de așteptare a Nașterii Mântuitorului Isus Hristos.

Coronița este împodobită cu globuri care se găsesc și pe pomul de Crăciun, iar cele patru lumânări simbolizează câte o duminică înainte de noaptea de Ajunul Crăciunului, duminici în care se aprinde câte o lumânare, iar credincioșii se gândesc la sfânta noapte a Nașterii. Adventul începe cu patru saptamâni înainte de Crăciun, iar când se aprinde ultima lumânare este Crăciunul.

Cei prezenți au confecționat câte o coroniță pentru fiecare familie, dar și câte o coroană pentru persoanele care nu își pot permite: persoanele în vârstă sau cei bolnavi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...