FOTO. Vești bune! Aparatul de testare pentru COVID-19 donat de către Transavia, va fi funcțional începând de ASTĂZI. Capacitatea va crește la 400 teste/zi

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Vești bune! Aparatul donat de compania Transavia Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia va fi disponibil începând de astăzi, anunțul fiind făcut de către președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Un nou aparat de testare RT-PCR instalat în Alba Iulia va crește capacitatea de testare pentru COVID-19 cu aproximativ 400 de teste pe zi. Aparatul este funcțional începând de astăzi, ultima componentă din ansamblul său fiind adusă în cursul nopții trecute. Testele se adresează cadrelor medicale și pacienților din județul Alba.

ELIT

Județul Alba se alătură municipiului București și altor 10 județe din țară care dețin astfel de echipamente de testare de mare precizie, lucru care a fost posibil și implicării deputatului de Alba, Florin Roman, căruia i se datorează introducerea Spitalului Județean de Urgență Alba pe lista centrelor naționale de testare.

Astfel, cu cele două linii de testare deținute, județul nostru se află între primele cinci județe din România, în ceea ce privește capacitatea de testare pe cap de locuitor. Până în prezent, Alba se numără printre județele cu cea mai importantă activitate de testare, DSP Alba anunțând ieri că au fost realizate, în județ, aproximativ 1.700 de teste.

„Mulțumesc pe această cale domnului Ioan Popa și companiei pe care o deține – TRANSAVIA, pentru sprijinul acordat în achiziționarea acestui echipament atât de necesar pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus și pentru a proteja, în acest fel, cadrele medicale și întreaga populație a județului Alba”, se arată în anunțul făcut de Ion Dumitrel.

Linia de diagnosticare a COVID-19, boală cauzată de infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), este formată din aparatură și componente performante și are capacitatea de a testa circa 400 de probe biologice recoltate, în 24 de ore. Astfel, are posibilitatea de a testa toți pacienții SJU Alba Iulia, toate cadrele medicale și personalul auxiliar din cadrul unității medicale, dar și alte probe biologice care sunt trimise de la pacienți din județ. În cadrul laboratorului de diagnosticare a cazurilor COVID-19 lucrează  1 medic, 3 biologi și 2 asistenți medicali.

Premergător testării probelor recoltate de la pacienții SJU Alba Iulia, s-au realizat o serie de examinări de probă, care au fost conforme, iar personalul medico-sanitar a beneficiat de instruire de specialitate.

Reamintim că în Monitorul Oficial al României a fost publicat marți, 7 aprilie 2020, ordinul privind includerea SJU Alba Iulia pe lista unităților specializate care realizează testarea RT-PCR pentru stabilirea diagnosticului de sindrom respirator acut sever determinat de noul coronavirus SARS-CoV-2, care cauzează boala denumită COVID-19.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419