Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| 15 persoane bănuite de înșelăciune, aduse la IPJ Alba pentru audieri: Prejudiciu de peste 60.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma percheziţiilor făcute de polițiști, miercuri dimineață, în comunele Șona și Jidvei, precum și în municipiul Blaj, la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune, mai mulți suspecți au fost aduși astăzi la sediu IPJ Alba pentru audieri.

Reamintim că la data de 26 august 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat 17 percheziţii, toate în județul Alba, în comunele Șona și Jidvei, precum și în municipiul Blaj, la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune.

YouTube video

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că perioada decembrie 2019-iulie 2020, 16 persoane ar fi efectuat 174 de comenzi online pentru a achiziționa diverse bunuri, selectând ca modalitate de plată ordinul de plată, fără ca aceste plăți să mai fie efectuate în termen de 15 zile de la validarea comenzilor. La ridicarea coletelor de la firmele de curierat, persoanele vizate de anchetă ar fi folosit date și identități false sau ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu comenzile și au evitat în acest fel să le fie livrate la domiciliu, stabilind telefonic cu reprezentantul firmei de curierat alte locuri de întâlnire. Au fost înșelate peste 70 de societăți care comercializează bunuri online cu sume cuprinse între 1.000 și 20.000 RON, prejudiciul total fiind de peste 60.000 RON. În această dimineață au fost efectuate 17 percheziții, cu ocazia acestora au fost identificate mai multe bunuri în legătură cu care există suspiciunea că provin din faptele de înșelăciune investigate, iar la sediul inspectoratului au fost conduse 15 persoane care vor fi audiate și față de care vor fi luate măsuri legale”, a declarat Luminița Prodan, purtător de cuvant IPJ Alba.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea