Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Urmările codului portocaliu de furtună în Alba: Copaci căzuți de carosabil, acoperișuri luate de vânt, mașini avariate și locuințe inundate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urmările codului portocaliu de furtună în Alba: Copaci căzuți de carosabil, acoperișuri luate de vânt, mașini avariate și locuințe inundate

Urmare avertizării meteorologice cod portocaliu emisă de ANM, în data de 03.06.2024, la ora 11:45 CJSU Alba s-a întrunit în ședință extraordinară în cadrul căreia s-a aprobat prin Hotărârea CJSU nr. 7 privind aprobarea măsurilor pentru reducerea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase – cod portocaliu.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice, în data de 03.06.2024, în intervalul orar 14.00 – 18.00, în județul Alba s-au înregistrat efecte pe raza a 8 unități administrativ-teritoriale, fără a fi înregistrate victime.

Au fost emise 4 mesaje de informare a populației prin sistemul RO-ALERT, iar la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Alba a fost activată Grupa Operativă începând cu ora 13:39, iar personalul aflat în tură liberă de la nivelul subunităților a fost prealertat.

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA | Prăpăd la Cugir după ploaia torențială: Case și gospodării inundate după o vijelie de câteva minute

Din cauza unor arbori cazuti pe carosabil Circulația rutieră a fost temporar blocată parțial pe:

• DJ 705 între localitățile Zlatna si Almașu Mare,
• DJ 750 C între localitățile Stremț si Geoagiu de Sus.

Situația detaliată pe localități se prezintă astfel:

-în municipiul Sebeș, au fost afectate de inundații generate de băltiri și incapacitatea canalizării de preluare a apei pluviale, 2 subsoluri de bloc, 2 curți și grădini.
-în orașul Teiuș, a fost afectat de vijelie acoperișul unui bloc și 1 autoturism.
-în comuna Stremț, au fost afectat de vijelie acoperișul și poarta unui case de locuit, acoperișul Dispensarului comunal și 7 locuințe.
-în loc. Benic – com. Galda de jos din cauza căderilor de arbori a fost blocat un drum vicinal și au fost afecatate cablurile de transport energie electrică.
-în loc. Rădești au fost afectate de vijelie acoperișurile a 10 case, 4 solarii și 1 autoturism.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică situația se prezentă astfel:

Au fost afectate în total 8 linii de medie tensiune care alimentează localitățile Aiud, Teiuș, Zlatna, Galda, Cugir, Săliștea, Blandiana, Șibot, Ceru Bacainti, Vințu de Jos (parțial) fiind afectați un număr de 12359 utilizatori.

La ora 19 mai erau afectate 2 linii de medie tensiune cu 966 consumatori nealimentati, echipele DEER fiind în continuare pe teren pentru a alimenta și aceste locuri de consum în această seară.

Pentru gestionarea situațiilor înregistrate în județ, au fost implicate forțe și mijloace aparținând:

– Instituția Prefectul Județului Alba – 2 persoane;
– Consiliul Județean Alba – 2 persoane;
– ISU Alba – 10 pompieri, 1 ASAS, 1 motopompă;
– SVSU Sebeș, Teiuș, Stremț, Galda de Jos, Rădești – 29 voluntari, 1 ASAS, 2 motopompe, 2 auto, 3 buldoexcavatoare, 1 tractor.
– IPJ Alba – 17 polițiști cu 8 autospeciale;
– SGA Alba – 31 persoane, 4 buldoexcavatoare, 1 auto, 1 MPT;
– APA CTTA Alba – 34 persoane, 1 motopompă, 6 autospeciale, 1 camionetă.

Încă de la începutul manifestării fenomenelor meteo extreme, acțiunile de intervenție au fost conduse de către Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu și coordonate de prim-adjunctul inspectorului șef Lt. Col. Cristian Cîmpean și grupa operativă a ISU Alba.

Informațiile privind obiectivele inundate vor fi reevaluate de către autoritățile publice locale din UAT-urile afectate.

Adresăm mulțumiri tuturor instituțiilor membre în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitelelor Locale pentru Situații de Urgență de pe raza UAT-urilor unde au fost înregistrate efecte, pentru mobilizare și gestionarea efectelor înregistrate pe fondul codului meteo.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea