Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Albaiulienii sunt alături de Sabina, eleva din Covasna! Zeci de patrioţi români la mitingul din faţa Prefecturii Alba

Publicat

în

Zeci de patrioţi români, tineri,  dar şi vârstnici, cu drapele tricolore în mâini au protestat paşnic astăzi în faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Alba, în semn de solidaritate cu micuţa Sabina, eleva – eroină a românismului  din Covasna care a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc, chiar în data când maghiarii  sărbătoreau ziua lor (15 martie) şi care mai apoi a fost mustrată, jignită şi ameninţată de către colegii ei, profesorul diriginte şi chiar de conducerea şcolii pentru faptul că a “îndrăznit” să poarte o banderolă cu Tricolorul României.

„Suntem aici pentru a o susţine pe Sabina! Suntem indignați de atitudinea autorităților din Covasna, și anume de a o ancheta pe Sabina, pentru că a purtat un simplu tricolor”, a spus Bogdan Goangă, unul dintre organizatorii protestului.

 În cadrul manifestării, cei prezenţi au desfăşurat un Drapel Naţional al României pe aliniamentul parcului din faţa Prefecturii Alba, au intonat Imnul Naţional “Deşteaptă-te române” şi au scandat de mai multe ori “Sabina, nu uita, Alba e de partea ta!” precum şi „Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” sau „U-ni-ta-te!”.

 La protestul de la Alba Iulia au fost prezenţi membri ai Asociaţiei „Realitate şi Adevăr” – ca principali organizatori –  dar şi albaiulieni de toate vârstele, începând de  la elevi şi studenţi şi până pensionari. Între  aceştia şi-au făcut apariţia însuşi prefectul judeţului Alba – Gheorghe Feneşer şi Dorin Şerdean  –  viceprimarul municipiului Alba Iulia înveşmântaţi cu fulare tricolore la gât.

„În calitate de prefect al judeţului Alba nu pot să iau măsuri în Covasna, dar sunt cu inima alături de românii de acolo şi cred că oricine este român şi simte româneşte ar trebuie să fie astăzi în stradă cu drapelul în mână”, a declarat  Gheorghe Feneşer.

„N-aș avea prea multe de spus. Sunt lucruri care trebuie simțite și trăite. Pur și simplu suntem pe teritoriu românesc și suntem mândri de acest lucru. Indiferent de vârstă sau alte orientări, noi aici vrem să rămânem,  să nu deranjăm pe nimeni dar nici nu vrem să fim deranjați” a spus unul dintre protestatarii prezenţi.

Asociaţia cultural-patriotică “Realitate şi Adevăr” a prezentat prefectului de Alba, Gheorghe Feneşer, o scrisoare deschisă adresată Guvernului României, scrisoare care a fost citită la faţa locului de jurnalistul Ioan Hănţulescu, în calitate de român şi totodată purtător de cuvânt al asociaţiei mai sus menţionate.

Vă prezentăm mai jos conţinutul scrisorii adresată Guvernului României, ce a fost înmânată reprezentantului său la nivelul judeţului Alba, prefectului Gheorghe Feneşer:

Asociaţia cultural-patriotică „Realitate şi Adevăr” din judeţul Alba a luat act cu profundă indignare de atitudinea incalificabilă a autorităţilor din judeţul Covasna, care demonstrează, prin lipsa lor de reacţie, că sunt într-o relaţie de complicitate tacită cu grupările organizate de secui şi maghiari, cele care manifestă un comportament anti-românesc în zonă. Iar situaţia este similară în judeţele Harghita şi Mureş. În speţă, ne referim la cazul tinerei eleve Sabina Elena, de la Sfântu Gheorghe, care a fost ameninţată cu moartea pentru că a purtat o bentiţă tricoloră într-o zi de sărbătoare a maghiarilor, ba chiar mai mult, am aflat stupefiaţi că tânăra româncă este anchetată pentru… „instigare la violenţă”! Este indamisibil ca un cetăţean român, pe teritoriul unui stat suveran cum este statul român, să fie anchetat pentru un gest de afirmare a identităţii sale etnice şi naţionale, un gest simplu care nu avea nicio semnificaţie jignitoare la adresa etniei maghiare, şi cu atât mai puţin ar putea fi considerat „instigator”.

În acest context, vă solicităm să impuneţi autorităţilor locale din judeţul respectiv să ia toate măsurile necesare pentru identificarea şi pedepsirea celor ce se fac vinovaţi de ameninţări, precum şi să dispuneţi încetarea oricărei aşa-zise anchete asupra elevei Sabina Elena sau asupra colegilor ei români, deoarece astfel de practici pot fi considerate acte de represiune etnică, având un caracter evident discriminatoriu! Precizăm că, în viziunea noastră, purtarea în judeţele populate şi de etnici maghiari a tricolorului românesc, deci culorile drapelului acestei ţări în care trăim cu toţii, alături de secui, maghiari şi de alte etnii, confuntându-ne cu aceleaşi probleme, nu este un gest anti-maghiar sau anti-secuiesc, ci un gest pro-românesc!

Noi înţelegem dorinţa secuilor şi a maghiarilor de a-şi afirma identitatea etnică prin arborarea unor flamuri, chiar dacă acestea sunt nepotrivite în noul context politic şi geostrategic, înţelegem această dorinţă chiar dacă secuii şi maghiarii nu ar trebui să o clameze în mod provocator, însoţită de manifestări publice la care se face uz de lozinci anti-româneşti. Nu uitaţi că în ţara noastră etnicii maghiari s-au mai dedat de-a lungul timpului şi la provocări mult mai grave, prin deteriorarea, murdărirea, arderea şi spânzurarea simbolică a unor elemente româneşti de istorie, tradiţie şi cultură. Aşadar, dacă noi înţelegem dorinţa cetăţenilor români de altă etnie, de a-şi afirma identitatea, vă solicităm dumneavoastră să luaţi atitudine, în calitate de reprezentanţi superiori ai statului român, şi să dispuneţi afirmarea identităţii româneşti pretutindeni în această ţară, prin arborarea, pe toate instituţiile publice din ţară, a drapelului României, alături de cel al UE!
Dumnezeu să-i ocrotească pe români!
Asociaţia cultural-patriotică „Realitate şi Adevăr”
Preşedinte- Dan Măriuţă”

Publicitate

ASTĂZI: Protest la liceul unde învaţă Sabina

Potrivit adevărul.ro, câteva zeci de persoane îmbrăcate în costume naţionale şi având steaguri românesţi s-au adunat, vineri dimineaţă, în faţa Liceului „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, într-o acţiune de solidaritate cu eleva care de Ziua Maghiarilor a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc.

Tot vineri dimineaţă, la liceul „Korosi Csoma Sandor” a ajuns echipa de control a Ministerului Educaţiei, potrivit adevărul.ro. Membrii acesteia fac verificări după ce eleva de clasa a IX-a care a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc ar fi fost apoi ameninţată pe o reţea de socializare.

 Mai mulţi elevi români de la liceul „Korosi Csoma Sandor” susţin că au fost umiliţi

„Mai mulţi elevi de la liceul din Covasna unde învaţă eleva cu bentinţa tricoloră susţin că au fost umiliţi de colegii maghiari pentru că îşi desenaseră însemnele româneşti pe mână. Copiii susţin că au fost puşi să stea în genunchi, iar unul dintre ei a fost chiar lovit, conform mărturiilor acestora date postului de televiziune Antena 3.

 Liviu Pop: „Trebuie să oprim acest război”

 „Asta încalcă regulamentul din punct de vedere al violenţei. E obligaţia inspectoratelor, a şcolilor să ia atitudine. Eu mai fac apel la asociaţiile de părinţi să ia atitudine fiindcă nu este normal. Este un război artificial susţinut de o parte dintre reprezentanţii partidelor politice. Trebuie să oprim acest război din curtea şcolii, chestiunile acestea diplomatice nu trebuie să aibă efecte în şcoli”, a declarat Liviu Pop.

 Şeful ISJ Covasna apreciază gestul tinerei ca fiind un „incident copilăresc şi „un teribilism”

 „Şeful ISJ Covasna, Keresztely Irma, declara, miercuri, că eleva de clasa a IX-a de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din oraşul Covasna, care a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc şi-a repetat gestul în cursul zilei de miercuri. Ea aprecia gestul tinerei drept un „incident copilăresc” şi „un teribilism”, scrie adevărul.ro.

 „Trebuie să vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve şi din acest motiv am cerut conducerii liceului să efectueze o analiză şi să finalizeze un raport”, spunea Keresztely.

Publicitate

Conducere Liceului „Korosi Csoma Sandor” din Covasna susţine că persoanele care au ameninţat-o pe Sabina sunt din afara unităţii de învăţământ şi că nu este cazul să fie aplicate sancţiuni în şcoală, dorindu-se aplanarea „oricărui conflict”

 Potrivit unui comunicat transmis, joi, de conducerea Liceului „Korosi Csoma Sandor” din oraşul Covasna, în şcoala mixtă a primat întotdeauna „toleranţa, respectul faţă de identitatea etnică şi culturală a fiecărui elev şi a fiecărui profesor”.

 Conducerea unităţii de învăţământ susţine că va acorda o atenţie prioritară aplanării acestei situaţii pentru a se reveni la echilibru, „cu convingerea că cele întâmplate au fost determinate de impulsuri de moment, nefiind vorba de nicio acţiune premeditată”.

  „Considerăm că, în această situaţie, nu este cazul să aplicăm niciun fel de sancţiuni, pentru că dorinţa noastră este aceea de a aplana orice fel de conflict, de a ne educa elevii în spiritul valorilor europene, inter- şi multiculturale şi a cultivării respectului faţă de însemnele naţionale. Din cercetările efectuate la nivelul şcolii reiese faptul că ameninţările primite de eleva noastră sunt venite de la o persoană din afara şcolii, persoană pe care nu o cunoaştem”, se arată în comunicat.

Sabina, exmatriculată?

.Părinţii Sabinei  se tem ca acum că va fi exmatriculată din cauza acestui gest.

Potrivit proarges.ro, mama fetiţei, Mariana Furtună a declarat:  „La nivel de zvonuri, i s-a adus la cunoştinţă că ar putea fi exmatriculată şi i se va scădea şi nota la purtare. Personal, doamna dirigintă i-a spus că i se va scădea nota la purtare”.

 Menţionăm că astfel de manifestări au avut şi au loc şi în alte localităţi ale ţării: la Arad, Bistriţa, Bucureşti, Braşov, Chişinău, Cluj-Napoca, Piteşti, Ploieşti şi Târgul Mureş.

 De asemenea, Sabina este susţinută  pe pagina creată pe Facebook –  „Alături de Sabina”, unde a primit mii de mesaje de încurajare şi peste 13.000 de aprecieri din partea românilor.

 Sabina, fii tare. Toţi românii sunt alături de tine!

Publicitate

Vă prezentăm mai jos o galerie foto-video de la eveniment:

Publicitate

Ştirea zilei

OFICIAL| ZERO cazuri de COVID-19, în județul Alba, sâmbătă, 31 iulie: Incidența actualizată și cazurile active pe localități

Publicat

în

OFICIAL| ZERO cazuri de COVID-19, în județul Alba, sâmbătă, 31 iulie: Incidența actualizată și cazurile active pe localități

La nivelul județului Alba, sâmbătă, 31 iulie, s-au înregistrat ZERO cazuri de infectare cu Covid-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba

.

Electrica Furnizare Discount

Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate rămâne la 21.408 persoane confirmate, 20.670 persoane vindecate, 713 decese.

Vineri, in Alba au fost prelucrate in total 274 de teste (157 la SJU si 117 la DSP). Numarul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 238032.

Lista cazurilor active de COVID-19 și INCIDENȚA LOCALITĂȚILOR din județul Alba
LOCALITATE/ POPULAȚIE/ CAZURI LA 1000 DE LOCUITORI IN ULTIMELE 14 ZILE/ CAZURI CONFIRMATE IN ULTIMELE 14 ZILE

AVRAM IANCU 1459 0.69 1
VIDRA 1538 0.65 1
SĂLIŞTEA 2351 0.43 1
GALDA DE JOS 4495 0.22 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 32877 0.15 5
ALBAC 1967 0.00 0
ALMAŞU MARE 1220 0.00 0
ARIEŞENI 1594 0.00 0
BERGHIN 1912 0.00 0
BISTRA 4549 0.00 0
BLANDIANA 905 0.00 0
BUCERDEA GRÂNOASĂ 2271 0.00 0
BUCIUM 1406 0.00 0
CÂLNIC 1985 0.00 0
CENADE 1020 0.00 0
CERGĂU 1635 0.00 0
CERU-BĂCĂINŢI 257 0.00 0
CETATEA DE BALTĂ 3067 0.00 0
CIUGUD 3268 0.00 0
CIURULEASA 1174 0.00 0
CRĂCIUNELU DE JOS 2142 0.00 0
CRICĂU 1984 0.00 0
CUT 1271 0.00 0
DAIA ROMÂNĂ 3139 0.00 0
DOŞTAT 1021 0.00 0
FĂRĂU 1487 0.00 0
GÂRBOVA 2161 0.00 0
GÂRDA DE SUS 1504 0.00 0
HOPÂRTA 1159 0.00 0
HOREA 1928 0.00 0
IGHIU 7047 0.00 0
ÎNTREGALDE 561 0.00 0
JIDVEI 5323 0.00 0
LIVEZILE 1196 0.00 0
LOPADEA NOUĂ 2556 0.00 0
LUNCA MUREŞULUI 2566 0.00 0
LUPŞA 2914 0.00 0
METEŞ 2826 0.00 0
MIHALŢ 3227 0.00 0
MIRĂSLĂU 1976 0.00 0
MOGOŞ 769 0.00 0
MUNICIPIUL AIUD 25290 0.00 0
MUNICIPIUL ALBA IULIA 76494 0.00 0
MUNICIPIUL BLAJ 20684 0.00 0
NOŞLAC 1806 0.00 0
OCOLIŞ 543 0.00 0
OHABA 639 0.00 0
ORAŞ ABRUD 5220 0.00 0
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 3797 0.00 0
ORAŞ CÂMPENI 7282 0.00 0
ORAŞ CUGIR 25663 0.00 0
ORAŞ OCNA MUREŞ 13932 0.00 0
ORAŞ TEIUŞ 7222 0.00 0
ORAŞ ZLATNA 7881 0.00 0
PIANU 3582 0.00 0
POIANA VADULUI 1057 0.00 0
PONOR 625 0.00 0
POŞAGA 945 0.00 0
RĂDEŞTI 1284 0.00 0
RÂMEŢ 534 0.00 0
RIMETEA 1000 0.00 0
ROŞIA DE SECAŞ 1604 0.00 0
ROŞIA MONTANĂ 2749 0.00 0
SĂLCIUA 1424 0.00 0
SÂNCEL 2596 0.00 0
SÂNTIMBRU 3020 0.00 0
SĂSCIORI 6511 0.00 0
SCĂRIŞOARA 1541 0.00 0
ŞIBOT 2399 0.00 0
SOHODOL 1675 0.00 0
ŞONA 4345 0.00 0
ŞPRING 2589 0.00 0
STREMŢ 2432 0.00 0
ŞUGAG 2872 0.00 0
UNIREA 4894 0.00 0
VADU MOŢILOR 1319 0.00 0
VALEA LUNGĂ 3143 0.00 0
VINŢU DE JOS 5511 0.00 0

Citește mai mult

Ştirea zilei

Gunoaie la 40 de grade. Pleșa: „Am scos toate armele, a fost un joc de ping-pong, nu este ce ne dorim și nu va fi”. Când se va încheia chinul albaiulienilor

Publicat

în

Gunoaie la 40 de grade. Pleșa: „Am scos toate armele, a fost un joc de ping-pong, nu este ce ne dorim și nu va fi”. Când se va încheia chinul albaiulienilor

Primarul municipiului, Gabriel Pleșa, a vorbit la Unirea FM despre o problemă încă de actualitate : criza gunoaielor și deșeurilor din capitala de suflet a țării. Prezent în studio alături de moderatorul Simona Lodroman acesta a încercat să răspundă la întrebarea : când se va încheia chinul albaiulienilor? Dat fiind faptul că temperaturile în prezent variază în jurul pragului de 40 de grade Celsius.

Vizita ministrului Mediului la Alba Iulia

În 27 iulie, ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a aflat în județul Alba, în cadrul unei vizite de lucru. Acesta a avut și o întâlnire la Primăria Municipiului Alba Iulia, unde a discutat cu primarul Gabriel Pleșa referitor la problema deșeurilor din municipiu.

Cu privire la vizita ministrului Mediului la Alba Iulia, moderatorul Simona Lodroman l-a întrebat pe primarul Gabriel Pleșa: „L-ați dus pe ministru prin cartierele din Cetate, să vadă străzile pline?” (n.r gunoaie și deșeuri ), iar răspunsul acestuia a fost : „Nu am avut timp, fiindcă trebuie să meargă în zonele calamitate, abia 20 de minute am reușit să îi…”.

Ce s-a discutat la întâlnirea de la Primăria Alba Iulia cu Tánczos Barna

„I-am spus situația, dânsul a răspuns și în timpul conferinței de presă adresate de mass media locală, situația este în felul următor : nu este ceea ce ne dorim – categoric – și nici nu va fi până când nu o să intrăm pe noul contract de salubritate, știm foarte bine de ce, deocamdată colectăm gunoiul  așa cum este, amestecat, fără să îl selectăm.”

„Un joc permanent de ping-pong. Trebuie să scoatem toate armele”

„Totodată cantitățile de la CMID Galda au fost limitate, tot timpul am fost ca într-un joc de ping-pong, noi ca administrație locală, cei de la CMID Galda nu primeau decât anumite cantități, iar operatorul nostru de salubritate se plângea de cantitatea limitată și nu poate ridica tot de pe raza municipiului. Cei de la CMID Galda spuneau că operatorul de salubritate dat fiind faptul că nu aduce cât de cât selectat, sau preselectat gunoiul, este greu de procesat și întâmpină probleme tehnologice.

Cu alte cuvinte noi ar trebui până la urmă să scoatem toate armele la bătaie, am făcut adrese către Garda de Mediu, către toate instituțiile abilitate, au fost amenzi, am aplicat amenzi și noi. Numai să știți că, din păcate, acest amenzi nu au total problema și există încă probleme. Totuși, frecvența sesizărilor a scăzut simțitor, surprinzător în ultimele zile am simțit o liniște ciudată, nu au mai fost fotografii cu eurocontainere pline sau gunoi aruncat pe lângă și nu am mai avut sesizări ca nu s-a ridicat la timp.”

Când intrăm în normalitate?

„Din păcate, nu vom intra într-o normalitate decât după intrarea în vigoare a noului contract, care  ar avea termen 7 septembrie, este adevărat că sunt întârziați cu pornirea contractelor, este vorba de peste 20.000 de contracte ce trebuie încheiate cu operatori fizici și economici, deși noi am aprobat într-o ședință extraordinară, de peste o săptămână, noile tarife pe contractul de salubritate sunt câteva UAT-uri ce încă nu au făcut asta.

Am sunat la A.D.I Salubris și se pare că mai așteaptă trei comune să își facă Hotărâre de Consiliu Local. Luni, cel târziu marți, sper ca domnul Președinte în persoana primarului de la Cugir să convoace ședinta și să votăm prețurile, din acel moment începe contractarea. E adevărat ca timpul este scurt, dar noi am făcut adresă și le-am spus clar ca vor trebui să țină cont de această dată ( 7 septembrie ) chiar dacă solicită o prelungire personal, conducerea primăriei Alba Iulia nu o să fie de acord cu o prelungire de 14-15 zile peste ceea ce am stabilit.

În schimb noi mai avem probleme până la intrarea în normalitate și a fi serviciu de salubritate așa cum ne dorim, chiar după intrarea în vigoarea a noului contract, după 1 august vom începe să facem promovare pentru colectarea selectivă, să spunem oamenilor ce obligații au, vom avea de lucru la extinderea rămpilor de lucru existente în zonele de locuințe colective, avem o comisie ce a identificat tot ce trebuie făcut, pentru ca vor fi cel puțin 6-7 eurocontainere, se strânge pe patru fracții plus gunoiul menajer, ele trebuie extinse, modificate și trebuie închise cu sistem centralizat și cu card, ce se vor da doar la cei din asociația de proprietari ce depozitează gunoiul acolo, altfel nu putem să securizăm aceste puncte și se va întampla ca cei din alte părți să depozite și trebuie să terminăm acest lucru, mai mult aceste puncte vor fi supravegheate video.

Publicitate

Citește și : Primăria Alba Iulia se vrea VERDE în fiecare VINERI. Provocare pentru alte instituții și albaiulieni. „Renunțăm la mașini”

Unde rampa de gunoi are mai puțin de zece metri față de geamul unei locuințe o să recurgem la acel contract pe care îl avem deja semnat cu rampele îngropate. Într-un fel sau altul toate cele 123 de puncte de colectare din zona locuințelor colective în câteva luni de zile se vor schimba și moderniza. În momentul în care ai făcut golirea este obligatoriu să se spele și să se curețe, în câteva luni de zile ar trebui să avem un serviciu precum cel la Oradea. Tot procesul o să fie supravegheat video, există legislație pentru amenzi și ea va fi aplicată.

În anul 2020 pentru că nu am îndeplinit target-ul de reciclare am plătit 460.000 de lei de la bugetul local, bani care puteau să fie folosiți la altceva și sperăm ca pe viitor să creștem gradul de reciclare astfel încât să evităm asta.”, a declarat Gabriel Pleșa, la Unirea FM, într-o emisiunea moderată de Simona Lodroman

Citește mai mult

Ştirea zilei

ȘTRANDURILE și PISCINELE din județul Alba, unde să te relaxezi și să te răcorești vara aceasta: Program, tarife și facilități 2021

Publicat

în

ȘTRANDURILE și PISCINELE din județul Alba, unde să te relaxezi și să te răcorești vara aceasta: Program, tarife și facilități 2021

Odată cu creșterea temperaturii și relaxarea măsurilor împotriva corovirusului, a început redeschiderea a tot mai multe ștranduri și piscine din județul Alba.

Cel mai bun motiv pentru o escapadă la piscină sunt temperaturile care se apropie sau uneori depășesc 40°C. Atunci când se anunţă arşiţă în toată ţara, piscinele sunt singurele locuri pline de oameni și ne fac să trecem mai ușor zilele călduroase.

Astoria Pool Park

Astoria Pool Park este situat pe DN1, comuna Sântimbru și a devenit încă de la început un punct de atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Sub mottoul „Fun happens under the sun”, Astoria Pool Park este un punct de atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Centrul dispune de o piscină cu apă încălzită, un jacuzzi exterior și paturi de hidromasaj.

Clienții se pot răcori la „Water Bar”, care oferă un meniu variat de băuturi, inclusiv frozen drinks, pregătite după rețetele proprii ale locației. Complexul are inclusă o zonă pentru servirea mesei, unde se poate opta atât pentru gustări și salate, cât și pentru pizza.

Tarife:

Luni – vineri: 30 de lei/ persoană, inclus prosop de plajă și șezlongul.

Sâmbătă – duminică: 40 de lei/persoană, inclus prosop de plajă și șezlongul.

Program:

luni – duminică: 9.00 – 21.00

Ștrandul Municipal Aiud

Situat pe strada Băilor nr. 2, ştrandul din Aiud este o altă opțiune demnă de luat în considerare în cazul în care te prinde vara acasă!

Ştrandul deţine un bazin pentru adulţi, cu o adâncime de 2,5 m şi o lungime de 35 m, precum şi un bazin cu apă încălzită pentru copii.

Pentru cei care doresc, locația oferă în incintă un bar şi o terasă pentru servirea mesei, la prețuri acecsibile.

Tarife:

Luni – duminică 25 lei/adulți, 20 lei/copii sub 14 ani.

Publicitate
Program:

Luni – duminică 8.00 – 20.00.

Piscina de la Allegria Hotel Spa &Wellness

Situată la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş, intersecţia cu drumul spre Vinţu de Jos, piscina de la Allegria Hotel Spa & Wellness poate fi o alegere ideală pentru cei care doresc să scape de stresul şi agitaţia din oraș.

Piscina exterioară are lungimea de 26 de metri, lăţimea de 9 metri, iar adâncimea de 1,5 metri. Apa este sărată şi are temperatura de 28 de grade Celsius.

Chiar lângă piscină se află amplasat şi barul, astfel clienţii se pot răcori cu o băutură chiar din ştrand.

Anul acesta este disponibilă doar piscina din exteriorul complexului.

Tarife:

Luni – vineri: 20 de lei cu prosop și șezlong inclus

Sâmbătă – Duminică: 40 de lei cu prosop și șezlong inclus

Program:

Zilnic 9.30 – 22.00

Pensiunea Drumul Dragostei (între Alba Iulia şi Vinţu de Jos)

Situată într-o zonă liniştită şi pitorească, la 3 km de Alba Iulia (spre Vinţu de Jos), pesiunea Drumul Dragostei are o piscină exterioară cu o lungime de 17 metri şi o adâncime de 1,6 metri.

Pe lângă spaţii de cazare, proprietatea Drumul Dragostei oferă facilităţi de echitaţie şi acces gratuit la internet Wi-Fi.

Locația dispune de posibilități de joacă pentru copii, posibilitatea de a juca tenis de masă și tenis de câmp.

Drumul Dragostei are, de asemenea, un restaurant care serveşte preparate din bucătăria românească tradiţională.

Publicitate

La zona de food & drinks se pot servi băuturi alcoolice și răcoritoare, precum și produse grill.

Tarife:

luni – vineri: 25 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru copiii între 4 și 12 ani

sâmbătă-duminică: 35 de lei pentru adulți, 30 de lei pentru copii

Program:

luni – vineri: 10.00 – 20.00

sâmbătă – duminică: 09.00 – 20.00

Baza de Agrement Blaj

Baza de Agrement a municipiului Blaj, situată în Parcul Avram Iancu, se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi dispune de un ştrand pentru adulţi, trei bazine pentru copii, un gazon generos pentru plajă, vestiare, duşuri, wifi, terenuri de sport (unul de tenis pe zgură, altul sintetic pentru fotbal şi baschet), spaţii de joacă şi alimentaţie publică.

Terenurile de sport, spaţiile de joacă, gazonul generos pe care se poate face plajă, spaţiile de alimentaţie publică, internetul gratuit în sistem Wi-Fi şi instalaţia de sonorizare fac din baza de agrement o destinaţie râvnită de blăjeni şi nu numai.

Baza de agrement și-a deschis porțile publicului din data de 27 iunie.

Tarife:

15 lei pentru adulți şi 8 lei pentru copiii sub 14 ani

Program:

Marţi – duminică 9.00 – 20.30

Ștrandul de la Zlatna

Ștrandul de la Zlatna este o recomandare potrivită pentru toți cei din împrejurimi.

Situat la iesirea din Zlatna spre Abrud pe partea stangă, lângă Stadionul ”Minaur”, ştrandul are două bazine, unul pentru adulţi şi unul pentru copii.

Publicitate

Vă puteți bucura aici de plaje amenajate din iarbă, nisip, grilaje din lemn semisintetic de exterior precum şi zone de plajă cu pavele pentru şezlonguri.

Ștrandul este deschis publicului din data de 30 iunie.

Piscina Perla Arieșului

Piscina de la Vila Perla Arieșului este locul ideal pentru a petrece o zi de vacanță în mijlocul naturii, la poalele munților, într-un sat care a păstrat intacte obiceiurile moților. O pensiune cochetă, plină de căldură, cu legende și povești care nu te plictisesc, un loc perfect pentru relaxare si vânătoare de fotografii pentru că aici peisajele sunt amețitoare și te farmecă din prima clipa. Nici nu ajungi sa înnoptezi că te și gândești cum îți planifici zilele libere, să revii aici. Este o recomandare potrivită pentru toți cei din împrejurimi și nu doar

Piscina face parte din patrimoniul Vilei Perla Arieșului și poate fi vizitată pentru o doză de răcoare pe drumul național 75, în localitatea Albac pe strada Crișan la numărul 60, unde ospitalitatea specifică ardeleanului vă așteaptă înspre a vă încânta.

Tarife:

luni – duminică: 30 lei pentru adulți, 15 lei pentru copii sub 15 ani

Program:

luni – duminică 10.00 – 21.00.

Pe măsura ce ștrandurile și piscinele din județul Alba se vor deschide și numărul unităților disponibile va crește , Ziarul Unirea va face un update la zi cu fiecare  schimbare astfel încât cititorii să fie informați cu privire la disponibilitatea, programul și tarifele ștrandurilor și piscinelor din județ.

Ștrand Baia de Arieș

O mică oază de liniște și relaxare, perfectă pentru o zi caniculară se află în zona Munților Apuseni. Ștrandul Baia de Arieș este cel mai modern complex de piscine din Apuseni, fiind vizitat anual inclusiv de turiști din alte județe.

Tarife:

luni – duminică: 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copiii între 3 și 18 ani și pensionari, GRATUIT pentru copiii sub 3 ani, copiii instituţionalizaţi, veteranii de război sau persoanele cu handicap

Program:

luni – duminică 10.00 – 20.00.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare