Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Arabescuri de lumini pe cerul Cetăţii Alba Carolina – Fireworks Design Braşov a încheiat „Simfonia Focului”. Distracţie cu „Paraziţii”, la finalul „Zilelor Prieteniei”

Alexandra Mates

Publicat

în

Simfonia Focului ziua 3133Cele două festivaluri, „Simfonia Focului” şi „Zilele Prieteniei Bergenbier,” s-au încheiat, în ciuda ploii care s-a abătut asupra oraşului, cu ritm, veselie, muzică şi culoare, duminică, la Alba Iulia. Cerul Cetăţii Alba Carolina a fost, în ultima seară de festival, „ecranul” miilor de oameni prezenţi în Cetate pentru un spectacol pirotehnic impresionant orchestrat, de această dată, de echipa românească Pyro Events Team – Fireworks Design din Braşov. Timp de 15 minute, bolta cerească de deasupra Cetăţii a strălucit într-o explozie de culori, luminată feeric de focurile de artificii, totul în armonie cu muzica de fundal. De cealaltă parte, la sol, în Piaţa Cetăţii,  „prietenii cu Bergenbier” s-au distrat în ultima seară alături de  Mihai Mărgineanu, Ultimu’ Nivel, N.O.R., Bohemian Groove, R.O.A şi Paraziţii.

Cerul Cetăţii Alba Carolina s-a transformat pentru trei zile într-o scenă uriaşă pentru un concurs de spectacole pirotehnice de înaltă clasă. După ce în primele două seri au arătat ce pot polonezii RG Lider şi bulgarii pirotehnişti din echipa Enigma Fireworks, în ultima seară a venit rândul echipei româneşti Pyro Events Team-Fireworks Design din Braşov să-şi demonstreze „măiestria” în arta pirotehnicii.

Lansate din inima Cetăţii, artificiile s-au înălţat glorios spre cer, s-au desfăcut ca evantaiele şi s-au pulverizat în văzduh ca o „ploaie de stele”. Spectatorii, încântaţi, mai ales cei mici, nu au îndrăznit nici să clipească şi s-au întrecut să imortalizeze cu aparatele de fotografiat şi telefoanele mobile  reprezentaţia de artă pirotehnică, iar la final au aplaudat.

Deşi ploaia ameninţa evenimentul, până la urmă totul s-a desfăşurat conform programului, iar show-ul a fost unul impresionant.

SIMFONIA FOCULUI este un concept unic în România, ce-şi doreşte să aducă în vizorul publicului una dintre cele mai spectaculoase arte ale planetei – arta pirotehnică de înaltă clasă.

Reamintim că focurile de artificii din cele 3 seri au fost evaluate de un juriu format din: Felicia Filip – soprană (care va nota linia melodică şi impactul emoţional), Cristian Mihăilescu – regizor (pentru partea de sincronizare pe muzică şi calitatea efectelor), Adrian Dăian – specialist în explozibil şi substanţe periculoase (pentru evaluarea calităţii, cantităţii şi diversităţii artificiilor) şi George Bălşan, reprezentant al Bergenbier (desemnat să acorde punctajul pentru imagine şi culoare).

De asemenea, publicul a putut să stabilească cine să primească premiul de popularitate, votând show-ul pirotehnic timp de 30 de minute după finalizarea spectacolului, între orele 22.45-23.15, la numărul de telefon  0730 240 777. Rămâne de văzut care a fost show-ul cel mai frumos, votat de public, şi ce firmă de artă pirotehnică decide juriul să urce pe prima treaptă a podiumului.

Festivalul „Simfonia Focului”, marcă a Primăriei municipiului Alba Iulia, urmează a fi organizat în perioada verii a fiecărui an, timp de trei zile pe parcursul cărora cerul cetăţii va fi luminat spectaculos de reprezentaţiile de gală ale unora dintre cele mai imporante companii de artă pirotehnică din Europa.

Simfonia Focului ziua 3086Pe lângă show-ul de artificii, cei prezenţi în Cetatea Alba Carolina au avut ocazia de a dansa şi cânta alături de trupele prietene N.O.R. şi Bohemian Groove, Paraziţii, R.O.A, Mihai Mărgineanu şi Ultimu’ Nivel, care au încheiat weekend-ul prieteniei la Alba Iulia. Nici ploaia, nici vântul nu i-a speriat pe oameni, care, unii cu umbrele, altii fără, au rămas până la final în Piaţa Cetăţii.

De la sărbătoare nu a lipsit, bineînţeles, berea, la preţ promoţional, care a întreţinut cheful pentru distracţie al prietenilor Bergenbier în acest weekend. La Zilele Prieteniei, paza şi protecţia au fost asigurate de firma Thug Security din Alba Iulia şi Jandarmeria Alba.

FOTO: Alexandra MATEŞ, VIDEO: Dragoş SUCIU

[nggallery id=2117]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea